Arta machiajului auto la samsari si mirajul masinilor FERCHEZUITE

Arta machiajului auto la samsari si mirajul masinilor FERCHEZUITE

Pe piata second-hand cele mai atragatoare masini sunt cele curate, aranjate, pentru ca fiecare cumparator isi doreste o masina rulata care sa arate ”ca noua”. in acest context e foarte important sa te asiguri ca ceea ce ai in fata ochilor are substanta si nu este doar o masina FERCHEZUITĂ.

FERCHEZUÍ, ferchezuiesc, vb. IV. Tranz. și refl. (Pop. si fam.) A da sau a căpăta un aspect îngrijit; a (se) imbrăca cu grijă, elegant; a (se) gati, a (se) dichisi. – Cf. ferches

In randul oamenilor care au mai avut deja o masina, 89% invoca argumente emotionale atunci cand vine vorba despre o noua achizitie, arata un studiu Nielsen publicat in 2014. Aceeasi cercetare mai arata si ca 91% dintre cumparatorii aflati la prima achizitie a unei masini invoca, de asemenea, argumente emotionale.

Cu o pondere atat de mare a emotionalului (90%, in medie) in decizia de cumparare, fie ca esti la primul automobil achizitionat, fie ca esti la al patrulea, un vanzator care stie sa vorbeasca cu tine si sa aranjeze o masina are mari sanse sa-ti intre pe sub piele.

Samsarii de masini speculeaza foarte bine latura emotionala a achizitiei si spun mereu potentialilor clienti ce vor sa auda. O masina atent FERCHEZUITĂ va sustine mereu spusele samsarului si iti va lua ochii, eclipsandu-ti ratiunea.

Un detailing profesionist pentru exterior si interior poate fi facut si cu 150 euro, iar valoarea masinii creste 10-15% dupa cateva ore de munca. in cazul in care vanzatorul face singur detailingul, fara a apela la o firma specializata, este posibil sa nu cheltuie mai mult de 20 euro pe produsele de curatenie si ingrijire, iar singura investitie adevarata sa fie 1-2 zile de munca.

Asadar, e important sa faci diferenta intre o masina FERCHEZUITĂ pentru a-ti lua ochii si una care chiar a fost bine intretinuta. Trebuie sa te asiguri ca exista substanta dincolo de aparente! Ca masina frumoasa pe care o ai in fata este intr-o stare tehnica buna, ca are kilometri reali, ca nu a fost o dauna totala si ca nu a fost furata.

Peste 80% dintre clientii de masini din Europa dau banii pe un automobil pentru ca le place foarte mult sa conduca. Dorinta de a conduce si de a avea o masina este deci foarte puternica si de aici apare si riscul ca ratiunea sa conteze cel mai putin in procesul de cumparare. 

Un lucru foarte important este sa incepem cautarea pe internet, unde nu ne deranjeaza si nu ne influenteaza nimeni. Asa putem fi siguri ca nu vom fi pacaliti de cat de lucioasa este masina sau cat de bine miroase in interior. Bineinteles ca niste poze bune ne vor atrage atentia dar este foarte important sa "judecam la rece" tot procesul de selectie si sa incercam sa gasim argumente rationale pentru alegerile facute. 

Verificarea istoricului masinii  este deci elementara inca de la intocmirea listei scurte cu 3-5 masini luate in calcul pentru achizitie. Cateva zeci de lei dati pe verificare te pot scapa de pericolul sa cheltui zeci de mii de lei pe o masina FERCHEZUITĂ.

InspectorAuto.ro este primul instrument online care permite verificarea imediata a istoricului autovehiculelor. Astfel, cumparatorii de masini rulate sunt mai bine informati si riscul de a da banii pe o FERCHEZUITĂ este mai mic. Apeland la InspectorAuto.ro pentru a verifica masinile, inainte de achizitie si inainte de verificarea intr-un service, cumparatorii de masini scutesc timp si bani.