Termenii si conditiile legale

Termeni si conditii

1. ASPECTE GENERALE PRIVIND ACCEPTAREA TERMENILOR SI CONDITIILOR

1.1. Folosirea site-ului www.InspectorAuto.ro, inclusiv vizitarea acestuia, implica acceptarea in totalitate si neconditionata a Termenilor si Conditiilor expusi mai jos, inclusiv politica de confidentialitate si cea de cookies, parti integrante din acest document. Prin urmare, se recomanda citirea cu atentie a prezentului document inainte de utilizarea site-ului.
1.2. Folosirea site-ului www.InspectorAuto.ro si serviciile furnizate de acesta sunt rezervate doar persoanelor care au implinit 18 ani.
1.3. Furnizorul serviciilor oferite prin intermediul site-ului www.InspectorAuto.ro este S.C. INSPECTORAUTO S.R.L., persoana juridica romana, cu sediul in Bucuresti, Strada Orzari, nr.36 BIS, C1 - CORP A, Et. 1, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J40/856/2023, cod fiscal 37305390, telefon: 0733461105 .
1.4. S.C. INSPECTORAUTO S.R.L. isi rezerva dreptul de a modifica sau de a actualiza unilateral prezentul document, oricand, fara notificarea prealabila a persoanelor care utilizeaza acest site. Accesand pagina Termenilor si Conditiilor puteti citi intotdeauna cea mai recenta versiune a acestor prevederi, valabila si aplicabila la momentul accesarii.

2. SCOPUL URMARIT
2.1. Scopul acestor Termeni si Conditii este de a defini si reglemanta conditiile de utilizare a site-ului www.InspectorAuto.ro, precum si termenii si conditiile aplicabile serviciilor oferite de S.C. INSPECTORAUTO S.R.L. prin intermediul site-ului www.InspectorAuto.ro persoanelor fizice majore si/sau juridice care achizitioneaza unul din produsele/serviciile disponibile pe site.
2.2. Intregul continut al site-ului www.InspectorAuto.ro incluzand, dar fara a se limita la texte, imagini, grafice, programe, precum si orice alte date si aplicatii, sunt proprietatea S.C. INSPECTORAUTO S.R.L. si/sau a partenerilor sai, fiind protejate conform Legii drepturilor de autor si legilor privind dreptul de proprietate intelectuala si industriala. Preluarea oricaror informatii si/sau date de pe acest site in scopul republicarii, distribuirii totale sau partiale sau in orice alte scopuri, sub orice forma, fara acordul scris prealabil al Furnizorului este strict interzisa si se pedepseste conform legilor in vigoare.
2.3. Exceptie de la art. 2.2. fac marcile vehiculelor, logo-urile, emblemele, sloganurile acestora şi numele modelelor de vehicule, precum şi desenele tehnice ale acestora si datele provenite de la terti care apartin proprietarilor lor de drept si sunt utilizate pe acest site doar ca scop ilustrativ/informativ.

3. DEFINITII
Termenii folositi in prezentul act vor avea urmatorul inteles:
3.1. Site-ul InspectorAuto - pagina de internet www.InspectorAuto.ro, inclusiv orice sectiune sau subpagina a acestuia. Site-urile si/sau paginile de internet ori alte componente ale acestora ce apartin unor terti si care sunt accesate de catre Utilizatori ca urmare a legaturilor sau trimiterilor disponibile pe site-ul www.InspectorAuto.ro nu fac obiectul si nici nu intra in sfera acestei definitii.
3.2. Utilizator - orice persoana fizica, in varsta de cel putin 18 ani, cu capacitate de exercitiu deplina, care acceseaza site-ul InspectorAuto fiind interesata de datele, informatiile, si/sau serviciile furnizate prin intermediul acestuia; precum si orice persoana fizica (inclusiv persoana fizica autorizata) si/sau persoana juridica care achizitioneaza servicii furnizate de S.C. INSPECTORAUTO S.R.L. prin intermediul site-ului InspectorAuto.
3.4. Termeni si Conditii - prevederile din acest document, create de S.C. INSPECTORAUTO S.R.L. care definesc conditiile si regulile pe care Utilizatorul trebuie sa le respecte in vederea utilizarii site-ului InspectorAuto, aplicabile in egala masura la achizitionarea de catre Utilizatori a serviciilor furnizate de S.C. INSPECTORAUTOS.R.L. prin intermediul site-ului InspectorAuto.
3.5. Autovehicul denumit in continuare: autovehicul sau masina, reprezinta un autoturism o autoutilitara sau un autocamion.
3.6. Raport - Document in format fizic ori electronic, PDF care cuprinde informatii cu privire la autovehiculul supus verificarilor aferente produselor de marca.
3.7. "Inspector pe Teren" reprezinta o denumire comerciala a serviciului de verificare vizuala a unei masini second hand oferit ca catre Furnizor ori prin partenerii acestuia.

4. DESCRIEREA SERVICIILOR
4.1. Prin intermediul site-ului InspectorAuto, Utilizatorii pot achizitiona unul sau mai multe produse sau servicii, in functie de disponibilitatea acestora.
4.2. Conditiile de functionare a serviciului Inspector pe Teren.
4.2.1. Serviciul Inspector pe Teren este furnizat de catre partenerii contractuali ai Furniorului in nume propriu sau prin subcontractori. Furniorul se limiteaza doar la colectarea comenzilor venite de la Utilizatori si transmiterea acestora catre partenerii contractuali sau subcontractorii acestora care presteaza serviciile de verificare vizuala a autovehiculului.
4.2.2. Transmiterea comenzii pentru serviciul inspector pe teren catre Furnizor sau partenerii contractuali ai Furnizorului sau subcotractorii acestora se face prin email, telefon sau alte platforme de comunicare moderne, conform prezentarii de pe pagina.
4.2.3. Prin trimiterea formularului de comanda, Utilizatorul isi da acordul pentru transmiterea tuturor datelor completate in formular catre Furnizor sau partenerii Furnizorului si subcontractorii acestuia care vor presta serviciile de verificare vizuala a autovehiculului.
4.2.4. Prin contractul de comision incheiat intre Furnizor si partenerii contractuali ai acestuia privind prestarea serviciilor de verificare vizuala autovehicul, acestia din urma se obliga sa respecte legislatia in vigoare cu privire la protectia datelor cu
caracter personal.

5. DREPTURILE SI OBLIGATIILE FURNIZORULUI
5.1. Furnizorul se obliga sa remedieze in cel mai scurt timp posibil eventualele disfunctionalitati reclamate legate de functionarea site-ului InspectorAuto.ro.
5.2. Furnizorul nu ofera nicio garantie Utilizatorilor ca site-ul InspectorAuto.ro va fi disponibil neintrerupt, la timp, sigur sau fara erori. Furnizorul nu va fi responsabil pentru neafisarea unor informatii sau intreruperea afisarii acestora din cauze ce exced in orice mod controlului sau si nici pentru pagubele directe si/sau indirecte pe care Utilizatorul le-ar putea suferi din aceasta cauza.
5.3. Furnizorul nu este responsabil de intarzierile cauzate de defectiuni tehnice aparute la nivelul colaboratorilor si/sau partenerilor sai.
5.4. Furnizorul recomanda intotdeauna efectuarea unei inspectii tehnice, verificarea atenta a documentelor de provenienta si de identitate a autovehiculului preum si solicitarea certificatului de autenticitate emis de Registrul Auto Roman inainte de a lua decizia de a achizitiona acel autovehicul.
5.5. Furnizorul isi rezerva dreptul de a sterge sau modifica partial descrierea sau componenta sericiilor oferite oricand doreste fara o notificare prealabila a Utilizatorilor. Acestia au obligatia de a constula Termenii si Conditiile care contin intotdeauna cea mai recenta versiune, aplicabila in acel moment.
5.6. Furnizorul nu va fi in niciun fel raspunzator fata de Utilizator pentru daune indirecte (ex.: reclamatii de la clienti, pierderea unor ocazii sau oportunitati de afaceri, pierderi de profit sau afectarea reputatiei sau pentru beneficiile nerealizate de catre Utilizator sau de partenerii de afaceri ai Utilizatorului).
5.7. Toate informatiile si textele de pe site, au strict caracter informativ si nu ofera nicio garantie vizitatorilor site-ului.


6. DREPTURILE SI OBLIGATIILE UTILIZATORULUI
6.1. Utilizatorul este obligat sa foloseasca site-ul in conformitate cu legile existente si cu normele morale referitoare la respectarea drepturilor personale si de proprietate intelectuala a tertelor parti. Sunt interzise activitatile nelegale care pot afecta functionarea siteului sau pot face public furnizorul de servicii pentru a discredita reputatia acestuia.
6.2. Utilizatorul are obligatia de a plati pretul serviciilor comandate asa cum a fost el stabilit de catre Furnizor si prezentat pe site-ul inspectorauto.ro.
6.3. Utilizatorul are dreptul de a beneficia in intregime de serviciile pentru care a platit integral Pretul stabilit de Furnizor, atat timp cat nu se constata o incalcare a prevederilor acestui document si serviciile respective sunt marcate ca Disponibile pe pagina de comanda.

6.4. Utilizatorul nu are voie sa faca publice pe internet rapoartele obtinute in urma achizitionarii unui serviciu oferit de Furnizor prin intermediul site-ului InspectorAuto.


7. PRETURI. MODALITATI DE PLATA
Utilizatorul trebuie sa plateasca un pret stabilit de catre Furnizor pentru serviciul comandat.
Plata se poate face atat numerar cat si prin transfer bancar, primind la finalul colaborarii bon fiscal si/sau factura fiscala.

8. PROCEDURA DE DEPUNERE SI SOLUTIONARE A PLANGERILOR SI SESIZARILOR PRIMITE DIN PARTEA UTILIZATORILOR.

8.1. Orice Utilizator poate depune o plangere sau sesizare care priveste sau are legatura cu serviciile oferite de Furnizor, in termen de maxim 7 zile de la data producerii evenimentului si/sau aparitiei cazului sesizat.
8.2. Utilizatorii au posibilitatea sa transmita Furnizorului oricand plangeri si/sau sesizari cu privire la activitatile cu aparenta nelegala desfasurate de un Utilizator al site-ului InspectorAuto care privesc si/sau au legatura cu serviciile furnizate de S.C. INSPECTORAUTO S.R.L. ori cu privire la informatiile cu aparenta nelegala furnizate de un Utilizator al site-ului InspectorAuto, despre care au cunostinta.
8.3. Plangerile si/sau sesizarile transmise Furnizorului vor include datele de identificare a Utilizatorului, seria de sasiu a autovehiculului care face obiectul plangerii (daca reclamatia sau sesizarea priveste un serviciu), precum si orice alte date necesare Furnizorului in vederea identificarii evenimentului sesizat si o descriere cat mai detaliata a motivului pentru care a fost inaintata plangerea/sesizarea, astfel incat Furnizorul sa o poata solutiona in cel mai scurt timp posibil.
8.4. Plangerile/sesizarile vor fi analizate si vor primi raspuns in termen de maxim 5 zile lucratoare de la primirea acestora de catre Furnizor, in cazul in care au fost insotite de un set complet de date necesare identificarii Utilizatorului, si/sau a problemei. In situatia in care petentul nu a transmis Furnizorului toate datele necesare identificarii problemelor semnalate si solutionarii plangerii/sesizarii respective, acesta va fi instiintat de Furnizor cu privire la informatiile lipsa, urmand ca termenul de solutionare de mai sus sa fie prelungit corespunzator.
8.5. Pentru a se adresa Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, Utilizatorul poate accesa link-ul: http://www.anpc.gov.ro sau apela InfoCons la numarul de telefon (021) 9551.
Solutionarea online a litigiilor online: SOL https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=RO


9. POLITICA DE RETUR
9.1. Serviciile de la punctele 4.1.1. si 4.1.2 si 4.1.3 oferite de Furnizor prin intermediul site-ului InspectorAuto sunt exceptate de la retur in conformitate cu articolul 16 din Ordonanta de Urgenta nr.34/2014. Astfel, politica de retur excepteaza acele contracte de prestari de servicii unde a avut loc o prestare completa a serviciilor in conditiile in care executarea a inceput cu acordul prealabil expres al consumatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat la cunostinta faptul ca isi va pierde dreptul la retragere dupa executarea completa a contractului de catre profesionist.
9.2. Daca Utilizatorul este nemultumit de calitatea serviciilor oferite de Furnizor, este rugat sa trimita un email la 
[email protected] cu o descriere cat mai detaliata a problemei cu care se confrunta. Vom incerca sa facem tot posibilul sa rezolvam toate problemele aparute in maxim 7 zile de la sesizare.

10. MODIFICARILE PREZENTULUI DOCUMENT
10.1. Furnizorul isi rezerva dreptul de a modifica Termenii si Conditiile, inclusiv Lista de Preturi fara o notificare prealabila a Utilizatorului.
10.2. Este responsabilitatea Utilizatorilor de a verifica periodic continutul acestor Termeni si Conditii.

11. LEGEA APLICABILA. LITIGII
11.1.Drepturile si obligatiile partilor, mentionate in prezentul act, precum si toate efectele juridice pe care acesta le produce sunt guvernate de legea romana in vigoare.
11.2. Orice litigiu care are ca obiect o disputa aparuta in legatura cu acesti Termeni si Conditii urmeaza a fi solutionat pe cale amiabila sau de instantele competente din Romania.

12. GARANTIE AUTO-RULATE
Societatea InspectorAuto S.R.L. , in calitate de Vanzator, acorda o garantie de buna functionare pentru autovehiculul achizitionat de catre client pentru un termen de 12 luni, dar nu mai mult de 10.000 km(valoare variabila in functie de rulajul autovehicului) pentru urmatoarele elemente:
motor – bloc motor, pistoane, camasi, segmenti, biele, cuzineti, arbore cotit;
cutie de viteze – toate componentele interne ale acesteia.

Nu sunt cuprinse in garantie elementele de legatura dintre motor si cutia de viteze (rulment presiune, placa presiune, disc ambreiaj, etc).


Garantia se acorda doar cu respectarea unor conditii normale: executarea unei revizii post-achizitie (filtre si ulei la cutie si motor) intr-un service autorizat RAR, in maximum 15 zile calendaristice/1000km de la achizitie iar masina sa nu fi fost implicata in accidente, incidente intre timp. In caz contrar, certificatul de garantie isi pierde valabilitatea. Pentru a beneficia de garantia acordata, orice interventie asupra motorului si a cutiei de viteze se va efectua doar in unitatile service autorizate, prin dovada documentelor doveditoare, semnate si stampilate de catre unitatea respectiva: deviz, factura/chitanta.

Conditiile si modalitatea de asigurare a garantiei si conformitatii:

In cazul defectiunii elementelor aflate in garantia autovehicului rulat, cumparatorul este obligat sa anunte in scris si in cel mai scurt timp Vanzatorul in scopul constatarii cauzelor care au determinat defectiunea, fara a interveni la autovehicul.


Orice defectiune acoperita de prezentul certificat aparuta in perioada de garantie la autovehiculul care face obiectul prezentului certificat se remediaza gratuit de catre Vanzator, prin repararea sau inlocuirea componentelor defecte. Termenul de remediere a deficientelor constatate este de 15 zile lucratoare de la data aducerii la cunostinta in scris a defectului aparut si prezentarii autovehiculului.

Termenul de remediere se poate prelungi prin intelegerea partilor, cu o notificare in scris.

Cumparatorul va fi de acord cu starea de functionare a autovehiculului, verificand atent autovehiculul – starea acestuia (inclusiv, dar nu limitativ starea de uzura) si a tuturor componentelor sale, sub aspectul carcateristicilor estetice, fizice, tehnice si functionale, fiind constient de faptul ca autovehiculul este unul second hand (rulat). Cumparatorul este informat cu privire la starea tehnica a autovehiculului, care corespunde vechimii si numarului de km, de faptul ca toate componentele sale mecanice, electrice si electronice prezinta, implicit, diferite grade de uzura.

Cumparatorul este constient si de acord ca autovehiculul poate sa fi suferit interventii din punct de vedere mecanic si/sau estetic.

Conditiile de vanzare si garantie se completeaza cu dispozitiile aplicabile prevazute art.1707-1718 din Codul Civil, precum si cu dispozitiile aplicabile prevazute de OUG 140/2021 si Ordonanţa nr. 21/1992.