Ce este mai rau decat o masina cu kilometri dati inapoi?

Ce este mai rau decat o masina cu kilometri dati inapoi?

Ce poate fi mai rau decat o masina cu kilometri dati inapoi? 

O masina avarianta cu kilometri dati inainte ca sa nu bata la ochi!

Am primit zilele trecute un telefon de la un domn din Cluj, Attila, care ne-a semnalat un fenomen interesant decoperit in timp ce isi cauta o masina pe internet.

Avea pe lista scurta 3 masini Dacia Lodgy si s-a apucat sa le verifice pentru a vedea istoricul de kilometri si eventuale daune.

A ajuns astfel la anuntul de mai jos, cu o Dacia Lodgy care arata foarte bine si era la un pret bun.

Dacia Logdy avariata

A intrat pe InspectorAuto.ro, a introdus seria de sasiu trecuta in anunt in formularul de pe prima pagina si a verificat informatiile disponibile pentru acea masina, dupa care a comandat raportul de verificare istoric kilometri pentru masinile din Europa.

A primit raportul in cateva minute si a ramas surprins cand a vazut ca masina avea doar 4.997 kilometri in 06.2016.

Iata mai jos o captura din raportul PDF.

Raport inspectorauto.ro dacia lodgy

Apoi a venit intrebarea fireasca: De ce a dat kilometri inainte si de ce scrie la informatii privind starea masinii "Engine Runs" (motorul functioneaza)?

Pai cel mai probabil masina a fost avariata cand avea 4.997 kilometri si actualul vanzator a reparat-o si o vinde cu 85.000 de kilometri pentru a nu bate la ochi.

Astfel ca impreuna cu domnul Attila am facut mai multe sapaturi si am gasit urmatoarele fotografii cu masina inainte sa fie reparata:

Dacia lodgy avariata

Dacia Lodgy avariata 2

Lodgy airbag-uri OK

Si uite asa am elucidat misterul.

Masina a fost avariata, nu foarte grav pentru ca Airbag-urile nu sunt sarite, reparata si pusa la vanzare. Doar ca avand asa de putini kilometri batea la ochi si vanzatorul i-a dat inainte. Astfel masia este in pretul pietei si cu kilometri tot pe acolo.

Totusi vanzatorul putea fi onest si sa vanda o masina reparata cu pretul corect, informand cumparatorul despre acest lucru. 

Concluzie: Verifica temeinic masina inainte sa dai banii pe ea. Tentatiile sunt mari si foarte mari asa ca nu trebuie sa te grabesti, trebuie sa faci o alegere rationala, punand in balanta toate argumentele pro si contra.

Pentru a evita astfel de situatii verifica aici istoricul de kilometri si istoricul de daune pentru masina pe care vrei sa o cumperi. 

Introdu seria de sasiu in formularul de pe site si verifica ce date sunt disponibile despre masina pe care vrei sa o verifici.

Si pentru a fi 100% sigur de ceea ce cumperi apeleaza la un Inspector pe Teren pentru ca un specialist sa mearga la fata locului si sa faca o inspectie tehnica a masinii.