Inspector pe Teren - un serviciu mobil de verificare a masinilor rulate, in interesul cumparatorilor.

Inspector pe Teren - un serviciu mobil de verificare a masinilor rulate, in interesul cumparatorilor.

Sunt bucuros sa va anunt ca ne extindem activitatile si in sfera offline printr-un serviciu de verificare fizica, pe teren, a masinilor second hand. Serviciul ofera cumparatorilor de automobile la mana a doua mai multa flexibilitate in procesul de verificare si achizitie a unei masini rulate, avantaj la care se adauga o economie considerabila de timp si bani.

Multi dintre cei care verifica online istoricul masinilor pe InspectorAuto.ro mi-au cerut sa ii insotesc la vizionarea masinii pentru ca le era teama sa nu fie pacaliti. Pentru ca nu toata lumea are pe cineva priceput pe care sa il ia la vizionarea unei masini second-hand am creat Inspector pe Teren – prietenul la care poate apela oricine vrea sa isi cumpere o masina rulata in siguranta.

In acest moment verificarile masinilor pe teren se pot efectua in Bucuresti, Ilfov si judetele invecinate. Componenta de mobilitate a inspectorului si faptul ca masina este verificata simultan cu vizionarea se traduce intr-o economie de timp si bani pentru cei care sunt in cautarea unui automobil rulat.

Serviciul Inspector pe Teren are doua componente: Asistenta la Verificare si Verificare Remote. In primul caz inspectorul insoteste cumparatorul la vizionarea masinii, iar in al doilea caz cumparatorul trimite doar inspectorul pe teren pentru a verifica masina (situatie mai des intalnita atunci cand cumparatorul se afla intr-o localitate diferita fata de masina).

Pana acum serviciul Inspector pe Teren a fost testat timp de cateva luni, in situatii reale, si a fost adaptat si imbunatatit pentru a se plia pe realitatile pietei. Cererile pentru verificarile pe teren ale masinilor au venit in general de la persoane care intentioneaza sa cumpere masini la mana a doua care costa peste 8.000 euro.

Masinile la mana a doua bune sunt mai greu de gasit si se poate ca o masina buna sa se vanda foarte repede. Adesea vanzatorul nu este dispus sa astepte una, doua sau trei zile pana cand potentialul client reuseste sa faca o programare pentru verificare intr-un service. De regula cine plateste primul pleaca acasa cu masina. De asemenea, sunt nenumarate cazuri in care vanzatorul se razgandeste sau masina este nedeplasabila (nu are ITP sau RCA valabile sau nu este inmatriculata), deci singurele posibilitati de a o verifica implica fie transportul cu platforma la un service, fie apelarea la Inspector pe Teren.

Daca nu te pricepi cat de cat la masini si nu stii ce sa ceri la verificarea in service, aceasta poate fi sumara, axata pe probleme mecanice, si rareori include si o inspectie de daunalitate, inclusiv masurarea grosimii stratului de vopsea, spre exemplu. Masinile sunt de cele mai multe ori verificate doar de un mecanic, aproape niciodata de un tinichigiu sau vopsitor.

Iata cateva imagini extrase dintr-un raport real:

masurarea grosimii stratului de vopsea inspector pe teren

observatii finale inspector pe teren

Serviciul Inspector pe Teren a aparut ca o solutie la toate problemele mentionate smai sus si ca un produs complementar ghidului practic de verificare a masinilor rulate pe care InspectorAuto.ro l-a lansat in primul trimestru din 2016, ghid descarcat de peste 10.000 de oameni pana in prezent.

Verificarea facuta de inspector pe teren se axeaza pe daunalitate, iar toate verificarile sunt realizate cu scule profesionale.

La finalul verificarii persoana interesata sa cumpere masina primeste un raport de inspectie complet pentru automobilul respectiv.

Pentru mai multe detalii si informatii nu ezita sa folosesti rubrica de comentarii.