Contact: 0733 461 105; L-V 9-18

Inmatricularea unei masini aduse din Olanda

27 martie 2016 87 InspectorAuto

inmatriculare-masina-olanda.png

Update: Acum poti verifica istoricul de kilometri pentru masinile din Olanda si Belgia. Avem peste 6 milioane de masini in baza de date. Click aici pentru a verifica istoricul de kilometri. 

Cum in ultima perioada ajung in Romania din ce in ce mai multe masini second hand din Olanda, am primit multe intrebari privind actele ce trebuie solicitate vanzatorului, astfel incat inmatricularea sa se desfasoare fara probleme.

Masinile second hand din Olanda vin in principal de la licitatii auto si sunt cumparate la preturi destul de bune de revanzatori, de aceea si apetitul mare pentru ele.

Spre deosebire de Germania, unde de cele mai multe ori, merge cineva sa vada masinile inainte de a fi cumparate, in cazul licitatiilor auto, masinile sunt vazute doar in poze si pe rapoartele de evaluare ale unor companii de inspectii auto precum: SGS, Dekra, Macadam, etc.

In aceste rapoarte sunt prezentate de obicei doar problemele estetice ale masinii, zgarieturi, indoituri, ciobituri, probleme la tapiterie, etc.. Totusi, sunt multe situatii in care nu se cunosc informatii despre probleme grave cum ar fi: probleme la motor, la turbina, la injectoare, accidente anterioare, etc.  Cumparatorii se bazeaza pe seriozitatea firmelor care organizeaza licitatiile si pe abilitatile lor de a cunoaste o masina dar de multe ori exista si surprize.

Unele masini au si informatii detaliate si despre istoricul de service, dar procentul acestora nu este foarte mare. 

Din punct de vedere al rulajului, masinile aduse din Olanda au rulajul ceva mai mic decat cele din Germania, principalul motiv fiind teritoriul mult mai redus al tarii.

Personal am verificat cateva masini aduse din Olanda, de la Renault pana la BMW sau Mercedes si pot spune ca starea lor tehnica este destul de buna. Poate putin sub cele din Germania, dar nu am gasit masini cu probleme majore.

Revenind acum la inmatriculare, mai intai trebuie sa vedem care sunt actele de inmatriculare ale unei masini in Olanda, apoi vom sti ce sa ii  cerem vanzatorului.

Actele unei masini in Olanda.

Partea I ( acte pe care soferul trebuie sa le aibe asupra lui atunci cand conduce o masina pe drumurile publice):

- certificatul de inmatriculare (Kentekenbewijs) denumit si Deel 1B.

Atentie! Incepand din 01.01.2014 certificatul de inmatriculare a fost inlocuit de un card cu cip pentru masinile nou inmatriculate, iar cele deja inmatriculate au termen pana la 31.12.2018 sa se conformeze. Pana atunci, sunt valabile in paralel atat certificatul de inmatriculare de tip vechi, cat si cardul.

Deel 1B din Olanda Certificat de inmatriculare

Cardul cu cip care a inlocuit certificatul de inmatriculare din 2014.

Card masina Olanda

- Cartea masinii partea IA sau Deel 1A 

Deel 1A Olanda Certificat de inmatriculare

Partea II

- certificatul de transfer (Overschrijvingsbewijs) care iti permite sa instrainezi masina si care trebuie tinut in siguranta acasa si nu in masina.

certificat transfer masina Olanda

Update: Acum poti verifica istoricul de kilometri pentru masinile din Olanda si Belgia. Avem peste 6 milioane de masini in baza de date. Click aici pentru a verifica istoricul de kilometri.

Pentru inmatricularea masinii in Romania, daca masina a fost radiata din Olanda si figureaza ca exportata, vei avea nevoie de:

1. certificatul de inmatriculare sau cardul (Kentekenbewijs) impreuna cu foaia pe care este prins. Este de preferat sa fie cardul. Mai toate maisnile care pleaca la export prin firmele de licitatii au deja acest card.

ATENTIE! Daca masina a avut cardul emis, acesta va fi solicitat la inmatriculare. Deci trebuie sa solicitati vanzatorului acest card.

2. factura sau contractul de vanzare cumparare intre vanzatorul din Romania si cel din Olanda. In cazul masinilor de la licitatii, vom avea factura.

3. numerele de export ale masinii daca aceasta a fost adusa pe roti

Numere de export Olanda

4. Certificatul de conformitate al masnii (Certificaat van Overeenstemming, CVO)

 

Atentie! Trebuie verificata foarte atent factura de achizitie a masinii pentru ca sunt foarte multe cazurile de frauda cu TVA. De exemplu, firma din Romania cumpara masina fara TVA fiind achizitie intracomunitara, apoi vinde masina in Romania cu TVA doar la marja adaugata peste pretul net de achizitie, ceea ce este ilegal, iar noul proprietar va fi urmarit pentru plata TVA-ului datorat statului roman. 

Ei abuzeaza de prevederile Directivei 112 a Uniunii Europene care spune ca in cazul bunurilor second hand achizitionate intracomunitar, TVA se aplica doar asupra marjei profitului in cazul revanzarii acestora intr-un alt stat al Uniunii. Dar, aceasta prevedere se aplica doar atunci cand bunul este achizitionat la pret brut, pentru care s-a platit deja TVA in tara de origine, nu si la bunurile achizitionate la pret NET, pentru care nu s-a platit TVA in tara de origine. In acest caz, TVA-ul trebuie sa file platit de utilizatorul final din Romania.

Sper ca aceste informatii sa fie de ajutor cat mai multor persoane.

Update: Acum poti verifica istoricul de kilometri pentru masinile din Olanda si Belgia. Avem peste 6 milioane de masini in baza de date. Click aici pentru a verifica istoricul de kilometri.

87 Comentarii

Gabi 24 ianuarie 2019 12:57

În această situație sunt si eu îmi lipseste un ceva ce e de facut si daca bag dosarul la poliție rarul îmi expiră multumesc

Cazacu Marius Ionel Cazacu Marius Ionel 29 iulie 2018 17:00

Vreau sa cumpae un opel vectra din olana model 2003 as dori daca se poate sa stiu cat ma costa inscrisul in tara cat dureaza sami iau si numerele rosii multumesc

Cazacu Marius Ionel Cazacu Marius Ionel 29 iulie 2018 16:59

Vreau sa cumpat un opel vectra din olanda model 2003 cat ma costa inscrisul pe numere de romania si cat duraza multumesc

Ionut 3 iunie 2018 21:19

Bună ziua!!
Am si eu o intrebare,am cumparat o masina adusa din Olanda pe roti si pe 22 luna asta sunt programat la inmatriculare dar nu mai gasesc numerele cu care a venit.Ce pot sa fac in cazul asta rog din tot sufletul un sfat!!
Vă multumesc!!!!

Lili 8 mai 2018 23:56

Buna ziua! Am si eu cateva întrebări pt cei ce ma pot ajuta! Am o masina cumpărată din Olanda, înmatriculata in Olanda pe mn... exportata in tara pt înmatriculare , iar soferul care mi -a adus-o pe platforma mi-a pierdut cardul... am doar deel 2 ... pot face rar.ul si dupa sa urmez cu ceilalți pași? Pt ca am sunat la RDW olanda , am explicat ca am pierdut cardul si mi s-a spus ca Romanii nu avansează deloc... in momentul in care incep procedurile pt înscrierea masinii cei din Sv (cazul meu) trebuie sa sune RDW olanda si telefonic li se v-a comunica OK-ul ca masina este in regula... si se înscrie fara probleme.... pt cei ce asteapta de luni de zile un raspuns....e vina celor din Romania ca nu stiu sa se descurce nu a celor din Olanda.... ei trag de timp...

Vlad 28 aprilie 2018 09:42

La fix 11 luni am primit raspunsul de la olandezi pentru imatriculare, pozitiv☺,deci cine asteapta pentru raspuns sa isi incarce bateriile cu multa rabdare

Nae 21 martie 2018 23:54

Salut. La numerele de export mai trebuie asigurare pentru 2 saptamani

Mihai 26 februarie 2018 11:18

Buna ziua.
Am cumparat o rulota din Olanda si am primit urmatoarele acte:
- Cardul
- O hartie verde de la RDW cu numele meu scris pe ea si adresa din RO
- numerele de export cele cu alb
- factura de 10 euro de la centrul de radieri.

Imi mai trebuie contract de vancare- cumparare intre mine si olandez?
Multumesc.

Lucian 6 februarie 2018 17:13

Masinile aduse din olanda trebuie radiate pentru a putea fi inmatriculate pe romania?

Cimpan 16 ianuarie 2018 19:17

Buna seara. Am cumparat un VW T4 din anul 2001 din tara adus din Olanda. La inmatriculare cand au verificat masina mi.au zis ca masina a avut card emis in Olanda si nu se poate inmatricula pana nu primesc un rasp de la autoritatile Olandeze.
As avea rugamintea pt cei care poate sa ma ajute ;
1 Ce anume vor ei sa verifice prin faptul ca nu aveam cardul?
2 Cat dureaza cu aproximatie toata procedura?
Va multumesc anticipat

Marian 24 februarie 2018 21:44

Salut, Cimpan! Banuiesc ca nu ai luat masina cu numere de export, in cazul in care ai avut numerele de export ar fi trebuit sa ai si cardul. Daca este pe numele tau cu numere olandeze, pot comanda un card nou pe site-ul rdw.nl, costa vreo 30/35 de euro si se emite indon't doua zile lucratoare. Atentie, cardul o sa vina prin posta la adresa la care ai fost inregistrat in olanda. Eu asa am procedat si acum astept inscrierea in martie. Multa bafta!

Mara 5 decembrie 2017 00:00

Salut am cumparat o masina din olanda si nu mia dat cardul mia dat o foaie care zice ca e inlocuitorul cardului e ok asa , daca e trimit poza cu acea foaie

Ionescu V 9 noiembrie 2017 21:27

Buna seara, ma aflu in Olanda cu munca, si intentionez sa cumpar o masina de aici pentru a o inmatricula in Romania, daca plec cu masina pe roti spre tara ,inafara de actele masini si contractul de vanzare cumparare , mai trebuie si o asigurare de tipul RCA pe parcursul drumului din Olanda in Romania?

Gabi 7 noiembrie 2017 19:22

Salut.cardul are vreo perioada de valabilitate? Deep 2

Gabriel tereuci 7 noiembrie 2017 12:48

Salutare am cumpărat un Peugeot 307 din 2003 din Olanda am doar cardul și actul de vânzare-cumpărare m-ai am nevoie de actul numit Del 2 pentru înmatriculare în România mai este nevoie?

Mihai Ionascu 21 octombrie 2017 10:11

Daca am achizitionat masina in NL, sunt propietar si vreau sa o duc in tara sa o inregistrez dar nu am factura sau vanz-cum. Doar actele de la rdw si bonul de casa. Ce fac?

Razvan 25 septembrie 2017 19:31

Pentru mașinile care au card nu mai exista deel 2, ci doar o foaie cu tenaamstelling code. Locuiesc în Olanda și am două mașini înmatriculate aici, ambele c card.

Badea stefan 4 octombrie 2017 17:42

Salut am cumparat o masina din olanda proprietarul este roman mia dat cardul atasat de o foaie a 4 factura si asigurarea mai trebuia sa mai imi dea ceva??

horatius 15 august 2017 14:35

buna, daca am cardul cu cip mai am nevoie si de cartea de indentitate a masinii ?

precup ilie 19 octombrie 2017 07:01

ai primit raspuns la intebare? mersi

Elena 26 iulie 2017 10:46

Am si eu aceeasi problema! Prietenul meu si a cumparat o masina in Olanda , a fost inscrisa acolo timp de vreo 8 luni, apoi am sters-o si am pus-o pe platforma sa o aducem in tara. Soferul cu care am adus masina mi a pierdut cardul...nu stiu ce trebuie sa fac va rog ajutati-ma

Mihaela 6 iulie 2017 23:02

Am o rugăminte. Băiatul meu a cumpărat o mașina din Belgia. Nu a cunoscut limba și a mers cu cineva. După ce a cumpărat mașina a mers să facă actele. Acolo iau spus că îi lipsește un act (acestea ar dau in doua exemplare 1 și,2) a mai aflat că mașina era dată radiata și data spre dezmembrare. Mai poate fi înscrisă un asemenea autoturism în Romania? Ce șanse sunt. Mașina arata impecabil.

Laurentiu 6 octombrie 2017 19:53

Buna. Ai reusit ceva cu masina? Sunt in aceeasi situatie 0785306306

Robu Mihaiela 6 iulie 2017 22:43

Bună seara, Am o problema cu o mașina cumpărată din Belgia. Vânzătorul mi-a dat doar un rand de acte. Eu fiind român nu m-am priceput prea mult dar am mers cu cineva când am cumpărat o. Când sa fac actele am înțeles că trebuia să am doua acte iar mașina era dată pentru dezmembrare. Ea este impecabila exista șanse să o înscriu în România . Ma poate ajuta cineva cu un răspuns. Mulțumesc din suflet!

mark 1 iulie 2017 00:34

sal am achizitionat o masina din olanda inafara de factura nu am nici nu act cum o pot imatricula? multumesc

Nicusor 5 iunie 2017 15:16

Buna. Stie careva daca pot scoate nr de tranzit din Olanda pe o masina din Belgia fara verificarea facuta??

Zacke 9 iunie 2017 14:37

Nu poti scoate numere de tranzit din olanda pt o masina din belgia nici daca are itp-ul valabil....am incercat si eu si fara reusita...

Pop gabi 30 martie 2017 22:41

Ma Poate ajuta cineva , am cumparat un nissan patrol y60 adus din Olanda . Am fost sal inmatriculez ca utilitara si ... surpriza imi mai trebe un act sa dovedesc ca am mai fost ca utilitara pana in anul 2013 masina este inscrisa in olanda 2000 pana 2015 , cum sa procedez ... ???

velijenco bujorel 24 martie 2017 22:03

Aventura mea.1.Căutat mașină în Olanda,pe 2-3site-autotrader.nl,maarktplaats.nl,autoscout,mobile...timp de o lună,ian_feb.până am strans 4000 euro.Renault Grand Espace benzină 2.0 turbo,minim 2006.Găsit 3 buc pe la 1.02,acum căutat avion...ieftin,plus doar 2 zile libere pt.drum,am ales joia,Ryanair până la Charleroi,dimineață la 9.00 eram acolo,apoi maxitaxi până la gara sud,tren cu schimbare in Anvers,spre Roosendaal.Luați din gară de un nene,dus la firmă vreo 30 km.,văzut mașina,achitat,omul mi-a dat factură,o procură pe nr.albe de export,copie talon olandez,urmând să îmi trimită briefuri germane cu dhl.Plecat pe incredere,nicio problemă până acasă.Actele au sosit in ziua expirării numerelor din vina dhl,scos numere roșii,montat gpl,făcut o revizie generală,luat RAR,tradus factura olandeză pt.Ditl 2,făcut fișa in aceeași zi,tradus brief germane,pt.ANAF, iau luni 27.03 certificat de tva,apoi la Drpciv pentru numere definitive.Costuri,3450 euro mașina,100 acte acolo,35 euro avion(2 pers),5 taxi,42 tren,15 mâncare,72 cazare Amsterdam,28 cazare Praga,13+10 vigneteSk,Hu,350 benzină,30 cazare Arad,plus mărunțiș vreo 150 pe diverse...faza a 2 a...2400 lei gpl,1800 revizia,500 2pneuri,502 RAR,75 trad.olanda,90 trad.germ.,53 nr.provizorii,valabile până la 3 luni!!!AM luat pe 2 luni,909 asigurarea pe 1 an,plus ce o mai fi la drpciv,talon si numere.Deci cam 5000 euro fără gpl...Și am o super mașină de concedii...totul functioneaza,7 locuri..nu știu ce să fac cu rezerva acum e butelia in locul ei,parcă nu aș mai lua-o după mine...

andi 13 martie 2017 19:28

Bunaziua
Vreau sa cumpar o masina adusa din Olanda
Masina este fabricata in anul 2010 , in Romania a ajuns de cateva zile
Vanzatorul spune ca este de-ajuns Cardul + Contract V/C + Numere de export (cu hartia aferenta)
Nu ar trebui si Brief-ul mare ?

Binenteles ca ofera si Fiscal

Întrebarea mea ramane referitoare la Brief mare . Cardul inlocuieste toate actele de hartie ?

Cris belgia 10 martie 2017 04:20

Salutare olandezilor:P am si eu o intrebare , maine ma duc sa cumpar o masina din alt cartier din belgia dar are numere din Olanda si propietarul find un roman mi.a spus ca actele sunt valabile inca 1 an de zile si ca pot pleca cu ea in romania imi face decat un contract de vamzare cumparare si atat vrea sa spuna ca asigurarea ramane valabila ... este adevarat ? Va multumesc

Dragos 23 februarie 2017 02:09

Update: Cei de la RDW mi au confirmat ca
1pentru înmatriculare mașina după 2014 este nevoie de card + adresa tenaamstellingsbewijs code o hârtie care înlocuiește Deel 2 (se găsește pe net model )- cartea mașinii
Bineînțeles DRPCIV nu recunoaște acel act și sunt in verificări ...

Deci pentru ei nu e suficient doar cardul..
Au reglementarile vechi de prin 2011 și nu înțeleg schimbările ...

Dragos 20 februarie 2017 16:28

Am card ,am cod eliberat de RDW care din câte înțeleg tine loc de Deel 2 dar poliția vrea Deel 2 acel formular A4 verde
Este vb de niște camioane închiriate unei firme din Ro cu drept de înmatriculare
Cei din Olanda îmi spun ca nu au Deel 2 din acela și ca formularul acela cu tenaamstellingscode este unicul document după 2014 care tine loc de Deel 2

Nu știu ce sa fac...

eugen 14 februarie 2017 20:10

care este cartea masinii adusa din olanda cum arata.daca stie cineva il rog sa ma lamureasca

andrei 28 ianuarie 2017 23:33

Salutare am luat o masina de la un bisnitar ,el a zis ca a fost adusa pe platforma ,am urmatoarele acte
foaia de vanzare cumparare ( foaie a4 facuta la fata locului ) si o foaie albastra cu un loc special pentru card + cardul pe ea,
e suficient cceia ce am sau rebuie si alteacte ?

cosmin 13 februarie 2017 10:20

sall andrei aceias chestie am sa eu am cumparat azi o masina de olanda tu ce ai facut ai pututo inmatricula

Mihai 20 ianuarie 2017 10:13

Am cumparat o astra h din Olanda,in oct 2016.Masina a trecut Rar-ul,are toate actele in regula,doar ca atunci cand am depus dosarul pt inmatriculare,mi s-a comunicat ca nu corespunde seria cardului rdw si ca trebuie sa astept confirmarea din Olanda.Astept de 2 luni si as vrea sa imi spuna si mie cineva care s-a mai intalnit cu situatia asta,cam cat trebuie sa mai astept.Multumesc.

Vlad 7 ianuarie 2017 22:25

Ma aflu in aceeasi problema, si anume lipsa cardului fara care nu pot inmatricula masina care a fost exportata din Olanda. In urma cu 4 luni am depus dosarul pentru inmatricularea vehiculului la d.r.p.c.i.v Bacau, dar lipsa cardului ingreuneaza procesul de inmatriculare, dupa spusele politistului de la ghiseu, si astfel acetele masinii au ramas la d.r.p.c.i.v Bacau pe toata perioada verificarilor in Olanda. Tin sa precizez ca am verificat pe RDW datele masinii dupa ce am cumparat.o si informatiile cu privire la Export nu existau in acel moment. Dupa cateva zile de la lasarea actelor masinii la politie, am intrat din nou pe RDW pentru a verifica din nou datele masinii si am observat ca informatiile cu privire la export aparusera impreuna cu afirmatiile ca masina nu este furata si este exportata. Acum nu inteleg de ce nu au raspuns nic dupa 4 luni autoritatile Olandeze la e-mailul trimis de autoritatile Romane.. Cei care au avut si rezolvat aceasta problema, imi puteti spune si mie va rog in cat timp ati fost sunati de cei de la serciciul de inmatriculari pentru a venii sa inmatriculati vehiculul sau in cat timp ati rezolvat problema si in ce mod, daca a existat un alt mod de rezolvare ? Va multumesc.

sorin 5 ianuarie 2017 16:42

Va rog frumos stie cineva un site de cautare pentru masini din olanda? de unde pot cumpara? va multumesc!

Ovidiu 6 decembrie 2016 21:21

A rezolvat cineva problema la autoutilitarele n1 transformate,cu dovada ca mașina a fost transformata înainte de 04.10.2013?
de șase luni ma chinui si nimic!
Domnu' Mihai,dați-mi un sfat,de unde pot sa i-au un apk din 2012 al mașini sau o asigurare mai veche ca acolo sigur scrie ca a fost autoutilitara,va rog frumos!

Alin 8 decembrie 2016 13:36

Salut,sunt in acceasi situatie...ai vreo idee cum pot sa rezolv?
Merci

marginean petru 5 decembrie 2016 17:53

salut. .
eu mi-am cumparat o masina din olanda acuma recent adica in noiembrie 2016.cu toatate actele in regula de al vanzator
.dar cind mam dus al primarie sa mio inregistrez la impozite , mi-au respins dosarul pt ca nu este scris capacitatea cilindrica pe nici un act de la vanzator..
doresc sa stiu da ca service-urile autorizate pot sa emita un act prin care se atesta capacitatea cilindrica a masinii
mi-am cumparat un opel zafira din 2001 cu motor benzina 1.8 si 125 cp

cristian 24 noiembrie 2016 12:36

Am reusit si am inmatriculato

Cristian 14 noiembrie 2016 19:37

Si eu sint in aceiasi situatie,nu am cardu,astept de cinci luni sa inmatriulez masina.Mi-a trimis de la RDW un document in care spun ca masina a fost exportata cu certificate de hirtie si nu cu certificat tip card,si spune ca propietaru anterior poate exporta o masina prin intermediul unui numar de documente,L-am tradus si legalizat si cei de la inmatriculari P.neamt mi-au ris in nas,de unde am eu acel act
Am sunat la cineva in olanda,sa interesat la RDW si ia zis ca nu este nici o cerere de catre pol.Romana,

FLORIN 4 octombrie 2016 21:14

Buna seara,

Pentru HRM am o intrebare ca avem aceeasi problema, cu N1 trecut pe card dar nu-i suficient, RAR cere sa aducem alte dovezi din Olanda. Problema e ca nu am prea inteles despre ce dovezi este vorba.
Daca ai rezolvat ceva te rog sa ne spui si noua , masina este a prietenului meu.multumim

luci 3 octombrie 2016 21:45

am avut problema cu lipsa card am asteptat raspuns de la serviciul de imatriculari 5 luni si trei saptamani si nici un raspuns din partea celor de la inmatriculari din gresala am gasit un nr de tel la fostul proprietar auto din olanda am vorbit cu el la telefon si mi a trimis acel card prin posta in 7 zile lucratoare a ajuns in tara am inscris autovehiculul

andrei fedorovici 21 septembrie 2016 18:11

buna ziua am luat din iasi o masina adusa din olanda cu nr de olanda dar acte brif mare mic de germania. mentionez ca am o foaie cu acel card acte de vanzare cumparare . deci amsina din olanda a fost vanduta unui parc auto din germania apoi parcul auto ia facut acte de germania. masina a venit pe roti cu acte de germania si nr de olanda. cum o pot inmatricula

m 1 noiembrie 2016 00:12

Aceeasi problema o am si eu. Ai rezolvat in vreun fel?

Felix 3 octombrie 2016 16:27

Salut,
Sunt in aceiasi situatie cu tine,am trecut de toti pasii pana la politie,azi dimineata,au facut nazuri ca am. nr. de Olanda dar masina are brief de Germania.Tu ai rezolvat ceva? Si daca da,cum?
Multumesc.

Nastasa Cosmin 24 august 2016 20:37

Salut! Din ce am citit mai sus reiese ca pentru inmatriculare nu este obligatoriu acel card cu cip, documetele privind inmatricularea fiind "certificatul de inmatriculare SAU cardul". Am punctat "sau" deoarece polititstul de la inmatriculari Neamt m-a intors pe motiv ca nu am acel card, in conditiile in care detin certificatul de inmatriculare impreuna cu toate actele masinii in original. A mai avut cineva problema asta? Cum ati rezolvat?

luci 27 august 2016 20:41

Pt Natasa Cosmin in primul rand cei de la inmatriculari trimit dosarul ptr verificare iar pana la rezultatul verificarilor ai sa astepti ceva luni 5respectiv 6 luni

AUREL 24 august 2016 11:12

Salut.Am fost azi sa imi ridic numerele si certificatul de inmatriculare iar domnul de la eliberari mi-a spus k imi mai trebuie un act la dosar.E vorba despre DEL 2 si daca nu il am nu e nici o problema k vor face ei niste verificari numai k dureaza vreo 6 luni.Ok dar dupa verificari imi poate elibera numerele si cartea masinii pt k eu pierd deja jumatate din perioada rca-ului.

TCM 6 septembrie 2016 14:38

Nu pierzi din perioada RCA-ului, pe toata perioada verificarilor ti se vor elibera numere rosii.
Cand primesti un raspuns zi-ne si noua ce s-a intamplat, suntem mai multi in situatia asta :)

Raul 15 septembrie 2016 11:22

Salut. Ai spus ca se vor elibera pe toata perioada verificarilor. Adica e posibil sa imi elibereze chiar si 6 seturi de numere rosii corespunzatoare celor 6 luni sau cat va fi nevoie sa astept? Ca stiam ca un vehicul are dreptul doar la 3 seturi de numere rosii, pe care deja le-am epuizat...dar daca stii tu mai bine ca imi pot elibera mai multe, ar fi perfect, sa nu stau acum cu masina nefolosita pana imi vine verificarea ...
Lasa-mi un raspuns te rog daca ai mai auzit de o situatie de-asta in care sa elibereze mai mult de 3 randuri de numere rosii.

Catalin 19 august 2016 17:36

Salut, am cumpărat o mașină second-hand din Olanda. Cel de la care am cumpărat-o mi-a dat toate actele mai putin acel card, pe motiv că nu i l-a dat proprietarul din Olanda. Când m-am dus la înmatriculare, politia a spus ca pentru a înmatriculare auto pe România trebuie să aștept foarte mult, chiar si 3 luni sau mai mult. Am citit mai sus si am inteles ca as putea sa grăbesc aceasta procedura dacă le scriu un mail celor de la RDW. Ce ar trebui sa solicit sau sa le scriu eu celor de la RDW? Va rog frumos sa ma ajutați cu un model de cerere.

luci 28 august 2016 15:31

Tu nu poti face nimica tot ce poti face e sa astepti raspunsul celor de la inmatriculari auto sau daca poti da de fostul proprietar al masini in olanda sa vorbesti cu el daca poate sa ti dea acel card si de asteptat vreo 5 sau 6 luni

Aurel 24 august 2016 11:16

Salut Catalin in aceiasi situatie sant si eu ...daca reusesti sa faci ceva mai repede decat autoritatile anunta-ma si pe mine sa ma inveti si pe mine

costi 16 iulie 2016 09:12

Am cumparat o masina din Olanda am fost cu fostul proprietar la birou RDW si am facut actele de export,dar nu mi sa dat contract de vanzare cumparare ,in schimb am numele meu trecut pe un certificat(deel 2)facut acolo la birou.As dori sa stiu daca este vreo problema cu inscrisu cand ajung in tara,in rest am toate actele in afara de card.Multumesc

dragos b 15 septembrie 2016 08:54

Am cumparat in august o masina din Olanda. Am procedat exact cum ai facut si tu cu proprietarul si RDW. Am toate actele cu exceptia contactului de vanzare cumparare. Am trecut de toate fazele precedente inmatricularii dar la politie la inmatriculari mi s-a spus ca nu am dovada ca sunt proprietarul masinii si nu mi-o inmatriculeaza. Cum ai procedat ca sa o inmatriculezi? Multumiri pentru raspuns

Mihai 2 iulie 2016 20:31

Buna seara, am achizitionat o masina adusa din olanda si nu am cartea de identitate. Se poate inmatricula? Si ce ar trebui sa fac? Multumesc pentru raspuns.

Mihai Cune 5 iulie 2016 18:14

Salut,
Din pacate nu poti sa o inmatriculezi fara cartea de identitate. Intreaba la drpciv dar cel mai probabil va trebui sa soliciti un duplicat din NL.

eduard 28 iunie 2016 16:21

Salut,

Am achizitionat recent o masina sh, adusa din germania, la inmatriculare am intampinat urmatoarea problema: in brief-ul mare este trecuta o persoana fizica, factura sau documentul de la autohaus este incheiat intre autohaus si o firma, eu posed factura de la acea firma catre mine, la inmatriculari mi s-a spus ca nu exista nici o legatura intre persoana fizica de pe brief si firma care mi-a vandut-o mie. Proprietarul de la care am cumpart-o sustine ca persoana fizica de pe brief a fost doar sa aduca masina din germania si a cumparat in numele firmei.

Nu stiu ce document ar trebuie sa existe intre persoana fizica si acea firma. O imputernicire ca a reprezentat firma la cumparare ? sau un contract de vanzare/cumparare intre el si firma ?

Va multumesc anticipat !

Mihai Cune 1 iulie 2016 07:50

Salut, Eduard,

Pai cei de la politie au dreptate. Trebuie sa mai existe un contract de vanzare cumparare prin care cel care a adus masina si care este trecut in brief, vinde masina firmei care ti-a vandut-o tie.

eduard 5 iulie 2016 16:23

Salut,

Multumesc pentru raspuns, Exista o factura intre autohaus-ul din Germania si firma care mi-a vandut-o mie, persoana care este trecuta in brief este doar soferul care a fost sa conduca masina din Germania in tara.

Nu are cum sa existe un contract vanzare-cumparare intre el si firma pentru ca nu a existat aceasta tranzactie. in final cei de la directia taxe si impozite locale imi cer o declaratie la notar a soferului cum ca el a fost sofer, adica ceea ce explic eu sa fie dat in scris de acel sofer, doar ca e greu sa dau de acea persoana, ma poate ajuta cineva cu alte sfaturi/idei ?

Multumesc

Ciprian 24 august 2016 09:49

Buna Eduard! Ma interesa daca ai rezolvat problema, si cum?? Ma aflu in aceiasi situatie ca tine! Eu sunt din PH.

Mihai Cune 5 iulie 2016 18:16

Cred ca asta este singura solutie.

HRM 19 iunie 2016 12:38

Salut. Am cumparat un Suzuki Vitara 93' adusa din Olanda transformata in utilitara de fostul proprietar din Olanda, deci este N1 in briful mic(card). Am facut RAR si mi-au transmis ca nu pot sa-mi elibereze cartea de identitate pana nu duc dovada ca a fost inregistrata ca autoutilitara in Olanda. Am trimis mail la RDW si am primit raspuns ca nu sunt in masura sa solicit aceasta informatie. Cei de la RAR mi-au transmis ca ei nu pot sa trimita mail oficial sa le comunice aceasta informatie. Ce-i de facut?

Mihai Cune 23 iunie 2016 12:20

Pai ce au motivat cei de la RDW cand au spus ca nu sunteti in masua sa solicitati aceasta informatie? Le-ati spus ca sunteti proprietarul masinii? Trimiteti-le dovada in acest sens.

Si daca la Card masina figureaza ca N1 este o dovada suficienta pentru cei la de RAR ca a fost inregistrata asa.... nu?

Razvan 5 iunie 2016 21:00

Bună seara ,

Care sunt actele necesare pentru înmatriculare a unei mașini adusa din italia ? Ce ar trebui sa am in vedere dacă doresc sa cumpăr o masina adusa din italia ?
Mulțumesc

marian 28 mai 2016 13:30

Salut Mihai am cumparat o masina din olanda am avut numere pentru export eu sint in germania cu masina mai pot lua numere din olanda sa aduc masina in tara?multumesc

Mihai Cune 7 iunie 2016 22:12

Nu cred ca mai puteti luat numere din Olanda. Trebuie sa aduceti masina pe platforma.

Marius 24 mai 2016 18:48

Chiar ieri am patit si eu acelasi lucru cu o masina luata din olanda nu am card ce trebuie sa fac,la politie in baza de date le apare ca a fost eliberat acest cad dar cel care mi a vandut masina zice ca nu il
are

bebe 22 aprilie 2016 23:21

salut cum se poate lua legatura cu cei de la RDW Olanda ptr verificare card

Mihai Cune 23 aprilie 2016 09:02

Salut bebe,

Intri pe site-ul lor https://www.rdw.nl/particulier/Paginas/default.aspx

negrescu 13 aprilie 2016 21:18

o intrebare daca se poate cat dureaza verificare card la o masina adusa din olanda de catre autoritatile din rom multumesc

Mihai Cune 14 aprilie 2016 16:44

Depinde foarte mult de cum se misca cei din Romania. In unele cazuri a durat si 2 luni. Trebuie sa ii pistonati mereu. Sau sa incercati dvs. sa ii contactati pe cei de la RDW din Olanda.

CORNEL 5 aprilie 2016 23:16

Buna ziua
Am si eu o intrebare : daca o masina este adusa din olanda cu acte de identitate ale masini in regula, dar care a fost vanduta de firma din olanda catre o firma din italia la pret net (fara tva), iar ulterior firma din italia vinde masina catre o persoana fizica din Romania cum poti verifica daca au manevrat tva-ul ? si daca a facut-o ce raspundere are noul proprietar persoana fizica ? Mai exact cine este raspunzator pentru o eventuala frauda comisa ? multumesc

Mihai Cune 6 aprilie 2016 22:48

Salut Cornel,

Daca firma din Italia a cumparat masina la pret net (fara tva), in momentul in care o vinde catre o persoana fizica, se adauga TVA la pretul de vanzare.

ATENTIE! Nu se adauga TVA doar la marja ci la toata suma pentru ca TVA-ul nu a fost platit niciodata pentru acest bun.

Rapunzator va fi si cel care vinde si posesorul bunului pentru ca statul intotdeauna va urmari bunul.

Tiby 5 aprilie 2016 22:07

Deci, sa inteleg ca dac am doar DEEL I si Certificatul de transfer nu se poate face? Sau daca se poate ce ar implica? Multumesc

Mihai Cune 6 aprilie 2016 22:45

Procedura este destul de complicata in acest caz pentru ca trebuie ca cei de la inmatriculare din Romania sa trimita o adresa in Olanda la RDW.

Cel mai bine intrebati la biroul de inmatriculari.

Radu 31 martie 2016 01:24

Pentru o masina adusa din Olanda pe platforma ce acte sunt necesare la RAR si ce acte sunt necesare la Serviciul Inmatriculari Auto?

Mihai 1 aprilie 2016 00:45

Salut Radu,

Sunt actele din articol, mai putin placutele cu numere pentru ca cel mai probabil fiind adusa pe platforma nu a fost nevoie de numere de export.

negrescu 30 martie 2016 20:50

daca la cumparare masina din olanda vanzatorul iti da documentele masini tip hartie si nu detine card se poate inmatricula auto in rom

Nastasa Cosmin 24 august 2016 20:28

se pare ca nu se poate! la Neamt astazi m-a intors de la inmatriculari pe motiv ca nu am acel card, in conditiile in care am toate documentele privind inmatricularea, adica in loc de card acele hartii

Mihai 30 martie 2016 23:53

Momentan sa poate daca iti da certificatul de inmatriculare partea I si partea II.

Misu 28 martie 2016 12:21

Nu stiu cine va credeti dar inainte de a face o afirmatie publica documentati-va !!! Daca masina a fost adusa pe roti Nu este obligatoriu ca cel care a aduss masina sa o inmatriculeze pe numele lui !!!! Este o informatie ERONATA !

Mihai 28 martie 2016 13:51

Salut Misu,

Multumim pentru informatie. Dupa ce confirmam ceea ce spui tu, o sa actualizam articolul.

Lasa un comentariu

Commentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la violenta sau ura, vor fi sterse. Ii incurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Verifica VIN

VIN

Cautare informatii disponibile