Contact: 0733 461 105; L-V 9-18

Termeni si conditii & Politica Confidentialitate

Termeni si conditii de utilizare a site-ului inspectorauot.ro. Afla tot ce trebuie sa stii.

Termeni si conditii & Politica Confidentialitate

Termeni si conditii de utilizare a site-ului inspectorauot.ro. Afla tot ce trebuie sa stii.

 

Termeni si conditii - InspectorAuto.ro

1. ASPECTE GENERALE PRIVIND ACCEPTAREA TERMENILOR SI CONDITIILOR

1.1. Folosirea site-ului www.InspectorAuto.ro, inclusiv vizitarea acestuia, implica acceptarea in totalitate si neconditionata a Termenilor si Conditiilor expusi mai jos, inclusiv politica de confidentialitate si ce de cookies, parti integrante din acest document. Prin urmare, se recomanda citirea cu atentie a prezentului document inainte de utilizarea site-ului.
1.2. Folosirea site-ului www.InspectorAuto.ro si serviciile furnizate de acesta sunt rezervate doar persoanelor care au implinit 18 ani.
1.3. Furnizorul serviciilor online oferite prin intermediul site-ului www.InspectorAuto.ro este S.C. INSPECTORAUTO S.R.L., persoana juridica romana, cu sediul in Bucuresti, Strada Orzari, nr.36 BIS, C1 - CORP A, Et. 1, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J40/856/2023, cod fiscal 37305390, telefon: 0733461105 , e-mail: [email protected].
1.4. S.C. INSPECTORAUTO S.R.L. isi rezerva dreptul de a modifica sau de a actualiza unilateral prezentul document, oricand, fara notificarea prealabila a persoanelor care utilizeaza acest site. Accesand pagina Termenilor si Conditiilor puteti citi intotdeauna cea mai recenta versiune a acestor prevederi, valabila si aplicabila la momentul accesarii.

2. SCOPUL URMARIT
2.1. Scopul acestor Termeni si Conditii este de a defini si reglemanta conditiile de utilizare a site-ului www.InspectorAuto.ro, precum si termenii si conditiile aplicabile serviciilor oferite de S.C. INSPECTORAUTO S.R.L. prin intermediul site-ului www.InspectorAuto.ro persoanelor fizice majore si/sau juridice care achizitioneaza unul din produsele/serviciile disponibile pe site.
2.2. Intregul continut al site-ului www.InspectorAuto.ro incluzand, dar fara a se limita la texte, imagini, grafice, programe, precum si orice alte date si aplicatii, sunt proprietatea S.C. INSPECTORAUTO S.R.L. si/sau a partenerilor sai, fiind protejate conform Legii drepturilor de autor si legilor privind dreptul de proprietate intelectuala si industriala. Preluarea oricaror informatii si/sau date de pe acest site in scopul republicarii, distribuirii totale sau partiale sau in orice alte scopuri, sub orice forma, fara acordul scris prealabil al Furnizorului este strict interzisa si se pedepseste conform legilor in vigoare.
2.3. Exceptie de la art. 2.2. fac marcile vehiculelor, logo-urile, emblemele, sloganurile acestora şi numele modelelor de vehicule, precum şi desenele tehnice ale acestora si datele provenite de la terti care apartin proprietarilor lor de drept si sunt utilizate pe acest site doar ca scop ilustrativ/informativ.

3. DEFINITII
Termenii folositi in prezentul act vor avea urmatorul inteles:
3.1. Site-ul InspectorAuto - pagina de internet www.InspectorAuto.ro, inclusiv orice sectiune sau subpagina a acestuia. Site-urile si/sau paginile de internet ori alte componente ale acestora ce apartin unor terti si care sunt accesate de catre Utilizatori ca urmare a legaturilor sau trimiterilor disponibile pe site-ul www.InspectorAuto.ro nu fac obiectul si nici nu intra in sfera acestei definitii.
3.2. Utilizator - orice persoana fizica, in varsta de cel putin 18 ani, cu capacitate de exercitiu deplina, care acceseaza site-ul InspectorAuto fiind interesata de datele, informatiile, si/sau serviciile furnizate prin intermediul acestuia; precum si orice persoana fizica (inclusiv persoana fizica autorizata) si/sau persoana juridica care achizitioneaza servicii furnizate de S.C. INSPECTORAUTO S.R.L. prin intermediul site-ului InspectorAuto.
3.3. Serie de Sasiu sau Numarul de Identificare sau VIN (Vehicle Identification Number) - este un identificator unic pentru fiecare autovehicul. VIN-ul este format din 17 caractere, cifre si litere, in afara de literele: Q, I sau O.
3.4. Termeni si Conditii - prevederile din acest document, create de S.C. INSPECTORAUTO S.R.L. care definesc conditiile si regulile pe care Utilizatorul trebuie sa le respecte in vederea utilizarii site-ului InspectorAuto, aplicabile in egala masura la achizitionarea de catre Utilizatori a serviciilor furnizate de S.C. INSPECTORAUTOS.R.L. prin intermediul site-ului InspectorAuto.
3.5. Autovehicul denumit in continuare: autovehicul sau masina, reprezinta un autoturism o autoutilitara sau un autocamion.
3.6. Raport - Document in format electronic, PDF care cuprinde informatii cu privire la autovehiculul verificat in functie de tipul de produs/serviciu achizitionat asa cum este el descris la art. 3.11, 3.13, 3.14, 3.15.
3.7. MOBILPAY - serviciu securizat de plata online prin card sau prin SMS apartinand S.C. NETOPIA S.R.L., persoana juridica romana identificata prin codul fiscal RO15565496 si numarul de ordine de la registrul comertului J40/9170/2003 avaand punct de lucru iin Bd. Pierre de Coubertin Nr. 3-5, Office Building, Etaj. 4, Sector 2, Bucuresti, 021901.
3.8. Voucher de reducere - reprezinta un cod de reducere cu valabilitate predefinita care acorda o reducere procentuala sau valorica la suma de plata, pe care Furnizorul il poate acorda Utilizatorilor in functie de politicile si strategia acestuia.
3.9. Reducere metoda de plata - reprezinta o reducere pe care Furnizorul o poate acorda la plata cu cardul online. Reducerea este procentuala si este acordata in functie de strategia Furnizorului si nu face obiectul niciunei obligatii fata de Utilizator sau terti.
3.10. Verificare incidente Romania reprezinta verificarea inregistrarilor din bazele de date de Romania la care Furnizorul are access privind eventuale incidente petrecute in trecut ( incepand cu anul 2009 ), numarul si valoarea medie estimata de reparatie. Informatiile furnizate pe rapoarte provin din agregarea diferitelor baze de date la care Furnizorul are acces si sunt publicate pe raport ca atare fara a fi verificata in prealabil corectitudinea lor deci este posibil ca anumite informatii sa fie eronate. Informatiile prezentate in raport au caracter strict informativ si trebuie tratate ca atare iar Furnizorul nu isi asuma nicio raspundere legala, morala sau materiala pentru corectitudinea lor. Pentru ca Furnizorul publica datele fara a verifica in prealabil corectitudinea lor, este posibil ca o parte din aceste date se fie eronate. Utilizatorul este responsabil in totalitate pentru deciziile luate in urma consultarii acestor informatii si este de acord ca informatiile prezentate nu pot constitui singure baza acestor decizii. Furnizorul recomanda Utilizatorilor sa trateze aceste informatii strict informativ si sa se adreseze unitatilor de service autorizate R.A.R. pentru verificarea autovehiculelor inainte de a lua decizia de cumparare. Furnizorul nu ofera nicio garanatie privind corectitudinea datelor prezente pe rapoartele emise.
3.12. Verificare masina furata, reprezinta rezultatul interogarii bazelor de date cu masini furate publicate pe internet la care Furnizorul are acces fara a fi verificata in prealabil corectitudinea lor. Rezultatul, reprezentat prin DA sau NU, indica doar daca seria de sasiu introdusa reprezinta raspunsul interogarii lor in acel moment si nu ofera nicio garantie asupra corectitudinii datelor din aceste baze de date si nici cu privire la o aparitie ulterioara interogarii a seriei de sasiu verificate. Furnizorul nu ofera nicio garanatie privind corectitudinea datelor prezente pe rapoartele emise.
3.13. Valoarea incidentului reprezinta valoarea medie estimata de reparatie a autovehiculului in urma incindetului respectiv asa cum apare in inregistrarile din bazele de date la care Furnizorul are acces.
3.14. Incident - un eveniment in urma caruia autovehiculul necesita o reparatie. Acest eveniment poate fi: o avarie, o dauna care a provocat avarii, elemente de vandalism, furt a unor parti din autovehicul etc.
3.15. ATENTIE: Furnizorul NU DETINE SI NU POATE FURNIZA informatii sau date cu caracter personal despre proprietarul autovehiculului, companii de asigurare, unitati reparatoare sau alte date care sa duca la indetificarea unei persoane plecat de la o serie de sasiu / vin.
3.16. "Inspector pe Teren" reprezinta o denumire comerciala a serviciului de verificare vizuala a unei masini second hand oferit ca catre Furnior prin partenerii acestuia.
3.17. Informatii autovehicul, reprezinta informatii despre autovehiculul verificat pe baza decodarii seriei de sasiu, cum ar fi: marca, model, anul fabricatiei, motorizare si sunt prezentate pe raport fara a fi verificata in prealabil corectitudinea lor.
3.18. Date producator, reprezinta informatii despre producatorul autovehiculului pe baza decodarii seriei de sasiu, cum ar fi: nume, locatie, tara fabricatiei si sunt prezentate pe raport fara a fi verificata in prealabil corectitudinea lor.
3.19. Optiuni din fabrica, reprezinta dotarile/optiunile cu care maina a iesit de pe linia de productie pe baza decodarii seriei de sasiu si sunt prezentate pe raport fara a fi verificata in prealabil corectitudinea lor.
3.20. Inregistrari kilometri, reprezinta informatii privind kilometri cititi din bordul masinii la o anumita data. Informatiile provin din diferite baze de date la care Furnizorul are acces sau de pe internet si sunt prezentate pe raport fara a verifica in prealabil corectitudinea lor.
3.21. Istoric detaliat al reviziilor, reprezinta informatii cu privire la inregistrarile privind interventiile in service ale autovehiculului verificat, cum ar fi: data interventiei, descrierea interventiei, kilometrajul autovehiculului etc.. Informatiile provin din diferite baze de date la care Furnizorul are acces sau de pe internet si sunt prezentate pe raport fara a verifica in prealabil corectitudinea lor.
3.22. Info ultima revizie, reprezinta informatii privind data si kilometrajul la care a fost efectuata ultima revizie a autovehiculului. Informatiile provin din diferite baze de date la care Furnizorul are acces sau de pe internet si sunt prezentate pe raport fara a verifica in prealabil corectitudinea lor.
3.23. Info privind starea masinii, reprezinta informatii generale privind starea autovehiculului verificat, cum ar fi: functionarea motorului, a climatizarii, prezenta setului aditional de roti, vopsea exfoliata, martori aprinsi la bord etc. Informatiile provin din diferite baze de date la care Furnizorul are acces sau de pe internet si sunt prezentate pe raport fara a verifica in prealabil corectitudinea lor.
3.24. Fotografii arhivate ale masinii, reprezinta fotografii ale masinii ce provin din bazele de date la care Furnizorul are acces sau de pe internet si sunt prezentate pe raport fara a verifica in prealabil corectitudinea lor.
3.25. Informatiile de la punctele 3.17. - 3.24. sunt prezentate asa cum vin din bazele de date la care Furnizorul are access sau de pe internet si nu se ofera nicio garantie cu privire la autenticitatea sau corectitudinea lor.
3.26. Disponibilitatea informatiilor si includerea acestora in rapoartele de pe site. Pe pagina de comanda va fi afisat intr-un tabel, ce informatii sunt disopnibile si ce informatii nu sunt disopnibile (indisponibile) pentru masina verificata:
3.27.1.Informatiile disponibile vor fi marcate cu "Disponibil" si vor fi incluse pe raportul respectiv.
3.28.2.Informatii care nu sunt disopnibile pentru masina verificata vor fi marcate cu "Indisponibil" si NU vor fi prezente pe raportul respectiv.
3.29.3.Unele tipuri de informatii, decrise la punctele 3.17 - 3.24., cum ar fi dar fara a se limita la "Fotografii Arhivate ale masinii", pot sa lipseasca in totalitate din tabelul de pe pagina de comanda, pentru anumite masini verificate pe site. Adica sa nu fie afisate in tabelul cu produsele de pe pagina de comanda atunci cand nu sunt disponibile.
3.30. Pachetele de raparte cu discount dau posibilitatea utilizatorilor de a cumpara in avans o serie de vouchere cu care vor putea plati pentru rapoartele InspectorAuto.

4. DESCRIEREA SERVICIILOR
4.1. Prin intermediul site-ului InspectorAuto, Utilizatorii pot achizitiona unul sau mai multe produse sau servicii, in functie de disponibilitatea acestora pentru seria de sasiu introdusa si cerintele raportului respectiv.
4.1.1. Raport Verificare incidente Romania asa cum este acesta definit la art 3.11, este un raport digital (documemt PDF) care include si raportul de verificare masina furata asa cum este acesta definit la art. 3.12. este disponibil pentru toate masinile cumparate de noi din Romania sau care au circulat suficient timp in Romania. Rezultatul raportului presupune verificarea existentei seriei de sasiu introduse de utilizator in baza de date cu incidente in Romania la care Furnizorul are acces iar rezultatul prezentat pe raport este de 2 feluri. Pozitiv, cand masina nu este gasita in baza de date cu incidente si Negativ cand masina este gasita in baza de date cu incidente. In cazul in care seria este gasita in baza de date cu incidente la care Furnizorul are acces, pe raport vor aparea informatiile despre incidente precum, numarul lor, data si valoarea medie estimata de reparatie a vehiculului in urma acelui incident. Incident nu inseamna accident ci orice eveniment care poate sa fi dus la o avarie a masinii. Furnizorul nu ofera nici o garantie cu privire la acuratetea continutului, corectitudinea, completitudinea si oportunitatea acestuia, el fiind prezentat asa cum este preluat din bazele de date la care are acces. Continutul de pe rapoarte ar putea fi incomplet sau neconform cu starea reala.
4.1.2. Raport InspectorAuto este un raport digital (document PDF) ce contine o serie de informatii despre autovehiculul verificat asa cum sunt ele descrise la punctele 3,20 - 3.27, in functie de disponibilitatea datelor pentru seria de sasiu respectiva, in tabelul de pe pagina de comanda. Pe pagina de comanda vor fi afisate in mod clar, grupate pe categorii, ce informatii sunt disponibile si ce informatii nu sunt disponibile in bazele de date. Informatiile disponibile vor fi marcate cu o bifa verde si textul "Disponibil" si vor fi prezente pe raportul primit pe email dupa efactuarea platii iar informatiile indisponibile vor fi marcate cu X rosu si textul "Indisponibil" si nu vor fi prezente pe raport dupa efectuarea platii. Furnizorul nu ofera nici o garantie cu privire la acuratetea continutului, corectitudinea, completitudinea si oportunitatea acestuia. Continutul de pe rapoarte provine din diferite baze de date la care Furnizorul are acces sau de pe internet si ar putea fi incomplet sau neconform cu starea reala a masinii.
4.1.3. Verificare suplimentara masini Olanda este un raport digital (document PDF) care contine o serie de informatii despre vehiculul verificat precum informatii generale despre vehicul, informatii privind numarul de proprietari si tipul acestora, informatii daca masina a fost taxi sau nu, etc. Toate informatiile de pe acest raport provin de la partenerii Furnizorului si sun prezentate ca atare fara a verifica in prealabil corectitudinea lor. Furnizorul nu ofera nici o garantie cu privire la acuratetea continutului, corectitudinea, completitudinea si oportunitatea acestuia. Tot pe acest raport, Utilizatorul are posibilitatea de a verifica statusul logic al kilometrajului din bordul masinii cu ultima inregistrare a kilometrajului in Olanda. Astfel rezultatul de pe raport va fi de 3 feluri:
- Logic, cand kilometrajul introdus de utilizator este mai mare sau egal cu ultima inregistrare a kilometrilor din Olanda,
- Ilogic, cand kilometrajul introdus de utilizator este mai mic decat ultima inregistrare a kilometrilor din Olanda,
- Nu s-a putut determina starea kilometrajului atunci cand nu sunt suficiente informatii despre masina verificata.
4.2. Pentru a putea achizitiona unul sau mai multe dintre serviciile enumerate mai sus la art. 4.1.1., 4.1.2. si 4.1.3. Utilizatorul trebuie sa introduca un VIN (serie de sasiu) valid in formularul de pe site-ul InspectorAuto si sa urmeze pasii descrisi pe site. Utilizatorul va fi atentionat daca VIN-ul nu repsecta regulile de la art. 3.4. dar acesta este raspunzator de corectitudinea VIN-ului si de corespondenta acestuia cu vehiculul pe care vrea sa il verifice.
4.3. Dupa ce a introdus un VIN corect in formularul de pe site, Utilizatorul va fi directionat catre o pagina de comanda unde va vedea afisat un tabel ce contine tipurile de rapoarte si datele disponibile despre masina verificata.
4.4. Oricare dintre rapoartele de pe site va contine doar acele tipuri de informatii care sunt marcate cu bifa verde si cu textul Disponibil in tabelul de pe pagina de comanda.
4.5. Rapoartele nu vor contine tipurile de informatii marcate cu X rosu si cu textul Indisponibil in tabelul de pe pagina de comanda.
4.6. Unele tipuri de informatii, decrise la punctele 3.20 - 3.27., cum ar fi dar fara a se limita la "Fotografii Arhivate ale masinii", pot sa lipseasca in totalitate din tabelul de pe pagina de comanda, pentru anumite masini verificate pe site. Adica sa nu fie afisate in tabelul cu produsele de pe pagina de comanda atunci cand nu sunt disponibile.
4.7. Este obligatia Utilizatorului sa se informeze cu privire la datele disponibile despre masina repsectiva inainte de a efectua o comanda. Furnizorul nu ofera nici o garantie cu privire la acuratetea continutului, corectitudinea, completitudinea si oportunitatea acestuia. Continutul de pe rapoarte ar putea fi incomplet sau neconform cu starea reala.
4.8. Rapoartele InspectorAuto vor contine doar acele informatii marcate pe coloana raportului ales cu bifa verde si textul Disponibil.

4.9. Conditiile de functionare a serviciului Inspector pe Teren.
4.9.1. Serviciul Inspector pe Teren este furnizat de catre partenerii contractuali ai Furniorului in nume propriu sau prin subcontractori. Furniorul se limiteaza doar la colectarea comenzilor venite de la Utiliztori si transmiterea acestora catre partenerii contractuali sau subcontractorii acestora care presteaza serviciile de verificare vizuala a autovehiculului.
4.9.2. Transmiterea comenzii pentru serviciul inspector pe teren catre partenerii contractuali ai Furnizorului sau subcotractorii acestora se face pe email si contine toate datele introduse de Utilizator in formularul de comanda de pe pagina: https://inspectorauto.ro/ro/inspector-pe-teren/ , inclusiv datele cu caracter personal: Nume, Prenume, Email, Telefon.
4.9.3. Prin trimiterea formularului de comanda, Utilizatorul isi da acordul pentru transmiterea tuturor datelor completate in formular catre partenerii Furnizorului si subcontractorii acestuia care vor presta serviciile de verificare vizuala a autovehiculului.
4.9.4. Prin contractul de comision incheiat intre Furnizor si partenerii contractuali ai acestuia privind prestarea serviciilor de verificare vizuala autovehicul, acestia din urma se obliga sa respecte legislatia in vigoare cu privire la protectia datelor cu caracter personal.

4.10. Modul de functionare a pachetelor de rapoarte cu discount.
4.10.1. Pachetele de rapoarte cu discount corespund fiecarui tip de raport de istoric disponibil pe InspectorAuto.ro.
4.10.2. Fiecare pachet contine un numar predefinit de 3, 5 repsectiv 7 rapoarte precum si posibilitatea ca Utilizatorul sa introduca orice valoare doreste in intervalul 8 - 100 de rapoarte.
4.10.3. Plata pentru pachetele de rapoarte cu discount se poate efectua doar cu Cardul prin intermediul MobilPay.
4.10.4. Dupa confirmarea platii Utilizatorul va primi pe adresa de email introdusa in formularul de comanda, un numar corespunzator de vouchere de 100% reducere conform numarului si tipului de rapoarte selectate la efectuarea comenzii.
4.10.5. Cu voucherele de 100% reducere primite, care sunt de forma unui sir de 8 carctere case sensitive, Utilizatorul poate plati rapoartele de istoric InspectorAuto fara sa mai fie nevoie de o alta plata. Acest lucru se face introducand si validand un voucher de reducere in campul special destinat din formularul de pe pagina de comanda a rapoartelor, dupa ce s-a selectat raportul dorit.
4.10.6. Valabilitatea voucherelor incluse in Pachetele de rapoarte cu discount este de 30 de zile de la data achizitiei si nu se poate prelungi.
4.10.7. Tinand cont de faptul ca un voucher de reducere (sir de 8 caractere) este folosibil o singura data, este responsabilitatea Utilizatorului sa aiba grija si sa nu divulge aceste coduri niciunei alte persoane.
4.10.8. Comana unui anumit tip de pachet de rapoarte cu discount, in orice combinatie posibila, nu garanteaza faptul ca Furnizorul va avea tipurile de informatii dorite de Utilizator atunci cand comanda rapoartele disponibile pe site.
4.10.9. Este obligatia Utilizatorului sa verifica in prealabil acest lucru sau sa isi asume faptul ca disponibilitatea anumitor tipuri de informatii difera de la masina la masina si ca Furnizorul nu poate asigura informatii complete pentru toate masinile verificate.

5. DREPTURILE SI OBLIGATIILE FURNIZORULUI
5.1. Furnizorul se obliga sa remedieze in cel mai scurt timp posibil eventualele disfunctionalitati reclamate legate de functionarea site-ului InspectorAuto.ro.
5.2. Furnizorul nu ofera nicio garantie Utilizatorilor ca site-ul InspectorAuto.ro va fi disponibil neintrerupt, la timp, sigur sau fara erori. Furnizorul nu va fi responsabil pentru neafisarea unor informatii sau intreruperea afisarii acestora din cauze ce exced in orice mod controlului sau si nici pentru pagubele directe si/sau indirecte pe care Utilizatorul le-ar putea suferi din aceasta cauza.
5.3. Furnizorul nu este responsabil de intarzierile cauzate de defectiuni tehnice aparute la nivelul colaboratorilor si/sau partenerilor sai.
5.4. Furnizorul nu poate fi tras la raspundere pentru furnizarea de continut eronat cu privire la autovehiculul verificat.
5.5. Informatiile din rapoarte constituie o informatie auxiliara/informativa si sub nici o circumstanta nu poate recomanda clientului o decizie referitoare la acceptarea sau anularea achizitiei autovehiculului in cauza.
5.6. Furnizorul recomanda intotdeauna efectuarea unei inspectii tehnice, verificarea atenta a documentelor de provenienta si de identitate a autovehiculului preum si solicitarea certificatului de autenticitate emis de Registrul Auto Roman inainte de a lua decizia de a achizitiona acel autovehicul.
5.7. Informatiile prezente pe raportele emise vin din surse independente sau surse externe furnizorului. Rolul furnizorului de servicii este limitat la publicarea acestor informatiilor in rapoartele PDF. Furnizorul nu verifica autenticitatea, acuratetea sau veridicitatea informatiilor publicate ci le publica ca atare asa cum le preia din sursele disponibile.
5.8. Furnizorul isi rezerva dreptul de a sterge sau modifica partial descrierea sau componenta sericiilor oferite oricand doreste fara o notificare prealabila a Utilizatorilor. Acestia au obligatia de a constula Termenii si Conditiile care contin intotdeauna cea mai recenta versiune, aplicabila in acel moment.
5.9. Furnizorul nu isi asuma niciun fel de raspundere pentru continutul sau veridicitatea informatiilor furnizate in rapoarte. Furnizorul nu garanteaza in niciun fel si nicio masura pentru calitatea, cantitatea, veridicitatea, disponibilitatea sau orice alte aspecte ale informatiilor prezente in rapoarte.
5.10. Furnizorul nu va fi in niciun fel raspunzator fata de Utilizator pentru daune indirecte (ex.: reclamatii de la clienti, pierderea unor ocazii sau oportunitati de afaceri, pierderi de profit sau afectarea reputatiei sau pentru beneficiile nerealizate de catre Utilizator sau de partenerii de afaceri ai Utilizatorului).
5.11. Toate informatiile si textele de pe site, au strict caracter informativ si nu ofera nicio garantie vizitatorilor site-ului.
5.12. Pentru ca Furnizorul publica datele pe rapoarte fara a verifica in prealabil corectitudinea lor, exista sansa ca o parte din aceste date se fie eronate.

6. DREPTURILE SI OBLIGATIILE UTILIZATORULUI
6.1. Utilizatorul este obligat sa foloseasca site-ul in conformitate cu legile existente si cu normele morale referitoare la respectarea drepturilor personale si de proprietate intelectuala a tertelor parti. Sunt interzise activitatile nelegale care pot afecta functionarea siteului sau pot face public furnizorul de servicii pentru a discredita reputatia acestuia.
6.2. Utilizatorul recunoaste ca Furnizorul poate colecta date de la mai multe inregistrari publice si alte surse independente pentru utilizarea lor in rapoartele emise si ca aceste date pot contine erori si/sau omisiuni. Furnizorul nu are nici o garantie si nici nu garanteaza corectitudinea sau integralitatea informatiilor din rapoarte.
6.3. Utilizatorul intelege si este de acord ca nu toate informatiile sunt disponibile pentru toate autovehiculele si ca furnizorul nu are acces la unele informatii care ar putea fi la dispozitia altor parti.
6.4. Utilizatorul intelege si este de acord ca poate exista o perioada de timp intre producerea unor evenimente si includerea acestor informatii intr-un raport.
6.5. Utilizatorul recunoaste ca rapoartele nu ofera concluzii cu privire la starea autovehiculului, iar acesta isi asuma intreaga responsabilitate cu privire la deciziile si tranzactiile sale folosind rapoartele primite. Furnizorul nu garanteaza ca rapoartele sunt complete, corecte sau fara erori.
6.6. Utilizatorul are obligatia de a plati pretul serviciilor comandate asa cum a fost el stabilit de catre Furnizor si prezentat pe site-ul inspectorauto.ro.
6.7. Utilizatorul are dreptul de a beneficia in intregime de serviciile pentru care a platit integral Pretul stabilit de Furnizor, atat timp cat nu se constata o incalcare a prevederilor acestui document si serviciile respective sunt marcate ca Disponibile pe pagina de comanda. Aici ne referim la marcarea diferitor tipuri de informatii ca disopnibile in tabelul de pe pagina de comanda.
6.8. Utilizatorul nu are voie sa faca publice pe internet rapoartele obtinute in urma achizitionarii unui serviciu oferit de Furnizor prin intermediul site-ului InspectorAuto.
6.9. Utilizatorul este obligat sa foloseasca rapoartele obtinute online si voucherul de inspectie doar pentru uz personal si nu are voie sa le revanda unor terte persoane.
6.10. Utilizatorul are obligatia de a se informa cu atentie pe pagina de comanda cu privire la tipurile de informatii disponibile si cele indisponibile pentru fiecare tip de raport in parte.
6.11. Utiliatorul trebuie sa comande un anumit raport doar daca tipurile de informatii marcate cu bifa verde si cu textul Disponibil in tabelul de pe pagina de comanda sunt cele care il intereseaza. Daca Utilizatorul doreste si alte informatii care nu se regasesc in lista sau sunt marcate ca Indisponibil, acesta nu trebuie sa comande raportul.
6.12 Utilizatorul admite ca o parte din datele prezente pe raport pot fi eronate pentru ca Furnizorul le publica asa cum le primeste de diversi parteneri sau din surse proprii, fara a verifica in prealabil veridicitatea / acuratetea lor.

7. PRETURI. MODALITATI DE PLATA
7.1. Pentru a avea access la informatiile prezente in rapoartele de la punctele 4.1.1. sau 4.1.2 sau 4.1.3., Utilizatorul trebuie sa plateasca un pret stabilit de catre Furnizor si prezent atat in pagina de comanda cat si in lista de preturi din Anexa 1 la prezentul document.
7.2. Plata se va face prin 2 metode de plata puse la dispozitie de catre Furnizor, prin intermediu MOBILPAY: Card Online si SMS cu suprataxa.
7.3. In cazul platii prin Card Online, Utilizatorul va primi o factura din partea Furnizorului. In cazul platii prin SMS, suma platita va fi evidentiata pe factura primita de la operatorul de telefonie a carui servicii sunt folosite pentru efectuarea platii de catre Utilizator.
7.4. Datele necesare efectuarii platii prin SMS vor fi furnizate Utilizatorului dupa finalizarea comenzii, pe pagina MOBILPAY. Utilizatorul trebuie sa urmeze pasii din pagina MOBILPAY pentru a finaliza comanda. Utilizatorul trebuie sa fie atent la informatiile prezente pe pagina de plata MOBILPAY si sa le respecte intru totul pentru a putea finaliza cu success plata. In caz contrar, Furnizorul nu este reponsabil pentru eventualele sume de bani pierdute in urma utilizarii culpabile a sistemului de plata MOBILPAY.
7.5. Pentru plata prin card de credit/debit, este necesar sa completati un formular cu datele despre acesta. Formularul si toate informatiile relevante pentru comanda sunt date de MOBILPAY si prelucrate de catre acesta.
Card-urile de debit/credit acceptate sunt: Visa, Visa Electron, Mastercard/Eurocard, Maestro, inclusiv cardurile virtuale Visa sau MasterCard.

8. PROCEDURA DE DEPUNERE SI SOLUTIONARE A PLANGERILOR SI SESIZARILOR PRIMITE DIN PARTEA UTILIZATORILOR.

8.1. Orice Utilizator poate depune o plangere sau sesizare care priveste sau are legatura cu serviciile oferite de Furnizor, in termen de maxim 7 zile de la data producerii evenimentului si/sau aparitiei cazului sesizat.
8.2. Utilizatorii au posibilitatea sa transmita Furnizorului oricand plangeri si/sau sesizari cu privire la activitatile cu aparenta nelegala desfasurate de un Utilizator al site-ului InspectorAuto care privesc si/sau au legatura cu serviciile furnizate de S.C. INSPECTORAUTO S.R.L. ori cu privire la informatiile cu aparenta nelegala furnizate de un Utilizator al sie-ului InspectorAuto, despre care au cunostinta.
8.3. Plangerile vor fi depuse prin intermediul adresei de e-mail: [email protected] sau prin formularul de contact disponibil pe site https://inspectorauto.ro/ro/contact/
8.4. Plangerile si/sau sesizarile transmise Furnizorului vor include datele de identificare a Utilizatorului, seria de sasiu a autovehiculului care face obiectul plangerii (daca reclamatia sau sesizarea priveste un serviciu), precum si orice alte date necesare Furnizorului in vederea identificarii evenimentului sesizat si o descriere cat mai detaliata a motivului pentru care a fost inaintata plangerea/sesizarea, astfel incat Furnizorul sa o poata solutiona in cel mai scurt timp posibil.
8.5. Plangerile/sesizarile vor fi analizate si vor primi raspuns in termen de maxim 5 zile lucratoare de la primirea acestora de catre Furnizor, in cazul in care au fost insotite de un set complet de date necesare identificarii Utilizatorului, si/sau a problemei. In situatia in care petentul nu a transmis Furnizorului toate datele necesare identificarii problemelor semnalate si solutionarii plangerii/sesizarii respective, acesta va fi instiintat de Furnizor cu privire la informatiile lipsa, urmand ca termenul de solutionare de mai sus sa fie prelungit corespunzator.
8.6. Pentru a se adresa Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, Utilizatorul poate accesa link-ul: http://www.anpc.gov.ro sau apela InfoCons la numarul de telefon (021) 9551.
Solutionarea online a litigiilor online: SOL https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=RO

9. POLITICA DE CONFIDENTIALITATE A DATELOR

Furnizorul prelucreaza o serie de date cu caracter personal ale Utilizatorilor, atunci cand utilizeaza Site-ul InspectorAuto.ro sau Serviciile Furnizorului.

Aceasta politica de confidentialitate („Politica”) descrie ce tipuri de date cu caracter personal sunt prelucrate, cum sunt acestea utilizate, care sunt optiunile dvs. in legatura cu aceste prelucrari, precum si modul in care Furnizorul va respecta drepturile pe care le aveti in calitate de persoana vizata, conform legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 („GDPR”).

INAINTE DE A UTILIZA Site-ul INSPECTORAUTO.RO SAU SERVICIILE NOASTRE, VA RECOMANDAM SA CITITI CU ATENTIE ACEASTA POLITICA PENTRU A INTELEGE CUM VA SUNT PRELUCRATE DATELE CU CARACTER PERSONAL.

Cine este responsabil de prelucrarea datelor dvs.?

S.C. INSPECTORAUTO S.R.L., persoana juridica romana, cu sediul in Municipiul Bucuresti, Strada Orzari nr.36 BIS, C1 - Corp A, Et.1, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J40/856/2023, cod fiscal37305390, telefon: 0733461105 , e-mail: [email protected]. este operatorul datelor cu caracter personal, conform legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal inclusiv GDPR, in ceea ce priveste datele cu caracter personal ale Utilizatorilor colectate si prelucrate prin intermediul site-ului InspectorAuto.ro

9.1. Ce date prelucram?

9.1.1. Date furnizate in mod direct

Atunci cand comandati un raport asa cum este el descris la punctele 4.1.1, 4.1.2, 4.1.3 avem nevoie sa prelucram urmatoarele date cu caracter personal:

- numele si prenumele, pentru procesarea comenzii si facturare.
- adresa de e-mail, pentru trimiterea raportului dupa efectuarea platii si solutionarea eventualelor probleme aparute in timpul si dupa efectuarea comenzii.
- orasul, pentru facturare.
- judetul, pentru facturare.

Cand doriti sa descarcati Gratuit Ghidul Practic pentru Verificarea unei Masini Second Hand avem nevoie sa colectam urmatoarele informatii despre dvs.:

adresa de e-mail, pentru a va putea trimite linkul de descarcare al ghidului.

Cand doriti sa va abonati la newsletter avem nevoie sa colectam urmatoarele informatii despre dvs:

adresa de e-mail, pentru a va putea trimite newsletterul.

Cand doriti sa commentati pe blog

numele si adresa de email.

9.1.2. Date colectate sau generate de Furnizor ca urmare a interactiunii dumneavoastra cu site-ul InspectorAuto.ro

Inregistram in jurnal informatii cu privire la modul in care utilizati site-ul InspectorAuto.ro, cum ar fi cand si/ sau cum vizitati sau utilizati Serviciile oferite de Societate.

in plus faţa de informaţiile personale sistemele noastre colecteaza in mod automat o serie de informaţii anonime care ne ajuta sa intelegem mai bine cum este folosit InspectorAuto.ro şi cum putem sa ne imbunataţim Serviciile. Aceste date include adresa de IP a computerului cu care accesaţi InspectorAuto.ro, sistemul de operare folosit, software-ul de navigare folosit şi timpul petrecut in Site.

Cookies

Utilizam cookies pentru a gestiona sesiunile utilizatorilor si pentru a stoca preferintele acestora. "Cookies" sunt fisiere text mici transferate de un server web pe hard disk-ul dispozitivului dvs.. Cookies pot fi utilizate pentru a colecta data si ora vizitei dvs., istoricul navigarii, preferintele dvs. si numele dvs. de utilizator. Puteti seta browserul sa refuze toate sau unele cookies sau sa va avertizeze atunci cand paginile de internet seteaza sau acceseaza cookies Daca dezactivati sau refuzati cookies, va rugam sa retineti ca anumite parti ale Serviciilor/Platformelor noastre pot deveni inaccesibile sau pot sa nu functioneaza corect. Pentru mai multe informatii despre cookies pe care le folosim, va rugam sa consultati Politica privind Cookies.

9.1.3. Date obtinute de la terti.

Primim informatii despre vizitele dvs. si interactiunea cu serviciile furnizate de alte entitati cand vizitati serviciile altor furnizori care includ reclame, module cookie sau tehnologii asemanatoare.

- Anumite informatii tehnice si de utilizare de la furnizori de analize, cum ar fi Google.
- Adresa IP, geolocatia, istoric de navigare de la retelele de publicitate cum ar fi Google.

10. De ce va prelucram datele cu caracter personal?

In cele ce urmeaza va vom informa cu privire la scopurile pentru care colectam si prelucram datele dvs cu caracter personal, precum si cu privire la temeiul legal pentru prelucrarea datelor.

10.1. Scop: Utilizarea Serviciilor de catre Utilizatori

Colectam datele personale pentru a putea procesa comenzile rapoartelor, pentru a va putea trimite raportul pe email si pentru a va putea emite factura la platile prin card.
De asemenea procesam adresa de email pentru a va putea trimite Ghidul Practic pentru Verificarea unei Masini Second Hand.

10.2. Scop: Gestiunea relatiilor cu Utilizatorii si suport

Prelucram o serie de date cu caracter personal pentru a gestiona relatiile cu Utilizatorii site-ului InspectorAuto.ro, spre exemplu, atunci cand ne contacteaza cu diverse intrebari sau solicitari privind functionalitatile site-ului InspectorAuto.ro, disfunctionalitati ale site-ului sau probleme cu comenzile rapoartelor.
De asemenea, ca parte a serviciilorserviciile de suport si gestiune a relatiilor cu Utilizatorii, putem fi contactati si putem contacta Utilizatorii si prin telefon.
Putem inregistra convorbirile telefonice cu Utilizatorii. Inregistrarea convorbirilor ne ajuta sa gestionam activitatea noastra interna in departamentul relevant. De asemenea, aceste inregistrari pot fi folosite petnru a verifica modul in care au fost solutionate cererile Utiliztorilor sau in cazul unor eventuale litigii / dispute legate de modul de gestiune a activitatii noastre in relatia cu Utilizatorii. Inregistrarea se va face doar daca vom avea cosimtamantul interlocutorului.

10.3. Scop: Furnizarea de comunicari privind Servciile
Utilizatorii pot primi diverse comunicari de la Furnizor care tin de furnizarea Serviciilor (ex. daca nu a reusit sa finalizeze comanda cu succes va primit un email de ajutor, pentru a lasa un testimonial etc.). Consideram ca interesul nostru legitim nu aduce atingere drepturilor si intereselor persoanelor vizate intrucat comunicarile sunt legate strans de furnizarea Serviciilor solicitate.

10.4. Scop: Furnizarea de comunicari comerciale
Dorim sa va transmitem comunicari comerciale (cum ar fi, sfaturi utile, servicii noi lansate de InspectorAuto.ro, ghiduri etc.), sa va lansam invitatii de a participa la sondaje, sau de a raspunde la chestionare, precum si pentru a va comunica alte informatii similare care consideram ca pot fi de interes pentru dvs.
Utilizatorii se pot oricand dezabona de la aceste comunicari. Spre exemplu, daca va retrageti consimtamantul pentru comunicarile comerciale nu va vom mai putea transmite ofertele noastre sau nu veti putea participa la sondajele si chestionarele noastre.

10.5. Scop: Analize si statistici privind functionarea Site-ului, cookies si tehnologii similare
Putem folosi datele cu caracter personal pe care le furnizeaza Utilizatorii sau pe care le colectam in contextul utilizarii Serviciilor pentru scopul efecturarii unor analize si statistici privind Serviciile noastre, inclusiv a modului in care functioneaza site-ul InspectorAuto sau sunt oferite Serviciile. Analizele si statisticile pe care le facem ne ajuta sa intelegem mai bine cum am putea sa imbunatatim Serviciile noastre sau functionalitatile Site-ului.
In efectuarea analizelor si statisticilor utilizam de asemenea cookies si alte tehnologii similare.

10.6. Scop: Conectare prin retele de socializare
Am implementat diverse mecanisme de interconectare cu paginile de socializare, cum ar fi Facebook si Youtube si astfel sa aveti posiblitatea sa accesati mai facil continutul postat de noi pe conturile noastre asociate acelor retele sociale.
Daca accesati contintul postat sau comentati pe acele retele de socializare, o serie de date publice din profilul dvs. de pe acele retele de socializare ne vor fi transmise si noua de catre operatorii acelor retele de socializare.

10.7. Scop: indeplinirea unor obligatii legale
Uneori, prelucrarea datelor este necesara pentru a ne indeplini obligatiile legale ce ne revin, cum ar fi:
plata impozitelor si a contributiilor relevante, raportarea catre autoritatile fiscale relevante si tinerea unor evidente contabile;
arhivarea datelor conform legislatiei aplicabile.

10.8. Scop: Apararea drepturilor si intereselor in justitie
Pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in justitie in cadrul unei proceduri in fata unei instante, a unei proceduri administrative sau a altor proceduri oficiale in care este implicat Furnizorul.

11. Cui dezvaluim datele?
Putem dezvalui datele dvs cu caracter personal catre (i) entitatile si/sau persoanele imputernicite de noi implicate in furnizarea Serviciilor inclusiv in furnizarea comunicarilor comerciale (cum ar fi furnizorilor de centre de date cum ar fi Hetzner care au centrele de date in Uniunea Europeana); (ii) daca avem obligatia de a divulga datele personale in scopul conformarii cu orice obligatie legala sau decizie a unei autoritati judiciare, autoritati publice sau organ guvernamental; sau (iii) daca ni se cere sau ni se permite in alt mod sa facem acest lucru conform legislatie aplicabile.
De asemenea, datele dvs cu caracter personale pot fi dezvaluite tertilor furnizori de cookies si tehnologii similare conform celor descrise in acest document. In aceste situatii, datele dvs. cu caracter personal colectate prin intermediul cookies / tehnologiilor similare ar putea fi transferate unor state terte (i.e. din afara Uniunii Europene) carora nu li s-a recunoscut un nivel de protectie adecvat)

12. Cat pastram datele?
Pastram datele dvs cu caracter personal cat este necesar pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate, cu respectarea procedurilor interne privind retentia datelor, inclusiv a regulilor de arhivare aplicabile.
In general, datele Utilizatorilor sunt pastrate timp de 12 luni dupa efectuarea unei comenzi si pana cand Utilizatorul se dezaboneaaz in cazul unui newsletter.
Datele aferente cookie-urilor si tehnologiilor similare sunt pastrate conform termenelor specifice setate pentru respectivele tehnologii, termenul de stocare putand fi intre durata sesiunii de navigare (pentru cookie de sesiune) si o durata de pana la 28 luni (pentru cookies de analiza).

13. Ce drepturi aveti in calitate de persoana vizata?
Conform legii, va sunt recunoscute urmatoarele drepturi in calitate de persoana vizata:

Dreptul de a solicita accesul la datele dvs. personale (denumit in mod obisnuit "solicitarea de acces la persoana vizata"). Aceasta va permite sa primiti o copie a datelor personale pe care le detinem despre dvs. si sa verificati daca o procesam in mod legal.
Dreptul de a solicita corectarea oricaror date pe care le avem despre dvs. Acest lucru va permite sa aveti orice date incomplete sau inexacte pe care le detinem despre dvs. corectate, desi este posibil sa fie necesar sa verificam corectitudinea datelor noi pe care ni le furnizati.
Dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii datelor dvs. personale. Aceasta va permite sa ne cereti sa suspendam procesarea datelor dvs. personale in urmatoarele scenarii: (a) daca doriti sa stabilim acuratetea datelor; (b) in cazul in care utilizam datele ilegal; (c) in cazul in care aveti nevoie sa pastram datele, chiar daca nu mai avem nevoie de ele, deoarece aveti nevoie pentru a stabili, a exercita sau a apara revendicari legale; sau (d) v-ati opus utilizarii de catre noi a datelor dvs., dar trebuie sa verificam daca avem motive legale imperative de a le utiliza.
Dreptul de a solicita stergerea datelor dvs. personale. Acest lucru va permite sa ne cereti sa stergem sau sa eliminam datele personale acolo unde nu exista motive intemeiate sa continuam sa le procesam. De asemenea, aveti dreptul sa ne cereti sa stergem sau sa eliminam datele dvs. personale in cazul in care ati exercitat cu succes dreptul dvs. de a obiecta asupra procesarii (a se vedea mai jos), daca am prelucrat informatiile dvs. in mod ilegal sau daca suntem obligati sa stergem datele dvs. personale pentru a respecta legislatia locala. Va rugam sa retineti ca, in anumite scopuri, suntem obligati din punct de vedere legal sa pastram datele dvs. Consultati sectiunea 10.
Dreptul de a va opune prelucrarii datelor dvs. personale in cazul in care va bazati pe un interes legitim (sau pe al unui tert) si exista ceva despre situatia dvs. particulara care va face sa doriti sa obiectati asupra prelucrarii pe acest motiv pe masura ce simtiti ca are impact asupra drepturilor si libertatilor fundamentale. De asemenea, aveti dreptul sa obiectati in cazul in care va prelucram datele dvs. personale in scopuri de marketing direct. in unele cazuri, putem demonstra ca avem motive legitime convingatoare pentru a procesa informatiile dvs. care depasesc drepturile si libertatile dumneavoastra.
Dreptul de a solicita transferul datelor dvs. personale catre dvs. sau catre un tert. Va vom furniza dvs. sau unui tert pe care l-ati ales, datele dvs. personale intr-un format structurat, utilizat in mod obisnuit, care poate fi citit de masina. Retineti ca acest drept se aplica numai informatiilor automate pentru care v-ati dat initial consimtamantul pentru a le utiliza sau in cazul in care am utilizat informatiile pentru a incheia un contract cu dvs.
Dreptul de a va retrage in orice moment consimtamantul privind prelucrarea datelor dvs. personale. Acest lucru nu afecteaza legalitatea oricarei prelucrari pe care am efectuat-o deja pe baza consimtamantului dat anterior.
Nu este necesara nicio taxa in mod obisnuit: nu va trebui sa platiti o taxa pentru accesarea datelor dvs. personale (sau pentru exercitarea oricaruia din celelalte drepturi). Cu toate acestea, este posibil sa percepem o taxa rezonabila daca solicitarea dvs. este vadit neintemeiata, repetata sau excesiva. in mod alternativ, este posibil sa refuzam sa respectam solicitarea dvs. in aceste circumstante.
Termen limita de raspuns: incercam sa raspundem tuturor solicitarilor legitime in decurs de o luna. Ocazional, ne poate dura mai mult de o luna daca solicitarea dvs. este deosebit de complexa sau ati facut mai multe solicitari. in acest caz, va vom anunta si va vom tine la curent.

Dreptul de a depune o plangere la autoritatea de supraveghere. Aveti dreptul de a depune o plangere la autoritatea de supraveghere a prelucrarii datelor in cazul in care considerati ca v-au fost incalcate drepturile:
Autoritatea Nationala pentru Supravegherea Datelor cu Caracter Personal din Romania

B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30 Sector 1, cod postal 010336 Bucuresti, Romania
[email protected]

Cu toate acestea, inainte de a face o plangere autoritatii pentru protectia datelor, apreciem ocazia de a ne ocupa noi in primul rand de problemele dvs..

14. POLITICA PRIVIND COOKIES SI ALTE TEHNOLOGII SIMILARE
Furnizorul poate seta sau citi module cookie si identificatori de dispozitive atunci cand utilizati site-ul InspectorAuto.ro sau vizitati un site web, o aplicatie sau un serviciu care utilizeaza Serviciile noastre.

15. Cateva informatii utile cu privire la module cookie si identificatori de dispozitive

15.1. Ce este un "cookie"?
Un "Internet Cookie" (termen cunoscut si ca "browser cookie" sau "HTTP cookie" sau pur si simplu "cookie" ) este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza Internetul.
Cookie-ul este instalat prin solicitara emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Firefox, Chrome) si este complet "pasiv" (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard driveul utilizatorului). Cookie-ul stocheaza anumite informatii (spre exemplu, limba preferata sau setari ale paginii web), pe care browserul dumneavoastra ni le poate retransfera atunci cand accesati din nou pagina web (in functie de durata de viata a Cookie-ului).
Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet.

15.2. Ce tipuri de cookies exista?
Exista mai multe feluri de cookies. Clasificarea lor se face in functie de durata de viata, rolul si sursa acestora, astfel:

a) Tipuri de cookie-uri in functie de durata de viata
Cookie-uri de sesiune
acestea sunt stocate temporar in dosarul de cookie-uri al browserului web pentru ca acesta sa le memoreze pana cand utilizatorul iese de pe site-ul respectiv sau inchide fereastra browserului (ex: in momentul logarii/delogarii pe un cont de webmail sau pe retele de socializare)
Cookie-uri persistente
Acestea sunt stocate pe hard-drive-ul unui computer sau echipament (si depinde de durata de viata prestabilita pentru cookie). Cookie-urile persistente le includ si pe cele plasate de un alt website decat cel pe care il viziteaza utilizatorul la momentul respectiv - cunoscute sub numele de 'third party cookies' (cookieuri plasate de terti) - care pot fi folosite in mod anonim pentru a memora interesele unui utilizator, astfel incat sa fie livrata publicitate cat mai relevanta pentru utilizatori.

b) Tipuri de cookie-uri in functie de rolul acestora
Cookie-uri strict necesare: Aceste tipuri de cookie-uri sunt necesare pentru paginile de internet sa functioneze in mod corespunzator. Modulele cookie strict necesare va permit sa navigati prin site si sa beneficiati de caracteristicile sale. Fara aceste module cookie, nu vom putea oferi anumite caracteristici, cum ar fi redirectionarea automata la cel mai putin ocupat server sau retinerea listei dvs. de preferinte.
Cooke-uri functionale: Modulele cookie functionale inregistreaza informatii legate de alegerile pe care utilizatorii le fac si ne permit, de asemenea, operatorilor de site-uri sa personalizeze site-ul conform cerintelor utilizatorului. De exemplu, modulele cookies pot fi utilizate pentru a salva preferintele legate de categorie/segment.
Cookie-uri de performanta si analiza: Aceste tipuri de cookies ofera posibilitatea operatorilor site-urilor de internet sa monitorizeze vizitele si sursele de trafic, modul in care utilizatorii interactioneaza cu pagina de internet sau anumite sectiuni din pagina de internet.
Informatiile furnizate de modulele cookie de analiza ajuta operatorii sa inteleaga cum folosesc vizitatorii site-urile si apoi sa foloseasca aceasta informatie pentru a imbunatati modul in care este prezentat continutul oferit utilizatorilor.
Cookie-uri de targetare si publicitate: Aceste cookie-uri pot oferi posibilitatea de a monitoriza activitatile online ale utilizatorilor si de a stabili profiluri de utilizatori, care pot fi apoi folosite in scopuri de marketing. Spre exemplu, pe baza cookie-urilor pot fi identificate produsele si serviciile agreate de catre un utilizator, aceste informatii servind ulterior la transmiterea de mesaje publicitare adecvate catre respectivul utilizator.

c) Cookie-uri first party vs cookie-uri third party
Fiecare cookie are un „responsabil” (i.e. site-ul web/domeniul Internet) care plaseaza respectivul cookie.
Cookie-urile first party (prima parte) sunt plasate de catre domeniul Internet /site-ul web accesat de catre utilizator (a carui adresa apare in bara de adrese a browserului). Spre exemplu, daca utilizatorul viziteaza www.inspectorauto.ro, iar domeniul cookie-ului plasat pe calculatorul sau este www.inspectorauto.ro, atunci este vorba despre un cookie first party.
Un cookie third party (terta parte) este plasat de catre un alt domeniu Internet/site web decat cel accesat de catre utilizator; acest lucru inseamna ca site-ul web accesat contine si informatii provenind de la un site web tert - spre exemplu, un banner publicitar care apare pe site-ul accesat. Astfel, daca utilizatorul viziteaza www.inspectorauto.ro dar cookie-ul plasat pe calculatorul sau are ca domeniu rubiconproject.com atunci este vorba despre un cookie third party.

d) Continut incorporat (butoane, aplicatii si widgeturi de socializare)
Paginile web permit implementarea unor butoane sau widgeturi de socializare de la un tert, care permit interactiunea utilizatorilor cu site-urile ale caror butoane sau widgeturi de socializare sunt implementate. Interactiunea utilizatorului cu butoanele sau widgeturile de socializare de la un tert permite tertului sa colecteze unele informatii despre acel utilizator, inclusiv adresa IP, informatii din antetul paginii si informatii despre browser.

e) Cum functioneaza cookie-urile de targetare si publicitate?
In general, datele despre activitatea de navigare pe Internet sunt colectate si analizate anonim. Daca in urma acestei analize reiese un interes specific, un cookie este plasat in calculatorul utilizatorului si acest cookie determina ce reclama va primi utilizatorul, care se numeste publicitate bazata pe interes.
Publicitatea bazata pe interes este un mod de livra reclame pe website-urile pe care le vizitati si de a le face mai relevante pentru interesele dumneavoastra. Interesele comune sunt grupate in functie de activitatea de navigare desfasurata anterior, iar utilizatorilor li se serveste doar publicitatea care se potriveste cu interesele lor. In acest mod, publicitatea este relevanta si cat se poate de utila.

16. Ce tipuri de cookie-uri si identificatori de dispozitive folosim?
Mai jost este lista detaliata a cookie-urilor si identificatorilor de dispozitive utilizate.
Aveti posibilitatea de a va retrage consimtamantul dat pentru utilizarea Cookie-urilor (cu exceptia cookie-urilor necesare) la orice moment, prin schimbarea optiunilor din setarile de cookies corespunzatoare disponibile aici.
Prin instalarea extensiei de browser Ghostery (https://www.ghostery.com/) care va permite sa alegeti ce cookies acceptati sau nu de la orice site vizitat.

16.1. Cookie-uri necesare
Modulele cookie strict necesare va permit sa navigati pe inspectorauto.ro si sa beneficiati de caracteristicile sale. Fara aceste module cookie, nu vom putea oferi anumite caracteristici, cum ar fi redirectionarea automata la cel mai putin ocupat server sau retinerea listei dvs. de dorinte.

Mai jos cateva exemple ale cookie-urilor necesare pe care le utilizam pe inspectorauto.ro.

inspector - InspectorAuto.ro (1st party) - cookie de sesiune, unic pentru fiecare browser in parte. Este folosit pentru a retine preferintele de cookies si pentru functionarea site-ului. Durata 6 luni.

16.2. Cookie-uri functionale
Modulele cookie functionale inregistreaza informatii legate de alegerile pe care le-ati facut si ne permit, de asemenea, sa adaptam inspectorauto.ro pentru a se potrivi nevoilor si solicitarilor dvs.

1P_JAR - google.ro (3rd party) - durata: 1 luna. Cookie ncesar pentru a asigura incarcarea paginii.

16.3. Cookie-uri de performanta si analiza
Aceste tipuri de cookie ne ajuta sa intelegem cum Utilizatorii folosesc inspectorauto.ro. Folosim aceste date doar pentru a scopul imbunatatirii Serviciilor si a performantei Platformei inspectorauto.ro. Iata cateva exemple despre cum utilizam aceste date:
a) Informatii privind sectiunea / sectiunile din Site vizitate mai frecvent pentru a ne ajuta sa imbunatatim experienta de navigare a Utilizatorilor;
b) Gestiunea si solutionarea eventalelor erori de functionare a Site-ului;
c) Testari de design pentru a imbunatati modul in care Site-ul arata si functioneaza.

Uneori aceste analize sunt efectuate de terte entitati in numele Societatii.

_ga - Google Analytics - (1st party) - durata: 2 ani: Retine informatii anonime despre interactiunea utilizatorului cu site-ul (timpul si data interactiunii cu diverse materiale de marketing sau pagini care au adus utilizatorul pe site).
_dc_gtm_UA-66710274-1 - (1st party) - Google Analytics prin Google Tag Manager - durata: cateva secunde: Retine informatii anonime despre interactiunea utilizatorului cu site-ul (timpul si data interactiunii cu diverse materiale de marketing sau pagini care au adus utilizatorul pe site).
_gid - Google Analytics - (1st party) - Google Analytics - durata: 24 ore: Retine informatii anonime despre interactiunea utilizatorului cu site-ul (timpul si data interactiunii cu diverse materiale de marketing sau pagini care au adus utilizatorul pe site).

Servicii de analiza prin Google Analytics inspectorauto.ro foloseste Google Analytics, un serviciu de analiza web a Google Inc., cu sediul in 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States ("Google").
Pe baza consimtamantului dumneavoastra, Google va analiza in numele nostru modul in care dumneavoastra folositi website-ul nostru. In acest scop, folosim, printre altele, Cookie-urile detaliate in tabelul de mai sus. Informatiile colectate de Google in legatura cu folosirea inspectorauto.ro de catre dumneavoastra (spre exemplu, URL-ul de trimitere, paginile noastre web pe care le vizitati, tipul browserului dumneavoastra, setarile de limba, sistemul dumneavoastra de operare, rezolutia ecranului) vor fi trimise unui server Google din Statele Unite, unde vor fi stocate si analizate; rezultatele corespunzatoare ne vor fi ulterior facute disponibile intr-o forma anonimizata. In acest proces, datele referitoare la datele de trafic nu vor fi atribuite adresei IP complete pe care o folositi. Am activat pe website-ul nostru functia de anonimizare a IP-urilor oferita de Google, astfel incat ultimele 8 cifre (tip IPv4) sau ultimii 80 de biti (tip IPv6) ai adresei IP pe care o folositi sunt sterse. Mai mult, Google este certificat in conformitate cu standardele EU-US Privacy Shield, care asigura un nivel adecvat de protectie al datelor in ceea ce priveste prelucrarea datelor de catre Google in SUA.
Pentru mai multe informatii despre Google Analytics va rugam sa consultati Google Analytics Terms of Service, Google Analytics security and privacy principles, si Google Privacy Policy.
Puteti sa va retrageti consimtamantul privind analiza web in orice moment fie prin descarcarea si instalarea unui Browser Plugin oferit de Google, fie prin gestionarea consimtamantului dumneavoastra prin setarile de mai sus.

16.4. Cookie-uri de targetare si publicitate utilizate de inspectorauto.ro
Tipurile de cookies de targeting si publicitate on-line utilizate pe inspectorauto.ro

IDE - DoubleClick.net - (3rd party) - durata: 1 an. It is one of the main advertising cookies on non-Google sites and is stored in browsers under the domain doubleclick.net.
NID - Google.com - (3rd party) - durata: 6 luni. Google foloseste cookie-urile NID si SID pentru a customiza servicii cum ar fi Google Search, Google Maps etc.
CONSENT - Google.ro - (3rd party) - durata: 24 ore: Cookie optional folosit pentru analize de marketing prin Google Analytics.
fr - Facebook.com - (3rd party) - 3 luni: Facebook opt-out cookie.
datr - Facebook.com - (3rd party) - durata:2 ani: Cookie folosit de facebook pentru a analiza activitatea utilizatorilor care au dat like chiar daca nu au cont de facebook.
reg_ext_ref - Facebook.com - (3rd party) - durata: sesiune: cookie folosit de Facebook pentru a stoca referalul, site-ul de pe care utilizatorul a ajuns pe pagina.
reg_fb_gate - Facebook.com - (3rd party) - durata: sessiune: cookie folosit de Facebook pentru a stoca prima pagina vizitata in Facebook.
reg_fb_ref - Facebook.com - (3rd party) - durata: sesiune: cookie folosit de Facebook pentru a stoca ultima pagina vizitata pe Facebook.

16.5. Instrument de analiza de tip pixel de remakreting sau retargeting
Folosim instrumentele de analiza de tip pixel sau web beacons in activitatea noastra de publicitate on-line.

Pixelul este un instrument de analiza care ne permite sa masuram eficacitatea activitatilor noastre de publicitate desfasurate prin furnizorii nostri de astfle de solutii intelegand actiunile pe care utilizatorii le efectueaza pe site-ul nostru. Folosim datele furnizate de pixel pentru a ne asigura ca reclamele noastre sunt afisate persoanelor potrivite sau a construi audiente pentru publicitate.

Furnizorii nostri de astfel de solutii sunt:

Google (detailile privind modul in care Google prelucreaza datele sunt disponibile aici si Google Privacy Policy).

16.6. Pluginuri de socializare
InspectorAuto.ro poate utiliza sau implementa plug-inuri retelelor de socializare ale unor terti. In general, interactiunea dvs. cu un plug-in ofera posibilitatea tertului sa colecteze unele informatii despre dvs., inclusiv adresa IP, informatii din antetul paginii si informatii despre browser.

InspectorAuto.ro a implementat urmatoarele butoane de socializare:

Facebook Comments si Facebook Like&Share

17. Cum pot opri cookie-urile?
Dezactivarea si refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat si folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu inseamna ca nu veti mai primi/vedea publicitate online.

Prin instalarea extensiei de browser Ghostery (https://www.ghostery.com/) care va permite sa alegeti ce cookies acceptati sau nu de la orice site vizitat.

Este posibila setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri sa nu mai fie acceptate sau poti seta browserul sa accepte cookie-uri de la un site anume. Dar, de exemplu, daca nu esti inregistat folosind cookie-urile, nu vei putea lasa comentarii.

Puteti opri plasarea cookie-urilor prin gestionarea consimtamantului dumneavoastra aici. Cookie-urile necesare nu vor putea fi insa dezactivate din acest modul intrucat sunt necesare pentru functionarea Site-ului.

Dezactivarea pixelilor pentru remarketing DoubleClick
Legat de pixelii si cookie-urile pentru remarketing DoubleClick, acestea se pot dezactiva accesand pagina de dezactivare DoubleClick sau pagina de dezactivare Network Advertising Initiative.

Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se gasesc de regula in "optiuni" sau in meniul de "preferinte" al browserului tau.
Pentru a intelege aceste setari, urmatoarele linkuri pot fi folositoare, altfel puteti folosi optiunea "ajutor" a browserului pentru mai multe detalii.

Setari cookie in Firefox
Setari cookie in Chrome
Setari cookie in Safari


Pentru setarile cookie-urilor generate de terti, puteti consulta si site-ul:
www.youronlinechoices.eu/ro
Informatii despre modul in care vizitatorii pot dezactiva utilizarea modulelor cookie de catre Google, accesand Setarile pentru anunturi Google. De asemenea, le puteti indica utilizatorilor sa dezactiveze folosirea modulelor cookie de catre un furnizor terta parte, accesand pagina de dezactivare Network Advertising Initiative.


18. POLITICA DE RETUR
18.1. Serviciile de la punctele 4.1.1. si 4.1.2 si 4.1.3 oferite de Furnizor prin intermediul site-ului InspectorAuto sunt exceptate de la retur in conformitate cu articolul 16 din Ordonanta de Urgenta nr.34/2014. Astfel, politica de retur excepteaza acele contracte de prestari de servicii unde a avut loc o prestare completa a serviciilor in conditiile in care executarea a inceput cu acordul prealabil expres al consumatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat la cunostinta faptul ca isi va pierde dreptul la retragere dupa executarea completa a contractului de catre profesionist.
18.2. Daca Utilizatorul este nemultumit de calitatea serviciilor oferite de Furnizor, este rugat sa trimita un email la [email protected] cu o descriere cat mai detaliata a problemei cu care se confrunta. Vom incerca sa facem tot posibilul sa rezolvam toate problemele aparute in maxim 7 zile de la sesizare.

19. MODIFICARILE PREZENTULUI DOCUMENT
19.1. Furnizorul isi rezerva dreptul de a modifica Termenii si Conditiile, inclusiv Lista de Preturi fara o notificare prealabila a Utilizatorului.
19.2. Este responsabilitatea Utilizatorilor de a verifica periodic continutul acestor Termeni si Conditii.

20. LEGEA APLICABILA. LITIGII
20.1.Drepturile si obligatiile partilor, mentionate in prezentul act, precum si toate efectele juridice pe care acesta le produce sunt guvernate de legea romana in vigoare.
20.2. Orice litigiu care are ca obiect o disputa aparuta in legatura cu acesti Termeni si Conditii urmeaza a fi solutionat pe cale amiabila sau de instantele competente din Romania.

ANEXA 1: LISTA DE PRETURI
1. In cazul optarii pentru plata prin SMS cu suprataxa, la pretul de mai jos se va mai adauga si costul a 2 SMS-uri normale care sunt folosite pentru a trimite codul cerut de site si pentru confirmarea tranzactiei. Costul unui SMS normal, difera in functie de operatorul de telefonie ale carui servicii sunt utilizate.
2. Lista de preturi rapoarte:

2.1. Raport InspectorAuto are pret veriabil intre 7 Euro + TVA = 8.33 Euro si 10 Euro + TVA = 11,9 Euro, in functie de datele disponibile despre masina.

In cazul optarii pentru plata prin SMS cu suprataxa, la pretul de mai sus se va mai adauga si costul a 2 SMS-uri normale care sunt folosite pentru a trimite codul cerut de site si pentru confirmarea tranzactiei.

Costul unui SMS normal, difera in functie de operatorul de telefonie ale carui servicii sunt utilizate.

2.2. Pretul pentru serviciul Inspector pe Teren, prestat de INSPECTORAUTO SRL sau partenerii acestuia este stabilit in functie de pretul de vanzare al masinii verificate conform grilei de mai jos.
Program verificari pe teren (pe baza de programare prelabila): Luni - Duminica 08:00 - 17:00 pentru perioada iernii si 08:00 - 20:00 pentru perioada verii.

Lista de preturi valabila de la 12.03.2022

Pretul masinii din anunt intre 1 - 4999 Euro cu TVA = 449 299 RON
Pretul masinii din anunt intre 5.000 - 6.999 Euro cu TVA = 499 349 RON
Pretul masinii din anunt intre 7.000 - 9.999 Euro cu TVA = 549 399RON
Pretul masinii din anunt intre 10.000 - 14.999 Euro cu TVA = 599 449 RON
Pretul masinii din anunt intre 15.000 - 19.999 Euro cu TVA = 649 499 RON
Pretul masinii din anunt intre 20.000 - 24.999 Euro cu TVA = 699 549 RON
Pretul masinii din anunt peste 25.000 Euro cu TVA = 799 599 RON

Nota! Preturile de mai sus sunt valabile daca masina vine la aterlierul INSPECTORAUTO SRL din Voluntari, Ilfov.

Pentru deplasari se aplica tarif suplimentar in functie de distanta.

Pentru alte deplasari se percepe un tarif de 1,59 RON (TVA Inclus) per kilometru dus-intors. Distanta intre localitati se masoara prin intermediul site-ului www.distanta.ro din centrul localitatii de plecare pana in centrul localitatii in care se face verificarea.
Pentru verificari in afara orelor de program se percepe un tarif suplimentar de 100 RON (TVA Inclus).

Atentie! Ne rezervam dreptul de a refuza anumite verificari pe teren din considerente tehnice, de risc, sau alte motive obiective.

2.3. Pe pagina de comanda, Furnizorul va afisa totalul de plata atat in moneda Euro in care sunt exprimate preturile cat si in RON. Valoarea in RON este calculata la cursul BNR din ziua respectiva.
2.4. In cazul platilor prin SMS, taxarea se va face in Euro, iar conversia in RON va fi facuta de operatorul de telefonie mobila a caror servicii sunt utilizate de catre Utilizator, in functie de politica interna a acestuia.
Ultima actualizare a prezentului document: 12.03.2022

 

Verifica VIN

VIN

Cautare informatii disponibile