Termeni si conditii

Termeni si conditii de utilizare a site-ului inspectorauot.ro. Afla tot ce trebuie sa stii.

Termeni si conditii

Termeni si conditii de utilizare a site-ului inspectorauot.ro. Afla tot ce trebuie sa stii.

 

Termeni si conditii  - InspectorAuto.ro

 

1. ASPECTE GENERALE PRIVIND ACCEPTAREA TERMENILOR SI CONDITIILOR

 

1.1. Folosirea site-ului www.InspectorAuto.ro, inclusiv vizitarea acestuia, implica acceptarea in totalitate si neconditionata a Termenilor si Conditiilor expusi mai jos. Prin urmare, se recomanda citirea cu atentie a Termenilor si Conditiilor inainte de utilizarea site-ului.

1.2. Folosirea site-ului www.InspectorAuto.ro si serviciile furnizate de acesta sunt rezervate doar persoanelor care au implinit 18 ani.

1.3. Furnizorul serviciilor online oferite prin intermediul site-ului www.InspectorAuto.ro este S.C. CUNE MOBILE S.R.L., persoana juridica romana, cu sediul in Popesti-Leordeni, Strada Drumul Fermei, nr.83A, Ap.15, Judetul Ilfov, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J23/2037/2015, cod fiscal RO34660770, telefon: 0733461105 , e-mail: contact@InspectorAuto.ro.

1.4. S.C. CUNE MOBILE S.R.L. isi rezerva dreptul de a modifica sau de a actualiza unilateral prezentul document, oricand, fara notificarea prealabila a persoanelor care utilizeaza acest site. Accesand pagina Termenilor si Conditiilor puteti citi intotdeauna cea mai recenta versiune a acestor prevederi, valabila si aplicabila la momentul accesarii. 

 

2. SCOPUL URMARIT

2.1. Scopul acestor Termeni si Conditii este de a defini si reglemanta conditiile de utilizare a site-ului www.InspectorAuto.ro, precum si termenii si conditiile aplicabile serviciilor oferite de S.C. CUNE MOBILE S.R.L. prin intermediul site-ului www.InspectorAuto.ro persoanelor fizice majore si/sau juridice care achizitioneaza unul din produsele/serviciile disponibile pe site.

2.2. Intregul continut al site-ului www.InspectorAuto.ro incluzand, dar fara a se limita la texte, imagini, grafice, programe, precum si orice alte date si aplicatii, sunt proprietatea S.C. CUNE MOBILE S.R.L. si/sau a partenerilor sai, fiind protejate conform Legii drepturilor de autor si legilor privind dreptul de proprietate intelectuala si industriala. Preluarea oricaror informatii si/sau date de pe acest site in scopul republicarii, distribuirii totale sau partiale sau in orice alte scopuri, sub orice forma, fara acordul scris prealabil al Furnizorului este strict interzisa si se pedepseste conform legilor in vigoare.

2.3. Exceptie de la art. 2.2. fac marcile vehiculelor, logo-urile, emblemele, sloganurile acestora şi numele modelelor de vehicule, precum şi desenele tehnice ale acestora care apartin proprietarilor lor de drept si sunt utilizate pe acest site doar ca scop ilustrativ/informativ.

 

3. DEFINITII
Termenii folositi in prezentul act vor avea urmatorul inteles:
3.1. Site-ul InspectorAuto - pagina de internet www.InspectorAuto.ro, inclusiv orice sectiune sau subpagina a acestuia. Site-urile si/sau paginile de internet ori alte componente ale acestora ce apartin unor terti si care sunt accesate de catre Utilizatori ca urmare a legaturilor sau trimiterilor disponibile pe site-ul www.InspectorAuto.ro nu fac obiectul si nici nu intra in sfera acestei definitii.


3.2. Utilizator - orice persoana fizica, in varsta de cel putin 18 ani, cu capacitate de exercitiu deplina, care acceseaza site-ul InspectorAuto fiind interesata de datele, informatiile, si/sau serviciile furnizate prin intermediul acestuia; precum si orice persoana fizica (inclusiv persoana fizica autorizata) si/sau persoana juridica care achizitioneaza servicii furnizate de S.C. CUNE MOBILE S.R.L. prin intermediul site-ului InspectorAuto.


3.3.  Furnizor servicii online denumit in continuare Furnizor  - S.C. CUNE MOBILE S.R.L., persoana juridica romana, cu sediul in Popesti-Leordeni, Strada Drumul Fermei, nr.83A, Judetul Ilfov, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J23/2037/2015, cod fiscal RO34660770, e-mail: contact@InspectorAuto.ro, telefon: 0733461105.

3.4. Furnizor servicii offline denumit in continuare "Furnizor servicii offline" - S.C. INSPECTORAUTO SRL, cu sediul in localitatea Popesti-Leordeni, Judetul Ilfov, Drumul Fermei 83A, Mansarda, Camera 2, avand CIF 37305390, inregistrata la registrul comertului Ilfov sub numarul J23/1340/2017, email:contact@inspectorauto.ro, telefon: 0733461105.


3.4. Serie de Sasiu sau Numarul de Identificare sau VIN (Vehicle Identification Number) -  este un identificator unic pentru fiecare autovehicul. VIN-ul este format din 17 caractere, cifre si litere, in afara de literele: Q, I sau O.


3.5. Termeni si Conditii - prevederile din acest document, create de S.C. CUNE MOBILE S.R.L. care definesc conditiile si regulile pe care Utilizatorul trebuie sa le respecte in vederea utilizarii site-ului InspectorAuto, aplicabile in egala masura la achizitionarea de catre Utilizatori a serviciilor furnizate de S.C. CUNE MOBILE S.R.L. prin intermediul site-ului InspectorAuto.


3.6. Autovehicul  denumit in continuare: autovehicul sau masina, reprezinta un autoturism, autoutilitara, autocamion sau orice alt tip de autovehicul. De asemenea termenul Vehicul se mai poate referi si la piese sau accesorii auto, precum si servicii conexe industriei auto sau la alte sisteme mecanice utilizate in mod curent pentru transportul de persoane si/sau bunuri ori pentru efectuarea de servicii sau lucrari conexe.


3.7. Raport -  Document in format electronic, PDF care cuprinde informatii cu privire la vehiculul verificat in functie de tipul de produs/serviciu achizitionat asa cum sunt ele descrise la art. 3.11, 3.13, 3.14, 3.15.


3.8. MOBILPAY - serviciu securizat de plata online prin card sau prin SMS apartinand  S.C. NETOPIA S.R.L., persoana juridica romana identificata prin codul fiscal RO15565496 si numarul de ordine de la registrul comertului J40/9170/2003 avaand punct de lucru iin Bd. Pierre de Coubertin Nr. 3-5, Office Building, Etaj. 4, Sector 2, Bucuresti, 021901.

3.9. Voucher de reducere - reprezinta un cod de reducere cu valabilitate predefinita care acorda o reducere procentuala sau valorica la suma de plata, pe care Furnizorul il poate acorda Utilizatorilor in functie de politicile si strategia acestuia.

3.10. Reducere metoda de plata - reprezinta o reducere pe care Furnizorul o poate acorda la plata cu cardul online. Reducerea este acordata in functie de strategia Furnizorului si nu face obiectul niciunei obligatii fata de Utilizator sau terti.

3.11. Inregistrari incidente Romania reprezinta verificarea inregistrarilor din bazele de date de Romania la care Furnizorul are access privind eventuale incidente petrecute in trecut ( incepand cu anul 2009 ), numarul si valoarea medie estimata de reparatie. Acoperirea este de aproximativ 80% din incidentele inregistrate pe asigurari sau unele service-uri deci este posibil ca anumite incidente sa nu se afle in baza noastra de date. Informatiile furnizate pe rapoarte provin din agregarea diferitelor baze de date la care Furnizorul are acces si sunt publicate pe raport ca atare fara a fi verificata in prealabil corectitudinea lor deci este posibil ca anumite informatii sa fie eronate.  Informatiile prezentate in raport au caracter strict informativ si trebuie tratate ca atare iar Furnizorul nu isi asuma nicio raspundere legala, morala sau materiala pentru corectitudinea lor.  Pentru ca Furnizorul publica datele fara a verifica in prealabil corectitudinea lor, este posibil ca o parte din aceste date se fie eronate.  Utilizatorul este responsabil in totalitate pentru deciziile luate in urma consultarii acestor informatii si este de acord ca informatiile prezentate nu pot constitui singure baza acestor decizii.  Furnizorul recomanda Utilizatorilor sa trateze aceste informatii strict informativ si sa se adreseze unitatilor de service autorizate R.A.R. pentru verificarea autovehiculelor inainte de a lua decizia de cumparare. Furnizorul nu ofera nicio garanatie privind corectitudinea datelor prezente pe rapoartele emise. 

3.12. Verificare masina furata, reprezinta rezultatul interogarii bazelor de date cu masini furate publicate pe internet la care Furnizorul are acces  fara a fi verificata in prealabil corectitudinea lor.. Rezultatul, reprezentat prin DA sau NU, indica doar daca seria de sasiu introdusa figureaza sau nu in bazele de date repsective la momentul interogarii lor si nu ofera nicio garantie asupra corectitudinii datelor din aceste baze de date si nici cu privire la o aparitie ulterioara interogarii a seriei de sasiu verificate. Furnizorul nu ofera nicio garanatie privind corectitudinea datelor prezente pe rapoartele emise.

3.13. inregistrari incidente majore Europa, reprezinta verificarea inregistrarilor din bazele de date din Europa privind existenta unor eventuale incidente majore suferite de masina in tara de origine: Germania, Franta, Italia, Ungaria, Olanda, Polonia, Portugalia, Cehia, Slovacia. Incidente majore inseamna incidente relativ grave a caror valoare depaseste in general 30-40% din valoarea masinii. Informatiile furnizate provin din agregarea diferitelor baze de date la care Furnizorul are acces si sunt publicate pe raport fara a fi verificata in prealabil corectitudinea lor. Informatiile prezentate in raport au strict caracter informativ si trebuie tratate ca atare iar Furnizorul nu isi asuma nicio raspundere legala, morala sau materiala pentru corectitudinea lor. Utilizatorul este responsabil in totalitate pentru deciziile luate in urma consultarii acestor informatii si este de acord ca informatiile prezentate nu pot constitui singure baza acestor decizii.. Furnizorul recomanda Utilizatorilor sa trateze aceste informatii strict informativ si sa se adreseze unitatilor autorizate pentru verificarea atuovehiculelor inainte de a lua o decizie de cumparare. Furnizorul nu ofera nicio garanatie privind corectitudinea datelor prezente pe rapoartele emise.

3.14. Valoarea incidentului reprezinta valoarea medie estimata de reparatie a incindetului respectiv asa cum apare in inregistrarile din bazele de date la care Furnizorul are acces.

3.15. ATENTIE: Furnizorul nu detine si nu poate furniza informatii sau date cu caracter personal despre proprietarul masinii, companii de asigurare sau unitati reparatoare.

3.16. Inspector pe Teren reprezinta o denumire comerciala a serviciului de verificare vizuala a unei masini second hand oferit de catre S.C. INSPECTORAUTO S.R.L. sau partenerii acestuia, denumiti mai jos "Furnizori Servicii Offline".

3.17. Asistenta la verificare, reprezinta serviciul de asistenta la verificarea vizuala a unei masini second hand prin care specialistul Inspector pe Teren se deplaseaza impreuna cu viitorul cumparator la vizionarea masinii si face verificarea la fata locului.

3.18. Verificare remote, reprezinta serviciul de verificare vizuala a unei masini second hand, prin care specialistul Inspector pe Teren, se deplaseaza singur la vizionarea masinii, face verificarea la fata locului si trimite persoanei care a solicitat verificarea raportul de verificare pe email.

3.19. Raport de verificare Inspector pe Teren, reprezinta un raport care este completat de specialistul Inspector pe Teren in momentul verificarii vizuale a masinii second hand.

3.20. Informatii autovehicul, reprezinta informatii despre autovehiculul verificat pe baza decodarii seriei de sasiu, cum ar fi: marca, model, anul fabricatiei, motorizare si sunt prezentate pe raport fara a fi verificata in prealabil corectitudinea lor.

3.21. Date producator, reprezinta informatii despre producatorul autovehiculului pe baza decodarii seriei de sasiu, cum ar fi: nume, locatie, tara fabricatiei si sunt prezentate pe raport fara a fi verificata in prealabil corectitudinea lor.

3.22. Optiuni din fabrica, reprezinta dotarile/optiunile cu care maina a iesit de pe linia de productie pe baza decodarii seriei de sasiu si sunt prezentate pe raport fara a fi verificata in prealabil corectitudinea lor.

3.23. inregistrari kilometri, reprezinta informatii privind kilometri cititi din bordul masinii la o anumita data. Informatiile provin din diferite baze de date la care Furnizorul are acces sau de pe internet si sunt prezentate pe raport fara a verifica in prealabil corectitudinea lor.  

3.24. Istoric detaliat al reviziilor, reprezinta informatii cu privire la inregistrarile privind interventiile in service ale autovehiculului verificat, cum ar fi: data interventiei, descrierea interventiei, kilometrajul autovehiculului etc.. Informatiile provin din diferite baze de date la care Furnizorul are acces sau de pe internet si sunt prezentate pe raport fara a verifica in prealabil corectitudinea lor.

3.25. Info ultima revizie, reprezinta informatii privind data si kilometrajul la care a fost efectuata ultima revizie a autovehiculului. Informatiile provin din diferite baze de date la care Furnizorul are acces sau de pe internet si sunt prezentate pe raport fara a verifica in prealabil corectitudinea lor.

3.26. Info privind starea masinii, reprezinta informatii generale privind starea autovehiculului verificat, cum ar fi: functionarea motorului, a climatizarii, prezenta setului aditional de roti, vopsea exfoliata, martori aprinsi la bord etc. Informatiile provin din diferite baze de date la care Furnizorul are acces sau de pe internet si sunt prezentate pe raport fara a verifica in prealabil corectitudinea lor.

3.27. Fotografii arhivate ale masinii, reprezinta fotografii ale masinii ce provin din bazele de date la care Furnizorul are acces sau de pe internet si sunt prezentate pe raport fara a verifica in prealabil corectitudinea lor.

3.28. Informatiile de la punctele 3.20. - 3.27. sunt prezentate asa cum vin din bazele de date la care Furnizorul are access sau de pe internet si nu se ofera nicio garantie cu privire la autenticitatea sau corectitudinea lor.

3.29. Disponibilitatea informatiilor si includerea acestora in rapoartele de pe site. Pe pagina de comanda va fi afisat intr-un tabel, ce informatii sunt disopnibile si ce informatii nu sunt disopnibile (indisponibile) pentru masina verificata:

3.29.1.Informatiile disponibile vor fi marcate cu "Disponibil" si vor fi incluse pe raportul respectiv. 

3.29.2. Informatii care nu sunt disopnibile pentru masina verificata vor fi marcate cu "Indisponibil" si nu vor fi prezente pe raportul respectiv.

3.29.3. Unele tipuri de informatii, decrise la punctele 3.2.4. - 3.2.7., cum ar fi dar fara a se limita la "Fotografii Arhivate ale masinii", pot sa lipseasca in totalitate din tabelul de pe pagina de comanda, pentru anumite masini verificate pe site. Adica sa nu fie afisate in tabelul cu produsele de pe pagina de comanda atunci cand nu sunt disponibile.

3.30. Pachetele de raparte cu discount dau posibilitatea utilizatorilor de a cumpara in avans o serie de vouchere cu care vor putea plati pentru rapoartele InspectorAuto.

4.  DESCRIEREA SERVICIILOR 

4.1. Prin intermediul site-ului InspectorAuto, Utilizatorii pot achizitiona unul sau mai multe produse sau servicii, in functie de disponibilitatea acestora pentru seria de sasiu introdusa si/sau locatia Utilizatorului dupa cum urmeaza.

4.1.1. Raport Verificare incidente Romania asa cum este acesta definit la art 3.11, care include si raportul de verificare masina furata asa cum este acesta definit la art. 3.12. Raportul este disponibil pentru toate masinile cumparate de noi din Romania sau care au circulat suficient timp in Romania. Rezultatul raportului presupune verificarea existentei seriei de sasiu introduse de utilizator in baza de date cu incidente in Romania la care Furnizorul are acces iar rezultatul prezentat pe raport este de 2 feluri. Pozitiv, cand masina nu este gasita in baza de date cu incidente si Negativ cand masina este gasita in baza de date cu  incidente. In cazul in care seria este gasita in baza de date cu incidente la care Furnizorul are acces, pe raport vor aparea informatiile despre incidente precum, numarul lor, data si valoarea medie estimata de reparatie a vehiculului in urma acelui incident. Incident nu inseamna accident ci orice eveniment care poate sa fi dus la o avarie a masinii. Furnizorul nu ofera nici o garantie cu privire la acuratetea continutului, corectitudinea, completitudinea si oportunitatea acestuia, el fiind prezentat asa cum este preluat din bazele de date la care are acces. Continutul de pe rapoarte ar putea fi incomplet sau neconform cu starea reala.

4.1.2. Raport InspectorAuto este un raport (document PDF) ce contine o serie de informatii despre vehiculul verificat asa cum sunt ele descrise la punctele 3,20 - 3.27.  In functie de disponibilitatea datelor pentru seria de sasiu respectiva, in tabelul de pe pagina de comanda vor fi afisate in mod clar, pe fiecare rand in parte, ce informatii sunt disponibile si ce informatii nu sunt disponibile in bazele de date. Informatiile disponibile vor fi marcate cu o bifa verde si textul "Disponibil" si vor fi prezente pe raportul primit pe email dupa efactuarea platii iar informatiile indisponibile vor fi marcate cu X rosu si textul "Indisponibil" si nu vor fi prezente pe raport dupa efectuarea platii.  Furnizorul nu ofera nici o garantie cu privire la acuratetea continutului, corectitudinea, completitudinea si oportunitatea acestuia. Continutul de pe rapoarte provine din diferite baze de date la care Furnizorul are acces sau de pe internet si ar putea fi incomplet sau neconform cu starea reala a masinii.

4.1.3. Verificare suplimentara masini Olanda este un raport (document PDF) care contine o serie de informatii despre vehiculul verificat precum informatii generale despre vehicul, informatii privind numarul de proprietari si tipul acestora, informatii daca masina a fost taxi sau nu, etc. Toate informatiile de pe acest raport provin de la partenerii Furnizorului si sun prezentate ca atare fara a verifica in prealabil corectitudinea lor. Furnizorul nu ofera nici o garantie cu privire la acuratetea continutului, corectitudinea, completitudinea si oportunitatea acestuia. Tot pe acest raport, Utilizatorul are posibilitatea de a verifica statusul logic al kilometrajului din bordul masinii cu ultima inregistrare a kilometrajului in Olanda. Astfel rezultatul de pe raport va fi de 3 feluri:

- Logic, cand kilometrajul introdus de utilizator este mai mare sau egal cu ultima inregistrare a kilometrilor din Olanda,

- Ilogic, cand kilometrajul introdus de utilizator este mai mic decat ultima inregistrare a kilometrilor din Olanda,

- Nu s-a putut determina starea kilometrajului atunci cand nu sunt suficiente informatii despre masina verificata.

4.2. Pentru a putea achizitiona unul sau mai multe dintre serviciile enumerate mai sus la art. 4.1.1., si 4.1.2. Utilizatorul trebuie sa introduca un VIN valid in formularul de pe site-ul InspectorAuto si sa urmeze pasii descrisi pe site. Utilizatorul va fi atentionat daca VIN-ul nu repsecta regulile de la art. 3.4. dar acesta este raspunzator de corectitudinea VIN-ului si de corespondenta acestuia cu vehiculul pe care vrea sa il verifice.

4.3. Dupa ce a introdus un VIN corect in formularul de pe site, Utilizatorul va fi directionat catre o pagina de comanda unde va vedea afisat un tabel ce contine tipurile de rapoarte si datele disponibile despre masina verificata.

4.4. Oricare dintre rapoartele de pe site va contine doar acele tipuri de informatii care sunt marcate cu bifa verde si cu textul Disponibil in tabelul de pe pagina de comanda.

4.5. Rapoartele nu vor contine tipurile de informatii marcate cu X rosu si cu textul Indisponibil in tabelul de pe pagina de comanda.

4.6. Unele tipuri de informatii, decrise la punctele 3.20 - 3.27., cum ar fi dar fara a se limita la "Fotografii Arhivate ale masinii", pot sa lipseasca in totalitate din tabelul de pe pagina de comanda, pentru anumite masini verificate pe site. Adica sa nu fie afisate in tabelul cu produsele de pe pagina de comanda atunci cand nu sunt disponibile.

4.7. Este obligatia Utilizatorului sa se informeze cu atentie cu privire la datele disponibile despre masina repsectiva inainte de a efectua o comanda. Furnizorul nu ofera nici o garantie cu privire la acuratetea continutului, corectitudinea, completitudinea si oportunitatea acestuia. Continutul de pe rapoarte ar putea fi incomplet sau neconform cu starea reala.

4.8. Rapoartele InspectorAuto vor contine doar acele informatii marcate pe coloana raportului ales cu bifa verde si textul Disponibil.

4.9. Conditiile de functionare a serviciului Inspector pe Teren.

4.9.1. Furnizorul serviciului Inspector pe Teren este INSPECTORAUTO S.R.L. sau partenerii contractuali ai acesteia denumiti in continuare "Furnizori Servicii Offline". 

Societatea INSPECTORAUTO S.R.L. are sediul in localitatea Popesti-Leordeni, Judetul Ilfov, Drumul Fermei 83A, Mansarda, Camera 2, avand CIF 37305390, inregistrata la registrul comertului Ilfov sub numarul J23/1340/2017.

4.9.2. Verificarea autovehiculului este una vizuala bazata pe observatiile specialistului desemnat de catre Furnizor Servicii Offline, conform cunostintelor proprii in domeniu.

4.9.3. Scopul acestui raport este de a oferi informatii privind starea vehiculului in momentul verificarii.

4.9.4. Specialistul care face inspectia este obligat sa actioneze cu responsabilitate, cu obiectivitate, si maxima transparenta.

4.9.5. Verificarea vizuala se face cu masina in starea in care este prezentata si fara a demonta elemente/piese/ornamente de pe masina.

4.9.6. Verificarea vizuala nu prespune si diagnosticarea problemelor semnalate ci doar constatarea acestora.

4.9.7. Verificarea grosimii stratului de vopsea se face cu un instrument care in mod normal are o marja de eroare de 10 microni, dar care poate varia in functie de umiditatea si temperatura mediului de testare.

4.9.8. Specialistul nu este responsabil pentru eventuale defecte ascunse care nu au putut fi identificate la momentul verificarii si/sau au fost ascunse/mascate de catre persoana care vinde masina sau altcineva.

4.9.9. Specialistul nu evalueaza masina din punct de vedere mecanic sau electric si nu poate fi facut raspunzator pentru constatarea unor astfel de defecte pe viitor.

4.9.10. Verificarea vizuala a masinii se face la exterior, la interior (in habitaclu) la motor si in portbagaj. Inspectia vizuala nu se face sub autovehicul sau un zone care nu sunt accesibile cu ochiul liber.

4.9.11. Utilizatorul este de acord cu faptul ca datele din raport sun completate conform cunostintelor in domeniu ale persoanei care efectuaeaza inspectia vizuala si acestea pot contine erori umane.

4.9.12. Specialistul Inspector pe Teren nu este responsabil pentru negocierea pretului masinii sau pentru supervizarea tranzactiei de vanzare-cumparare.

4.9.13 Specialistul Inspector pe Teren are obligatia sa informeze clientul despre riscurile la care se expune daca decide sa achizitioneze o masina fara certificat de autenticitate valabil, fara cartea de identitate emisa sau fara dovada platii timbrului de mediu.

4.9.14. Specialistul Inspector pe Teren, nu stabileste autenticitatea actelor prezentate de vanzator ci doar constata prezenta lor si le trece pe formular.

4.9.15. Informatiile prezente pe raport cat si parerile specialistului Inspector pe Teren au strict caracter informativ si trebuie tratate ca atare. Decizia de a cumpara sau nu autovehiculul in cauza revine in totalitate clientului si nu il poate face raspunzator pe specialist sau pe furnizor pentru aceasta decizie.

4.9.16.Furnizor Servicii Offline nu isi asuma responsabilitatea pentru problemele aparute ulterior datei la care a fost facuta verificarea.

4.9.17. Scanarea cu testereul de diagnoza este facuta cu tester original multimarca Autel MaxiDiag Elite 802 iar codurile de eroare rezultatele sunt cele furnizate de acesta. Furnizorul nu este raspunzator de eventualele erori cauzate de functioarea necorespunzatoare a testerului. Daca anumite coduri de eroare au fost sterse in prealabil sau au fost facute interventii asupra masinii pentru a ascunde eventuale coduri de eroare, cestea nu vor mai aparea pe tester iar Furnizor Servicii Offline nu isi asuma nicio raspundere in aceasta situatie.

4.9.18.Furnizorul nu face recomandari Utilizatorului privind achizitionarea sau nu a masinii verificate ci se rezuma doar la punctele de verificare din raport. Raportul de verificare are un caracter strict informativ si trebuie tratat ca atare.

4.9.19. Decizia de a cumpara sau nu masina verificata apartine in totalitate Utilizatorului / Clientului care a comandat verificarea si acesta nu poate trage la raspundere Furnizorul pentru influentarea acestei decizii.

4.10. Modul de functionare a pachetelor de rapoarte cu discount.

4.10.1. Pachetele de rapoarte cu discount corespund fiecarui tip de raport de istoric disponibil  pe InspectorAuto.ro.

4.10.2. Fiecare pachet contine un numar predefinit de 3, 5 repsectiv 7 rapoarte precum si posibilitatea ca Utilizatorul sa introduca orice valoare doreste in intervalul 8 - 100 de rapoarte.

4.10.3. Plata pentru pachetele de rapoarte cu discount se poate efectua doar cu Cardul prin intermediul MobilPay.

4.10.4. Dupa confirmarea platii Utilizatorul va primi pe adresa de email introdusa in formularul de comanda, un numar corespunzator de vouchere de 100% reducere conform numarului si tipului de rapoarte selectate la efectuarea comenzii.

4.10.5. Cu voucherele de 100% reducere primite, care sunt de forma unui sir de 8 carctere case sensitive, Utilizatorul poate plati rapoartele de istoric InspectorAuto fara sa mai fie nevoie de o alta plata. Acest lucru se face introducand si validand un voucher de reducere in campul special destinat din formularul de pe pagina de comanda a rapoartelor, dupa ce s-a selectat raportul dorit.

4.10.6. Valabilitatea voucherelor incluse in Pachetele de rapoarte cu discount este de 30 de zile de la data achizitiei si nu se poate prelungi.

4.10.7. Tinand cont de faptul ca un voucher de reducere (sir de 8 caractere) este folosibil o singura data, este responsabilitatea Utilizatorului sa aiba grija si sa nu divulge aceste coduri niciunei alte persoane.  

4.10.8. Comana unui anumit tip de pachet de rapoarte cu discount, in orice combinatie posibila, nu garanteaza faptul ca Furnizorul va avea tipurile de informatii dorite de Utilizator atunci cand comanda rapoartele disponibile pe site.

4.10.9. Este obligatia Utilizatorului sa verifica in prealabil acest lucru sau sa isi asume faptul ca disponibilitatea anumitor tipuri de informatii difera de la masina la masina si ca Furnizorul nu poate asigura informatii complete pentru toate masinile verificate.

5. DREPTURILE SI OBLIGATIILE FURNIZORULUI

5.1. Furnizorul se obliga sa remedieze in cel mai scurt timp posibil eventualele disfunctionalitati reclamate legate de functionarea site-ului InspectorAuto.ro.

5.2. Furnizorul nu ofera nicio garantie Utilizatorilor ca site-ul InspectorAuto.ro va fi disponibil neintrerupt, la timp, sigur sau fara erori. Furnizorul nu va fi responsabil pentru neafisarea unor informatii sau intreruperea afisarii acestora din cauze ce exced in orice mod controlului sau si nici pentru pagubele directe si/sau indirecte pe care Utilizatorul le-ar putea suferi din aceasta cauza.

5.3. Furnizorul nu este responsabil de intarzierile cauzate de defectiuni tehnice aparute la nivelul colaboratorilor si/sau partenerilor sai.

5.4. Furnizorul nu poate fi tras la raspundere pentru furnizarea de continut eronat cu privire la autovehiculul verificat.

5.5. Informatiile din rapoarte constituie o informatie auxiliara/informativa si sub nici o circumstanta nu poate recomanda clientului o decizie referitoare la acceptarea sau anularea achizitiei autovehiculului in cauza.

5.6. Furnizorul recomanda intotdeauna efectuarea unei inspectii tehnice, verificarea atenta a documentelor de provenienta si de identitate a autovehiculului preum si solicitarea certificatului de autenticitate emis de Registrul Auto Roman inainte de a lua decizia de a achizitiona acel autovehicul.

5.7. Informatiile prezente pe raportele emise vin din surse independente sau surse externe furnizorului. Rolul furnizorului de servicii este limitat la publicarea acestor informatiilor in rapoartele PDF. Furnizorul nu verifica autenticitatea, acuratetea sau veridicitatea informatiilor publicate ci le publica ca atare asa cum le preia din sursele disponibile.

5.8. Furnizorul isi rezerva dreptul de a sterge sau modifica partial descrierea sau componenta sericiilor oferite oricand doreste fara o notificare prealabila a Utilizatorilor. Acestia au obligatia de a constula Termenii si Conditiile care contin  intotdeauna cea mai recenta versiune, aplicabila in acel moment.

5.9. Furnizorul nu isi asuma niciun fel de raspundere pentru continutul sau veridicitatea informatiilor furnizate in rapoarte. Furnizorul nu garanteaza in niciun fel si nicio masura pentru calitatea, cantitatea, veridicitatea,  disponibilitatea sau orice alte aspecte ale informatiilor prezente in rapoarte.

5.10. Furnizorul nu va fi in niciun fel raspunzator fata de Utilizator pentru daune indirecte (ex.: reclamatii de la clienti, pierderea unor ocazii sau oportunitati de afaceri, pierderi de profit sau afectarea reputatiei sau pentru beneficiile nerealizate de catre Utilizator sau de partenerii de afaceri ai Utilizatorului).

5.11. Toate informatiile si textele de pe site, au strict caracter informativ si nu ofera nicio garantie vizitatorilor site-ului.

5.12. Pentru ca Furnizorul publica datele pe rapoarte fara a verifica in prealabil corectitudinea lor, exista sansa ca o parte din aceste date se fie eronate.

 

6. DREPTURILE SI OBLIGATIILE UTILIZATORULUI

6.1. Utilizatorul este obligat sa foloseasca site-ul in conformitate cu legile existente si cu normele morale referitoare la respectarea drepturilor personale si de proprietate intelectuala a tertelor parti. Sunt interzise activitatile nelegale care pot afecta functionarea siteului sau pot face public furnizorul de servicii pentru a discredita reputatia acestuia.

6.2. Utilizatorul recunoaste ca Furnizorul poate colecta date de la mai multe inregistrari publice si alte surse independente pentru utilizarea lor in rapoartele emise si ca aceste date pot contine erori si/sau omisiuni. Furnizorul nu are nici o garantie si nici nu garanteaza corectitudinea sau integralitatea informatiilor din rapoarte.

6.3. Utilizatorul intelege si este de acord ca nu toate informatiile sunt disponibile pentru toate autovehiculele si ca furnizorul nu are acces la unele informatii care ar putea fi la dispozitia altor parti. 

6.4. Utilizatorul intelege si este de acord ca poate exista o perioada de timp intre producerea unor evenimente si includerea acestor  informatii intr-un raport.

6.5. Utilizatorul recunoaste ca rapoartele nu ofera concluzii cu privire la starea autovehiculului, iar acesta isi asuma intreaga responsabilitate cu privire la deciziile si tranzactiile sale folosind rapoartele primite. Furnizorul nu garanteaza ca rapoartele sunt complete, corecte sau fara erori.

6.6. Utilizatorul are obligatia de a plati pretul serviciilor comandate asa cum a fost el stabilit de catre Furnizor si prezentat pe site-ul inspectorauto.ro.

6.7. Utilizatorul are dreptul de a beneficia in intregime de serviciile pentru care a platit integral Pretul stabilit de Furnizor, atat timp cat nu se constata o incalcare a prevederilor acestui document si serviciile respective sunt marcate ca Disponibile pe pagina de comanda. Aici ne referim la marcarea diferitor tipuri de informatii ca disopnibile in tabelul de pe pagina de comanda.

6.8. Utilizatorul nu are voie sa faca publice pe internet rapoartele obtinute in urma achizitionarii unui serviciu oferit de Furnizor prin intermediul site-ului InspectorAuto.

6.9. Utilizatorul este obligat sa foloseasca rapoartele obtinute online si voucherul de inspectie doar pentru uz personal si nu are voie sa le revanda unor terte persoane.

6.10. Utilizatorul are obligatia de a se informa cu atentie pe pagina de comanda cu privire la tipurile de informatii disponibile si cele indisponibile pentru fiecare tip de raport in parte.

6.11. Utiliatorul trebuie sa comande un anumit raport doar daca tipurile de informatii marcate cu bifa verde si cu textul Disponibil in tabelul de pe pagina de comanda sunt cele care il intereseaza. Daca Utilizatorul doreste si alte informatii care nu se regasesc in lista sau sunt marcate ca Indisponibil, acesta nu trebuie sa comande raportul.

6.12 Utilizatorul admite ca o parte din datele prezente pe raport pot fi eronate pentru ca Furnizorul le publica asa cum le primeste de diversi parteneri sau din surse proprii, fara a verifica in prealabil veridicitatea / acuratetea lor.

 

7. PRETURI. MODALITATI DE PLATA

7.1. . Pentru a avea access la informatiile prezente in rapoartele de la punctele 4.1.1. sau 4.1.2 sau  4.1.3., Utilizatorul trebuie sa plateasca un pret stabilit de catre Furnizor si prezent atat in pagina de comanda cat si in lista de preturi din Anexa 1 la prezentul document.

7.2. Plata se va face prin 2 metode de plata puse la dispozitie de catre Furnizor, prin intermediu MOBILPAY: Card Online si SMS cu suprataxa.

7.3. In cazul platii prin Card Online, Utilizatorul va primi o factura din partea Furnizorului. In cazul platii prin SMS, suma platita va fi evidentiata pe factura primita de la operatorul de telefonie a carui servicii sunt folosite pentru efectuarea platii de catre Utilizator.

7.4. Datele necesare efectuarii platii prin SMS vor fi furnizate Utilizatorului dupa finalizarea comenzii, pe pagina MOBILPAY.  Utilizatorul trebuie sa urmeze pasii din pagina MOBILPAY pentru a finaliza comanda. Utilizatorul trebuie sa fie atent la informatiile prezente pe pagina de plata MOBILPAY si sa le respecte intru totul pentru a putea finaliza cu success plata. In caz contrar, Furnizorul nu este reponsabil pentru eventualele sume de bani pierdute in urma utilizarii culpabile a sistemului de plata MOBILPAY.

7.5. Pentru plata prin card de credit/debit, este necesar sa completati un formular cu datele despre acesta. Formularul si toate informatiile relevante pentru comanda sunt date de MOBILPAY si prelucrate de catre acesta.
Card-urile de debit/credit acceptate sunt: Visa, Visa Electron, Mastercard/Eurocard, Maestro, inclusiv cardurile virtuale Visa sau MasterCard.

 

8. PROCEDURA DE DEPUNERE SI SOLUTIONARE A PLANGERILOR SI SESIZARILOR PRIMITE DIN PARTEA UTILIZATORILOR.


8.1. Orice Utilizator poate depune o plangere sau sesizare care priveste sau are legatura cu serviciile oferite de Furnizor,  in termen de maxim 7 zile de la data producerii evenimentului si/sau aparitiei cazului sesizat.
8.2. Utilizatorii au posibilitatea sa transmita Furnizorului oricand plangeri si/sau sesizari cu privire la activitatile cu aparenta nelegala desfasurate de un Utilizator al site-ului InspectorAuto care privesc si/sau au legatura cu serviciile furnizate de S.C. CUNE MOBILE S.R.L. ori cu privire la informatiile cu aparenta nelegala furnizate de un Utilizator al sie-ului InspectorAuto, despre care au cunostinta.
8.3. Plangerile vor fi depuse prin intermediul adresei de e-mail: contact@InspectorAuto.ro sau prin formularul de contact disponibil pe site.
8.4. Plangerile si/sau sesizarile transmise Furnizorului vor include datele de identificare a Utilizatorului, seria de sasiu a autovehiculului care  face obiectul plangerii (daca reclamatia sau sesizarea priveste un serviciu), precum si orice alte date necesare Furnizorului in vederea identificarii evenimentului sesizat si o descriere cat mai detaliata a motivului pentru care a fost inaintata plangerea/sesizarea, astfel incat Furnizorul sa o poata solutiona in cel mai scurt timp posibil.
8.5. Plangerile/sesizarile vor fi analizate si vor primi raspuns in termen de maxim 5 zile lucratoare de la primirea acestora de catre Furnizor, in cazul in care au fost insotite de un set complet de date necesare identificarii Utilizatorului, si/sau a problemei. In situatia in care petentul nu a transmis Furnizorului toate datele necesare identificarii problemelor semnalate si solutionarii plangerii/sesizarii respective, acesta va fi instiintat de Furnizor cu privire la informatiile lipsa, urmand ca termenul de solutionare de mai sus sa fie prelungit corespunzator.
8.6. Pentru a se adresa Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, Utilizatorul poate accesa link-ul: http://www.anpc.gov.ro sau apela InfoCons la numarul de telefon (021) 9551.

Solutionarea online a litigiilor online: SOL

 

9. NOTA DE INFORMARE PRIVIND PROTECTIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL.

9.1.  Conform prevederilor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata prin Legea 102/2005, S.C. CUNE MOBILE S.R.L. are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care Utilizatorii i le furnizeaza cu ocazia accesarii site-ului InspectorAuto si/sau completarii formularelor disponibile pe site-ul InspectorAuto.  S.C. CUNE MOBILE S.R.L. este inregistrat ca operator de date cu caracter personal sub nr. 36941 .

9.2. Orice persoana care acceseaza site-ul InspectorAuto si/sau care ofera date si/sau informatii cu caracter personal prin intermediul formularelor disponibile pe site-ul InspectorAuto, isi manifesta consimtamantul in mod expres si neechivoc pentru ca S.C. CUNE MOBILE S.R.L. sa prelucreze datele cu caracter personal furnizate de Utilizatori cu aceasta ocazie. Datele cu caracter personal colectate de catre S.C. CUNE MOBILE S.R.L. prin intermediul site-ului InspectorAuto vor fi utilizate pentru scopurile asociate achizitionarii de catre Utilizatori a serviciilor oferite de Furnizor prin intermediul acestui site, respectiv prestarii in conditii optime a serviciilor solicitate de catre Utilizatori Furnizorului, precum si, in general, a administrarii relatiei Furnizorului cu Utilizatorii, in scopuri de marketing (inclusiv marketing direct), in vederea efectuarii de studii de piata si inclusiv intreprinderea de alte activitati de catre Furnizor, permise de lege, ce nu fac obiectul altor aprobari separate exprese din partea Utilizatorilor. Prin urmare, toate datele oferite de Utilizatori prin accesarea si/sau completarea formularelor disponibile pe site-ul InspectorAuto vor putea fi colectate si prelucrate de catre Furnizor, putand fi folosite de catre acesta. In situatii exceptionale, conform prevederilor legale in vigoare, autoritatile pot solicita ca Furnizorul sa dezvaluie anumite informatiilor care pot conduce la identificarea unui Utilizator, conform prevederilor legale aplicabile.

9.3. Conform Legii nr. 677/2001, fiecare Utilizator beneficiaza de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a se adresa justitiei. Totodata, Utilizatorul are dreptul sa se opuna prelucrarii datelor personale care il privesc si sa solicite stergerea datelor.

9.4. Pentru exercitarea oricaruia dintre aceste drepturi, Utilizatorul se poate adresa cu o cerere scrisa in acest sens, datata si semnata, la urmatoarea adresa: S.C. CUNE MOBILE S.R.L., Strada Drumul Fermei nr. 83A, Ap.15, Popesti Leordeni, Jud ILFOV, specificand totodata dreptul pe care doreste sa il exercite asupra datelor sale.

9.5. Datele personale colectate: Nume, Prenume. Email si Telefon vor fi folosite pentru furnizarea serviciilor oferite pe inspectorauto.ro, plata si emiterea facturilor fiscale.

9.6. Utilizatorii care si-au exprimat acordul expres de abonare la newsletter prin bifarea casutei corespunzatoare pe site vor primi mesaje de informare periodice din partea furnizorului. Utilizatorii se pot dezabona oricand de la aceste mesaje.

PROTECTIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

9.7. Furnizorul foloseste masuri de securitate impotriva pierderii, alterarii sau folosirii gresite a informatiilor care se afla in controlul acestuia. In cazul pierderii de informatii cauzate de „bug”-uri sau erori ale soft-ului cu care este conceput si gazduit site-ului inspectorauto.ro, Furnizorul nu-si asuma nici o responsabilitate.
9.8. Masuri luate pentru asigurarea securitatii prelucrarii datelor personale.
Furnizorul ia toate masurile tehnice si organizatorice adecvate pentru protejarea datelor cu caracter personal impotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificarii, dezvaluirii sau accesului neautorizat.
9.9  Utilizatorii care au acces la baza de date a informatiilor cu caracter personal sunt doar cei desemnati de conducerea societatii, fiecare dintre acestia acceseaza baza de date cu propriul nume de cont si parola . Toti utilizatorii sunt obligati sa pastreze confidentialitatea datelor la care au acces, iar la fiecare terminare de sesiune in baza de date vor inchide sesiunea. In cazul in care unul sau mai multi utilizatori sunt revocati din diverse motive conturile de acces se suspenda automat.
9.10. Utilizatorii acceseaza datele cu caracter personal numai pentru indeplinirea atributiilor de serviciu.
9.11. Computerele de la care se acceseaza baza de date a informatiilor cu caracter personal sunt parolate, au implementate solutii de protectie antivirus, antispam si firewall updatate la zi.
9.12. Imprimarea datelor cu caracter personal se realizeaza numai de catre utilizatorii autorizati pentru aceasta operatiune si numai in scopuri cerute de legile in vigoare.

 

10. POLITICA DE RETUR

10.1. Serviciile  de la punctele 4.1.1. si 4.1.2 oferite de Furnizor prin intermediul site-ului InspectorAuto sunt exceptate de la retur in conformitate cu articolul 16 din Ordonanta de Urgenta nr.34/2014. Astfel, politica de retur excepteaza acele contracte de prestari de servicii unde a avut loc o prestare completa a serviciilor in conditiile in care executarea a inceput cu acordul prealabil expres al consumatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat la cunostinta faptul ca isi va pierde dreptul la retragere dupa executarea completa a contractului de catre profesionist.

Daca Utilizatorul este nemultumit de calitatea serviciilor oferite de Furnizor, este rugat sa trimita un email la contact@inspectorauto.ro cu o descriere cat mai detaliata a problemei cu care se confrunta. Vom incerca sa facem tot posibilul sa rezolvam toate problemele aparute in maxim 7 zile de la sesizare.

10.2. In cazul serviciului de la punctul 4.1.3., care consta in achizitionarea unui Voucher inspectie tehnica masina, Utilizatorul are dreptul de retur in termen de 14 zile de la achizitionarea acestuia conform Art. 9 din OUG 34/2010 cu modificarile si completarile ulterioare cu conditia sa nu il fi folosit la una din unitatile de inspectie cu care Furnizorul colaboreaza.

 

11. MODIFICARILE PREZENTULUI DOCUMENT
11.1. Furnizorul isi rezerva dreptul de a modifica Termenii si Conditiile, inclusiv Lista de Preturi fara o notificare prealabila a Utilizatorului.
11.2. Este responsabilitatea Utilizatorilor de a verifica periodic continutul acestor Termeni si Conditii.

12. LEGEA APLICABILA. LITIGII

12.1.Drepturile si obligatiile partilor, mentionate in prezentul act, precum si toate efectele juridice pe care acesta le produce sunt guvernate de legea romana in vigoare.
12.2. Orice litigiu care are ca obiect o disputa aparuta in legatura cu acesti Termeni si Conditii urmeaza a fi solutionat  pe cale amiabila sau de instantele competente din Romania.

 

ANEXA 1: LISTA DE PRETURI

1. In cazul optarii pentru plata prin SMS cu suprataxa, la pretul de mai jos se va mai adauga si costul a 2 SMS-uri normale care sunt folosite pentru a trimite codul cerut de site si pentru confirmarea tranzactiei. Costul unui SMS normal, difera in functie de operatorul de telefonie ale carui servicii sunt utilizate.

2. Lista de preturi rapoarte:

2.1. Raport InspectorAuto = 7 Euro + TVA = 8.33 Euro

2.2. Verificare incidente si furt pentru masinile din Romania  = 9 Euro + TVA = 10.71Euro

2.3. Pretul pentru serviciile  Inspector pe Teren este de 299 RON TVA inclus daca masina se afla in Bucuresti si este inclusa in urmatoarea lista de marci: Alfa Romeo, Aro, Chevrolet, Citroen, Dacia, Daewoo, Daihatsu, Fiat, Ford, Honda, Hyunday, Kia, Lancia, Mini, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Rover, Saab, Seat, Smart, SsangYong, Subaru, Suzuki, Skoda, Toyota, Vauxhall, Volkswagen

Si 349 RON TVA inclus daca masina se afla in Bucuresti si este inclusa in urmatoarea lista de marci: Acura, Audi, BMW, Jaguar, Jeep, Land Rover, Lexus, Mazda, Mercedes-Benz, Volvo.

2.4. Verificare suplimentara masini Olanda = 5 Euro + TVA = 5,95 Euro

Pentru alte localitati pretul este variabil in functie de distanta si timp si va fi comunicat in prealabil, urmand ca verificarea sa se faca doar dupa acceptarea pretului de catre Utilizator.

3. Lista de preturi pachete de rapoarte:

3.1. Raport InspectorAuto

a) 3 verifciari: 19 Euro + TVA = 22,61 Euro

b) 5 verificari: 30 Euro + TVA = 35,70 Euro

c) 7 verificari: 40 Euro + TVA = 47,60 Euro

d) peste 8 verificari pret variabil in functie de cantitate disponibil pe pagina de comanda https://inspectorauto.ro/ro/comanda-pachete-discount/

3.2. Verificare incidente si furt pentru masinile din Romania

a) 3 verifciari: 24 Euro + TVA = 28,56 Euro
b) 5 verificari: 38 Euro + TVA = 45,22 Euro
c) 7 verificari: 52 Euro + TVA = 61,88 Euro
d) peste 8 verificari pret variabil in functie de cantitate disponibil pe pagina de comanda https://inspectorauto.ro/ro/comanda-pachete-discount/

In cazul optarii pentru plata prin SMS cu suprataxa, la pretul de mai sus se va mai adauga si costul a 2 SMS-uri normale care sunt folosite pentru a trimite codul cerut de site si pentru confirmarea tranzactiei.

Costul unui SMS normal, difera in functie de operatorul de telefonie ale carui servicii sunt utilizate.

2.5. Pe pagina de comanda, Furnizorul va afisa totalul de plata atat in moneda Euro in care sunt exprimate preturile cat si in RON. Valoarea in RON este calculata la cursul BNR din ziua respectiva.

2.5. In cazul platilor prin SMS, taxarea se va face in Euro, iar conversia in RON va fi facuta de operatorul de telefonie  mobila a caror servicii sunt utilizate de catre Utilizator, in functie de politica interna a acestuia.

Ultima actualizare a prezentului document: 11.03.2018 

 

 

Atentie! 6 din 10 masini vandute pe internet au daune ascunse.

*Studiu realizat de InspectorAuto.ro pe 100 de anunturi alese aleator, care aveau bifa "fara accident"

Verifica VIN

VIN

Cautare informatii disponibile