VERIFICARE VIN RENAULT

VERIFICARE VIN RENAULT

Verifica si decodeaza Seria de Sasiu sau VIN-ul autoturismelor Renault Gratuit! Vezi cum poti afla istoricul de Kilometri si Daune pentru Renault.

Piata auto second hand ofera extrem de multe masini la preturi variante, dar intotdeauna mai mici decat cele pe care le gasim la dealeri. O masina second hand are avantajele ei, insa este foarte important sa acordam deosebita atentie inainte de a cumpara, pentru a evita tepe sau alte probleme.

Masinile Renault sunt comune in Romania, astfel ca se gasesc cu usurinta si pe piata second-hand. O metoda usoara de a gasi mai multe informatii despre un model este verificarea seriei de caroserie (VIN). Desi initial pare un sir de caractere fara sens, VIN-ul ascunde multe informatii despre masina in cauza, de pilda culoarea originala, dotarile originale, data si locul fabricatiei precum si piata pentru care a fost destinata (Europa, Asia sau America).

Renault este un producator francez cu nu mai putin de 118 ani de experienta in constructia de autovehicule. Firma si-a inceput activitatea in anul 1899 sub conducerea fratilor Renault: Louis Renault, Marcel Renault si Fernand Renault. In urma cu aproximativ 2 decenii, Renault a achizitionat si divizia Dacia automobile din tara noastra, dezvoltand Dacia Logan, Sandero, Lodgy.

Sub nume propriu, Renault vinde actual modelele Clio, Megane, Talisman, Kangoo, precum si SUV-urile Kadjar, Captur si cea mai noua aditie a brandului, Koleos. In 2016, Renault a vandut un total de aproximativ un milion o suta de mii de masini, cea mai mare pondere avand-o modelul Clio (peste 300.000 de unitati), urmat in de-aproape de crossover-ul Captur (215.000 de unitati).

Verificare VIN Renault Clio

Renault Clio

Renault produce in serie limitata si versiunea de performanta Clio RS, usor de recunoscut prin aspectul exterior mai agresiv fata de modelul standard.

Verificare VIN Renault Clio RS

Clio RS

In continuare vom detalia modul in care se poate gasi seria de sasiu (VIN) la modelele Renault si cum poate fi decodata pentru a scoate informatiile dorite din aceasta.

Pentru modelele Renault exceptand clasa SUV, seria de sasiu este imprimata pe un sticker adeziv pe stalpul B de pe partea soferului, pe exterior, acolo unde portiera se imbina cu acesta. La SUV-uri, de exemplu Renault Captur, sticker-ul ce contine seria de sasiu se afla pe partea pasagerului, la fel, unde portiera se imbina cu stalpul de mijloc al masinii.

Unele modele Renault vor avea VIN-ul stantat in partea din fata a masinii, in zona unde capota se imbina cu structura metalica, intre faruri. Pentru a verifica autenticitatea, VIN-ul este bordat in ambele capete de catre sigle Renault.

Folositi tabelul de mai jos pentru a putea decoda seria de sasiu Renault proaspat gasita, pentru a obtine informatiile dorite despre masina. Amintiti-va! Pentru verificarea numarului de kilometri precum si a istoricului masinii, va recomandam sa folositi serviciul Inspector Auto, care va genera un raport in timp foarte scurt de la introducerea VIN-ului.

Pozitie

Caracter

Descriere

WMI

1

V

Cod identificare producator

2

F

3

1

VDS

4

4

Tip caroserie:

0 - "mic" van cu usi laterale (Dokker) 
3 - "mare" wagon (Traffic) 
4 - sedan, 4 portiere (Logan) 
5 - hatchback, 5 portiere (Sandero) 
7 - break, 5 portiere, 7 seats (Logan MCV) 
8 - "mic" van cu laterale fara geamuri (Dokker Van) 
B - hatchback, 5 portiere 
C - hatchback, 3 portiere 
D - cabriolet / coupe 
E - cabriolet / cab truck 
F - van 
G - break, 3 portiere 
H - SUV / chassis with cabin 
J - minivan / station wagon 
K - break
L - sedan, 4 portiere 
S - station wagon, 5 portiere 
U - sasiu cu cabina

5

S

Gama / model

0 - Twingo 
1 - R4 
2 - R25 
3 - R4 
4 - R21 / Express 
5 - Clio I / Laguna / R19 / Safrane 
A - Megane I / Master 
B - Clio II 
C - Kangoo 
D - Master 
E - Espace III / Avantime 
G - Laguna II 
H - Master Propulsion 
J - Vel Satis / New Traffic 
K - Espace IV 
L - Trafic 
M - Megan II 
P - Modus 
S - Logan / Sandero / Duster / Dokker / Lodgy

6

R

Cod motor

7

A

8

P

9

4

10

5

Anul modelului

11

X

Serie Vehicul

12

X

13

X

14

X

15

X

16

X

17

X