VERIFICARE VIN SAU SERIE SASIU CITROEN

VERIFICARE VIN SAU SERIE SASIU CITROEN

Verifica istoricul masinilor Citroen dupa serie sasiu sau VIN. Afla istoricul de kilomeri si de daune pentru Citroen. Doar pe InspectorAuto.ro.

Esti pregatit sa cumperi o noua masina, si urmaresti piata second hand? Pentru a te putea feri de eventuale probleme cu masina pe care urmeaza sa o cumperi, este important sa verifici istoricul autoturismelor Citroen in functie de VIN sau seria de sasiu. Modelele Citroen reprezinta o buna parte din productia frantuzeasca de autovehicule.

Desi este parte a grupului PSA de aproape 40 de ani, Citroen a fost fondata de catre industriasul francez Andre-Gustave Cistroen acum aproximativ 100 de ani, in 1934. Primul autovehicul care a atras atentia publicului catre acest brand a fost Traction Avant, prima masina cu tractiune fata vanduta in productie de serie.

Introducerea pe automobile a tehnologiilor precum auto-ajustarea hidraulica a suspensiei si franele disc au crescut si mai mult popularitatea Citroen. Actualmente, compania are 14.000 de angajati si un rulaj de cateva miliarde de euro annual.

Stocul actual al dealerilor Citroen include doua vehicule de clasa mica si medie (Citroen C1 si C3), un sedan (C-Elysee), un crossover (C4 Cactus), un autovehicul din clasa MPV (C4 Picasso) precum si modele de lux, ca de exemplu Citroen C5. Pentru transport pasageri, Citroen pfera variantele Spacetourer si Jumper Combi.

Citroen-C1-verificare-VIN-serie-sasiu

Citroen-C4-verificare-VIN-serie-sasiu


In ultimii 10 ani, Citroen a vandut in medie 600 de mii de autovehicule in Europa. Deloc surprinzator, modelele C1 si C4 totalizeaza in medie 100.000 de unitati vandute anual. Incepand cu 2009, brandul premium DS s-a desprins din corpul Citroen pentru a dezvolta independent vehicule, precum AMG, in cazul Mercedes. Scopul diviziei DS (Distinctive Series) este sa dezvolte vehicule pentru un public de top, cu functii si dotari premium. Citroen DS3 este cel mai bine vandut vehicul premium din categoria sa.

CItroen-DS3-verificare-VIN-serie-sasiu


Piata auto second-hand nu duce lipsa de modele produse de Citroen. Vehicule atat din gama entry-level cat si modele de top ale producatorului francez sunt disponibile la vanzare in Romania si in Europa. De multe ori insa, doar o inspectie vizuala nu este suficienta pentru a acorda un calificativ unui vehicul folosit, cu atat mai putin sa duca la decizia finala asupra cumpararii.

Daca doresti sa achizitionezi un Citroen de pe piata second-hand sau pur si simplu doresti sa afli mai multe despre propriul tau Citroen, vei afla in continuare cum poti decoda si obtine informatii din seria de sasiu (VIN).

In cazul vehiculelor produse de Citroen, VIN-ul sau seria de sasiu se localizeaza:

  • pe stalpul care conecteaza usa pasagerului
  • pe o placuta vizibila prin parbriz
  • pe caroseria interioara, langa montantul amortizorului

Pentru decodare VIN Citroen, verifica tabelul de mai jos:

Caracter   

Simbol

WMI

1

V

Cod de identificare producator

2

F

3

7

VDS

4

Y

Model si generatie

AZ - 2cv

DC - C5 Break

FC - C3

GC - Berlingo

GJ - Berlingo

GX - GSA

JM - C2

LA - C4 Picasso

LC - C4

MA - CX

N1 - Xara

N2 - ZX

N6 - Xara Picasso

RC - C5

S0 - SAXO

S1 - SAXO

TD - C6

U6 - Evasion

UA - Grand C4 Picasso

VD - Visa

XB - BX

X1 - Xantia (1993...1998)

X2 - Xantia (1998...2001)

Y3 - XM (1989...1994)

Y4 - XM (1995...2000)

ZA - AX

ZB - Jumper

5

4

6

G

Combinatie de motor, caroserie si transmisie

7

N

8

0

Pozitii goale

9

0

10

0

In functie de anul fabricatiei, aceste pozitii pot fi goale

11

0

12

G

Duplicat pentru intrarile 6-7

13

N

14

X

Serie de fabricatie

15

X

16

X

17

X