Contact: 0733 461 105; L-V 9-18

6 din 10 Masini Vandute pe internet au Daune Ascunse.

07 septembrie 2015 2 InspectorAuto

6-din-10-masini-vandute-pe-internet-au-daune-ascunse.png

O masina este o loterie chiar și când o cumperi nouă, iar când vine vorba de cele rulate ai peste 60% șanse să dai peste una cu vicii ascunse: poate să fi fost furată, să avut multe daune, să fi fost lovită grav, poate daună totală sau daună totală de mai multe ori. Iar în anunț scrie ”fara accident”. Iată ce trebuie să știi ca să nu cumperi o ”PETICITĂ”.

PETICÍT, -Ă, peticiți, -te, adj. 1. Care este cârpit cu petice (1); plin de petice. 2. Rupt în bucăți; sfâșiat, zdrențuit. [Var.: petecít, -ă adj.] – V. Petici.

Un studiu realizat de InspectorAuto.ro, in luna Septembrie 2015, pe 200 de masini, alese aleator, arata probleme majore de care un cumparator ar trebui sa tina cont:

Cazul A:

Esantion: 100 de anunturi alese aleatoriu de pe internet care îndeplineau urmatoarele conditii:

- Au fost cumparate de noi din Romania si vandute acum tot in Romania,

- Au VIN afisat in anunt.

- Au mentionat in anunt ca masina este "fara accident".

Rezultatul verificarii masinilor dupa VIN in baza de date InspectroAuto: 

Cercetarea facuta pe aceste masini arata ca 66% dintre masini au suferit cel putin o dauna, 49% au avut cel putin doua daune si 33% cel putin trei daune. Toate acestea in conditiile in care in anunt este specificat ca masina este ”fara accident”!

Mergand mai departe, unele dintre aceste masini au avut chiar zece daune (4%). In ceea ce priveste tipul vanzatorului, masini cu cel putin o dauna vand preponderent persoanele fizice (57,5%), iar restul dealerii (42,5%).

Cazul B:

Esantion: 100 de anunturi alese aleatoriu de pe internet care îndeplineau urmatoarele conditii:

- Au fost aduse in Romania din U.E.

- Au VIN afisat in anunt.

- Au mentionat in anunt ca masina este "fara accident".

Analizand rezultate obtinute prin filtrul InspectorAuto.ro pentru aceste 100 de masini reiese ca 4% au avut o dauna majora sau au fost dauna totala in tara de proveninenta. Mai mult decat atat, 12% au avut daune si in Romania, dupa ce au fost importate.

Daunele majore au ca tara de provenienta exclusiv Germania si sunt vandute in Romania de persoane fizice. Atentie! Toate aceste masini sunt vandute ca "fara accident"!

Asadar, sansele sa cumperi o masina PETICITA sunt foarte mari, fie ca vorbim de autovehicule care au circulat doar în Romania, fie ca vorbim de masini aduse din U.E..

InspectorAuto.ro este primul instrument online care permite verificarea imediata a istoricului autovehiculelor. Astfel, cumparatorii de masini rulate sunt mai bine informati si riscul de a da banii pe o peticita sunt mult mai mici. 

 

studiu: calitatea masinilor second hand in Romania - inspectorauto.ro

Click aici pentru a verifica istoricul de daune pentru masina pe care vrei sa o cumperi.

Citeste si: 7 sfaturi inspectorauto.ro pentru setarea corecta a asteptarilor atunci cand cumperi o masina second hand.

2 Comentarii

Mihai 22 februarie 2016 12:45

@Florin, daca spui adevarul nu vei avea probleme. Mai mult decat atat din cate imi dau seama ai si dovezi.

Florin 22 februarie 2016 11:37

1.Am avut masina de Olanda, care a fost relacuita (doar lacuita, nu revopsita, cu lac in diluant de pierdere care prinde peste lacul vechi fara sa necesite matuire sau slefuire), totul facut integral in Olanda, am verificat daunele masinii si in baza de date aparea gresit, ca fiind revopsita.
2. In RO, un caine mi-a zgariat o aripa ca sa alunge o pisica refugiata la motor, am retusat partial aripa si in baza de date din reprezentanta apare dauna aripa stanga fata, bara fata (desi bada nu am revopsit-o ca a iesit cu polish) si far stanga fata (care e si acum pe masina cu o zgarietura mica de la gheara de caine.
Eu cand vand trebuie sa spun ca masina a calcat-o trenul?

Lasa un comentariu

Commentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la violenta sau ura, vor fi sterse. Ii incurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Verifica VIN

VIN

Cautare informatii disponibile