BLOG INSPECTORAUTO.RO
Cum arata o masina de vis pentru samsari?
O masina de vis pentru un samsar poate sa arate chiar ca acest BMW Seria 5 din 2013 – o masina care a rulat in medie 530 km pe zi, in fiecare zi, timp de trei ani. Rulajul mediu ridicat – nici mai mult nici mai putin de 16.000 km pe luna! – si totalul de 580.000 km nu reprezinta o problema pentru estetica masinii, ea prezentand doar mici urme de uzura pe care un samsar le poate masca cu costuri minime.
Masina studiu de caz este de vanzare in Olanda si arata impecabil pentru rulajul sau, in special la exterior.
La interior se poate observa volanul uzat. Acesta este simplu de inlocuit cu unul din dezmembrari sau poate fi reconditionat cu cateva sute de lei.
Urmele vizibile in interior pe tapiterie si praful de pe instrumentele de bord arata ca masina nici macar nu a trecut printr-o cosmetizare serioasa in vederea vanzarii. Un samsar ar putea cu usurinta sa scoata un interior mult mai curat fata de ceea ce se vede in prezent in fotografii.
Acest exemplu arata urmatoarele lucruri:
A. Exista in piata masini relativ noi cu rulaj mare si foarte mare. Cu siguranta cazurile ca acesta sunt multiple. De ce nu le gasiti pe internet? Pentru ca de cele mai multe ori aceste masini ajung direct in sisteme de licitatii inchise, iar de acolo intra pe fir samsarii. Fiind o masina relativ noua si bine intretinuta, datul kilometrajului la inapoi la 200.000 km probabil ca nu va da de banuit niciunui cumparator ca masina poate sa aiba, de fapt, aproape de 3 ori mai multi kilometri. Asadar, verificarea unei masini este mereu foarte, foarte importanta.
B. Daca o masina cu un rulaj atat de mare mai este si accidentata – mai grav sau mai putin grav – pretul ei scade covarsitor, iar tu, client de buna credinta, nu doar ca risti sa dai 20.000 euro pe o masina cu aproape 600.000 km, ci si pe o masina care a fost lovita.
Va reamintesc ca InspectorAuto.ro poate avea in baza de date istoric de kilometri, inclusiv pentru masini din Olanda.
De asemenea, va invit sa cititi si urmatorul articol in care veti vedea ca nu doar kilometri sunt importanti la o masina.
9 Comentarii
Topi 26 ianuarie 2017 11:55
Încercați să cumpărați mașini SH de la persoane fizice.Direct de la ei. Fără intermediari.
Marius 30 decembrie 2016 17:38
Daca nu a avut airbagurile puse inseamna ca stateau aprinse in bord sau daca erau anulate se aprinde martorul si apoi se stige acum scuzama da cat de ... sa fii sa cumperi o masina cu airbagurile aprinse sau cum spunea cineva mai sus te zgarcesti la 3 4 sute de lei o verificare calumea da dai 15mii pe masina eu cand am luat masina am am facut 10 verificari la ea sa fiu sigur pe ce dau banii
Gabriel 23 decembrie 2016 21:42
Ala caruia nu i s-au descis air-bag-urile la accident, trebuia sa faca o diagnoza completa masinii... astfel vedea pe ce da banii. Dar unii se zgircesc sa dea 2-300 lei unui profesionist chiar daca n-are habar de masini... predera sa dea 10-15mii euro pe o masina si sa economiseasca 300 lei... din punctul meu de vedere: isi merita soarta.
Nu am absolut nimic impotriva masinilor lovite dar care au fost reparate corespunzator (Adica: aduse in starea initiala ...unde se poate... nu ma refer la masini care sunt reparate cu piese provenite de la alti 3 donatori)
alex 22 decembrie 2016 02:17
Eu am luat masina de afara cu un prieten, Avea 240.000 de km reali, dar masina vechiuta. Avea 9 ani. Am venit cu ea in tara si numere provizorii de Germania. Doua persoane pe care nu le cunosteam m-au intrebat pe strada daca vand masina . Le-am spus ca abia am luat-o. Au zis ca arata bine si m-au intrebat din ce an e . Atunci era 2015 deci era produsa in 2006. S-au aratat de incatati ca arata asa bine caroseria. Au intrebat si de kilometri. Le-am spus 240.000. Reactia: "CUM??? Asa de mult ??? E foarte mult ."
Deci e de inteles reactia unor persoane din Romania care nu fac mai mult de 20 de km pe zi cu masina si cat se face afara,
Dar cum sa crezi ca sta neamtul 9 ani cu masina si merge doar 13.000 km pe an cu masina cand si noi mergem mai mult de atat?
Cosmin 20 decembrie 2016 21:26
Indiferent ca e neamț, italian, francez, etc., nu cumpăra nimeni mașină de 50k+ euro ca sa o vândă după 3 ani cu 150.000 km cu 8-10000 euro pentru ca...E simplu, nu se amortizează. Iar pentru cei care nu cred sa verifice pe mobile mașini care se încadrează în prețul și km ăstia și apoi o sa se convinga
Alex 20 decembrie 2016 18:18
O să meargă pana cand romanul o sa isi scoată din cap ideea de : masina 2014 , 20.000 km , full cu de toate ( fara ceapă) , sa consume putin , sa nu schimbe nimic vre-O 6 ani si sa coste 1000E. Până atunci.... salarii pe sa rog dacă bani.
Ionut 20 decembrie 2016 17:30
Dar cine va obliga dragi romani sa cumparati masini de la samsari ? De ce nu luati noi, de la proprietari sau de ce nu va duceti in Vest sa vi le achizitionati singuri.
Romanul mereu vrea sa traiasca in mai mult lux de cat isi permite !
Daniel 18 decembrie 2016 17:37
Toate masinile aduse de afara sunt smenuite. Asta mi-a spus un samsar pe care îl cunosc si îi dau dreptate. Ma uitam pe mobile.de si vedeam preturi la fel ca la noi si nu înțelegeam de unde isi scot ei drumul si profitul. Masinile de afara vin cu km dati înapoi, avariate sau cu probleme de motor ulterior remediate. Un prieten de al meu si-a luat masina adusă din Germania si a avut accident. Nu s-a deschis nici un airbag. Când a desfăcut masina surpriza: masina a avut un accident în Germania si nu au mai fost puse airbagurile la loc. Deci domnul samsar a cumpărat-o pocnita, i-a pus plastice noi si a scos-o la vânzare. Sa speram ca într-o zi se va reglementa legislația în acest sens.
sorin 18 decembrie 2016 01:35
Ideea de baza care trebuie sa o retinem este ca masinile second sunt fie cu kilometri foarte multi si modificati, fie lovite. Pai de unde sa scoata samsarii profit? Le iau ieftine pentru ca masinile sunt COAPTE. Le rujeaza si le dau SCUMP.
Lasa un comentariu