Cum arata o masina de vis pentru samsari?

Cum arata o masina de vis pentru samsari?

O masina de vis pentru un samsar poate sa arate chiar ca acest BMW Seria 5 din 2013 – o masina care a rulat in medie 530 km pe zi, in fiecare zi, timp de trei ani. Rulajul mediu ridicat – nici mai mult nici mai putin de 16.000 km pe luna! – si totalul de 580.000 km nu reprezinta o problema pentru estetica masinii, ea prezentand doar mici urme de uzura pe care un samsar le poate masca cu costuri minime.

Masina studiu de caz este de vanzare in Olanda si arata impecabil pentru rulajul sau, in special la exterior.

bmw seria 5 cu 580000km

La interior se poate observa volanul uzat. Acesta este simplu de inlocuit cu unul din dezmembrari sau poate fi reconditionat cu cateva sute de lei.

bmw seria 5 590000km volan uzat

Urmele vizibile in interior pe tapiterie si praful de pe instrumentele de bord arata ca masina nici macar nu a trecut printr-o cosmetizare serioasa in vederea vanzarii. Un samsar ar putea cu usurinta sa scoata un interior mult mai curat fata de ceea ce se vede in prezent in fotografii.

 bmw 5 instrumente bord

Acest exemplu arata urmatoarele lucruri:

 A.  Exista in piata masini relativ noi cu rulaj mare si foarte mare. Cu siguranta cazurile ca acesta sunt multiple. De ce nu le gasiti pe internet? Pentru ca de cele mai multe ori aceste masini ajung direct in sisteme de licitatii inchise, iar de acolo intra pe fir samsarii. Fiind o masina relativ noua si bine intretinuta, datul kilometrajului la inapoi la 200.000 km probabil ca nu va da de banuit niciunui cumparator ca masina poate sa aiba, de fapt, aproape de 3 ori mai multi kilometri. Asadar, verificarea unei masini este mereu foarte, foarte importanta.

 

B. Daca o masina cu un rulaj atat de mare mai este si accidentata – mai grav sau mai putin grav – pretul ei scade covarsitor, iar tu, client de buna credinta, nu doar ca risti sa dai 20.000 euro pe o masina cu aproape 600.000 km, ci si pe o masina care a fost lovita.

Va reamintesc ca InspectorAuto.ro poate avea in baza de date istoric de kilometri, inclusiv pentru masini din Olanda.

De asemenea, va invit sa cititi si urmatorul articol in care veti vedea ca nu doar kilometri sunt importanti la o masina.