Zarevo Cars - este o mare teapa! Evitati acest dealer din Polonia.

Zarevo Cars - este o mare teapa! Evitati acest dealer din Polonia.

In cei 11 ani de cand lucrez in domeniul auto am vazut multe tepe si escrocherii, care mai de care mai inovative, dar ceea ce va voi prezenta mai jos este o metoda noua de care nu am mai auzit pana astazi cand am primit un email de la Emil M., un cumparator care si-a dat seama si a evitat o mare teapa.

Este o schema de inselaciune bine pusa la punct pentru a viza amatorii de chilipiruri. 

Escrocii au creeat un site: http://zarevocarsp.eu/ care se vrea a fi un dealer auto din Polonia, dar care este de fapt un site fantoma facut de cei care au orchestrat escrocheria.

Site-ul este disponibil in mai multe limbi, ceea ce ma face sa cred ca avem de-a face cu o retea de escroci raspandita in mai multe tari din Europa.

Masinile de pe site au preturi incredibil de mici sunt foarte bine dotate, iar la adresa specificata pe site apare o alta firma pe Google Maps: ul. Bonifraterska 17 , 00-203 Warszawa, Poland.

Dar hai sa auzim povestea lui Emil

Acum cateva zile, am primit un mesaj de la unul dintre site-urile mari din Romania cu anunturi auto cum ca au aparut oferte care corespund criteriilor mele. Am intrat, si am fost foarte placut surprins (dar si intrigat) sa vad un superb Passat CC din 2013, cu super dotari, motor Diesel 2.0 170 CP, rulaj 68000 km, cutie automata DSG, la incredibilul pret de 10700 Euro. Se mentiona ca masina este adusa din Germania, deci ma asteptam ca ar putea avea probleme. Am verificat pretul unei masini similare pe mobile.ro si nu am gasit nimic sub 15000 Euro. Deja mirosea puternic a teapa, dar amatorul de chilipiruri din mine nu a putut sa se abtina :) Nu stiu de ce inca mai sper ca asemenea oferte ar putea fi reale. Probabil, ca multi altii, imi doresc o masina pe care inca nu mi-o pot permite.

Ca si in cazul altor escrocherii pe site-urile de anunturi auto, vanzatorii nu raspund la telefon si te invita la discutii pe email. Numarul de telefon este o cartela prepaid folosita doar pentru plata anuntului.

Asa s-a intamplat si in cazul lui Emil, care a contactat vanzatorul prin sistemul de mesagerie de pe site. Acesta i-a raspuns ca masina este disponibila si sa ii scrie pe adresa de email aba.dea@gmail.com daca vrea mai multe informatii si poze suplimentare.

Dupa ce a trimis mailul, a primit raspuns ca "masina s-a vandut astazi", dar ca ii poate recomanda dealerul din Polonia de unde a cumparat el masina la un pret foarte bun si care are masini de la firmele de leasing din Germania.

Linkul trimis a fost  www.zarevocarsp.eu  si i s-a spus ca in cazul in care vrea sa cumpere o masina de la ei, ii poate da un voucher de 500 Euro reducere din care el solicita 250 Euro.

Am intrat pe site-ul respectiv care arata excelent. M-am minunat vreo ora-doua de cat de mici sunt preturile masinilor pe site-ul respectiv, cat de bine arata masinile, dupa care m-am uitat la termeni si am vazut ca masina se plateste in avans si "iti este livrata" dupa cateva zile. Daca as fi putut plati masina cash as fi fost dispus sa fac o plimbare pana in Polonia impreuna cu un prieten, dupa ce as fi verificat cateva masini din parcul lor dupa seria de sasiu si m-as fi convins ca au istoric curat. Asa, dupa parerea mea, e teapa clara.

Emil si-a dat seama de teapa, dar din pacate alti cumparatori nu si-au dat seama si au fost pacaliti sa trimita cei 250 Euro comision catre cel care le-a dat voucherul.

Poti sa te feresti si tu de tepe daca pleci in cautarea unei masini rulate cu asteptarile setate corect si daca respecti urmatoarele reguli:

1. Niciodata, dar niciodata!, nu trimite bani in avans. Fie ca este vorba de vouchere de reducere, costuri de transport sau avans pentru masina.

2. Niciodata nu accepta sa vorbesti doar prin email cu vanzatorul. Daca nu raspunde la telefon inseamna ca nu vrea sa vanda masina sau ascunde ceva.

3. Dupa 1 1 ani de experienta iti pot spune cu mana pe inima ca NU EXISTA POMENI IN DOMENIUL AUTO! Daca ti se pare ca o oferta este prea buna ca sa fie adevarata, in 99% din cazuri este o teapa.

4. Nu cumpara niciodata o masina fara a o verifica fizic inainte de a da banii pe ea. Urmeaza sa dai o suma mare de bani pe ceva asa ca trebuie sa verifici cu atentie pe ce dai banii. Daca nu te pricei la verificare poti apela la Inspector pe Teren.